Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Știrile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinism și Escaladă

Bookmark and Share

[1-10] [11-20] [21-30]<  31-40 din 98
  > [41-50] [51-60] [61-70] >>
Articol
Ampoița Climbing Reunion 2006
de Puiulet Adrian
publicat Vineri, 6 Oct 2006
Ampoița Climbing Reunion EDIȚIA a-III-a 29 Septembrie -01 Octombrie 2006 Manifestarea , organizată de Clubul Alpin Român Filiala Alba, în parteneriat cu Asociația de Turism și Ecologie Trascău Corp s-a vrut a fi și chiar a devenit o reuniune a tuturor alpiniștilor din zona Județului Alba. Nici o altă manifestare de acest gen din județul nostru nu a reușit să strângă 60 de iubitori ai acestui sport.
Trofeul Alpinet - Rarau Climbing Open 2006
de ady beleanu
publicat Duminică, 17 Sep 2006
Scopurile principale ale acestei intâlniri au constat in promovarea escaladei sportive, a traseelor amenajate in zona Rarau si a relatiilor interumane dintre cataratori bazate pe fair-play si respect reciproc. In cadrul acestui concurs poate participa orice persoana practicanta a catararii sportive, indiferent de vârsta, sex sau nivel de catarare.
Zona de cățărare Colibri
de Gelu Ionescu
publicat Luni, 11 Sep 2006
Localizare zona Situata deasupra localitatii Pecinisca, aceasta zona este vizibila înca din gara Baile Herculane (conform imaginii de prezentare). Acces Pentru a accesa zona de catarare puteti urma unul din cele doua drumuri de acces (trasate în galben în imagine; am încercat sa respect cât se poate de precis alura originalelor): Varianta 1 (40 min.) porneste pe ogasul din satul Pecinisca situat în dreptul casei cu numarul 130 (punctul P1 în imagine; parcare posibila). Dupa 3 minute de mars, parasiti spre dreapta cursul pârâului pe un drum cu aspect galben, lutos. La început, drumul prezinta mai multe ramificatii spre livezile din împrejurimi. In aceste situatii voi veti opta de fiecare data pentru varianta care urca. Dupa o portiune mai abrupta, drumul se largeste si devine mai domol. La cca. 150 de metri de intersectia cu Varianta 2 , veti gasi doua momâi (triunghi rosu în imagine) situate la un interval 50 de metri una de alta. Uitându-va spre stânga printre copaci, la...
Groaznica noapte in peretele Kaiserului
de Emanuel Molner
publicat Sâmbătă, 9 Sep 2006
Este sambata, 15 Iulie si imi astept prietenii din Cluj; la ora 19: 22 suna mobilul. Raspund. Mihaela imi spune ca mai au inca 70 km pana la München; raspund ca in circa trei sfert de ora am sa-i astept la iesirea de pe autostrada spre Garching unde locuiesc. Ne intalnim si facem prima cunostinta "live", pentru ca ii cunosteam numai prin intermediul Internetului, din cauza unor pasiuni care ne leaga: muntele, cataratul, ghetarii, informatica... Foarte fericit ca au venit si am in sfarsit niste parteneri cu care pot face ascensiunea pe Matterhorn , ii invit in apartamentul meu si facem cunostinta: Mihai si Mihaela Constantinescu din Cluj, Mihaela, prietena mea si eu... Stam la masa si discutam... Planul era sa facem impreuna ascensiunea pe Matterhorn si ma bucuram si eram emotionat ca un copil mic ca am cu cine sa...
Ture in Alpi
de Cristi Dicu
publicat Vineri, 25 Aug 2006
După ieșirile din anii trecuți din Caucaz și Tien Shan, în vara asta, între 23 iulie și 12 august, m-am decis să văd cum arată Alpii. Deși am plecat la drum după ce timp de câteva luni m-am informat asupra condițiilor meteo din vara asta, asupra traseelor din zona aleasă, am avut multe surprize neplăcute la fața locului.
Ecoul Malinului 2006-rezultate
de dana gradinaru
publicat Miercuri, 7 Iun 2006
Cum sloganul cu ziua buna nu mai e valabil de mult, nu ne-am mirat cind , dupa soare si ceva nori de dimineata, pe la ora 9.30, cind urcam cu telecabina spre Babele, a inceput sa ploua marunt. Si ca sa fie meniul complet, vintul a inceput sa sufle ca nebunul. Dar nu conta, eram pregatiti, nimic nu ne putea sta in cale, concursul trebuia sa inceapa, concurentii erau pe drum. A fost cea mai “dura” editie: viscol, ninsoare, lapovita, foarte frig, vint de te lua pe sus si, cel mai rau, ceata.
Schi de tura in Iezer
de Florin Mija
publicat Vineri, 21 Apr 2006
Ploua marunt si mai iesea din cind in cind o raza de soare. Mai pe jos, mai pe schiuri, mai peste apa, mai prin apa, am ajuns la masina. Am intilnit si primul om dupa o zi si jumatate. Multele fusese numai al nostru, parca il inchiriasem pentru un weekend.
Creasta Vartopel Arpasel, Muntii Fagaras
de cătălin pobega
publicat Joi, 6 Apr 2006
E ora 5.30 am si sar din somn ca un arc. Sunt la Balea impreuna cu Corina Drosino, si sarcina mea in acea noapte de sambata spre duminica era sa veghez asupra evolutiei vremii. Toata ziua de sambata a fost o vreme mizerabila, iar duminica dimineata la ora 3 am cand alarma mi-a dat trezirea nu se intamplase nici o minune. Ceata si vantul pareau ca au pus stapanire pe caldare, unindu-si fortele pentru a ne strica din nou planurile ...
Alexandr Ruchkin
de Marian Anghel
publicat Sâmbătă, 25 Mar 2006
Invitat special al Festivalului Alpin de la Galati 2006, Alex va sustine o prezentare video cu ascensiunea pe fata nordica a vf. Jannu, ascensiune care i-a adus lui (si echipei) prestigiosul trofeu international "Pioletul de Aur" 2005 Filmul este titrat in limba romana. O ocazie unica de a cunoaste si discuta cu un om modest, dar al carui CV vorbeste singur... La editia din 2003 a Festivalului, a fost prezent Leslie Fucsko, de doua ori nominalizat la Pioletul de Aur si in prezent presedintele GHM... chiar organizatia care decerneaza acest trofeu... Mica este lumea!
Gheara si Biceps - etapa Sibiu
de George Stancescu
publicat Luni, 19 Dec 2005
Aceeași problemă! Din cauza muncii, ajung să trimit informările mai târziu, sper să nu vă deranjeze acest fapt și încerc ca pe viitor să trimit amănuntele cât mai la zi. Despre Balcaniadă, nu prea am ce să vă spun în afară de faptul că au venit cei mai buni bulgari atât la băieți cât și la fete și că ne-au bătut de ne-a cam ieșit cățăratul din cap, dar asta este se mai întâmplă... Eu am ieșit pe locul 13 din 30 de concurenți. Primele două locuri au fost câștigate de bulgari și al treilea de un român. In perioada 10 -11 decembrie 2005 a avut loc la Sibiu a treia etapă din cadrul turneului "Gheara și Biceps" concurs de boulder pe structură artificială. Înscrierile au avut loc pe data de 10 decembrie, adică sâmbătă dimineață până în ora 10: 30 datorită faptului că la ora 11: 00 era începerea concursului. Prin urmare, la această etapă s-au prezentat 41 de concurenți, cei mai buni din țară. La începutul concursului era vorba că se vor face două grupe ca să nu se aglomereze...
Arhiva Alpinet
[1-10] [11-20] [21-30]<  31-40 din 98
  > [41-50] [51-60] [61-70] >>

  Caută: in