Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share
Posted by: Clubul Alpin Galati in Revista ALPINinfo 1999 , ALPINInfo

CLUBUL
ALPIN
GALATI

Adresa:
Bd. George Coşbuc nr.25, bl. C18, ap.53, 6200 Galaţi

E-mail&web site:
car_galati@yahoo.com
www.geocities.com/car_galati

Colectivul redacţional
Redactor şef:
Marian Anghel
(mari_anghel@yahoo.com)
Tehnoredactare:
Marian Anghel, Marian Caval
Distributie:
Dana Avram
Colaboratori:
Adi Glăvan, Mircea Săndulescu, Nicu Jianu

ALPINinfo anul II, nr.4
aprilie 1999

Editorial:
Sentinţa(Marian Anghel)

Refugiul salvamont din şaua Curăţel -Munţii Rodnei

Afacerea Căminul Alpin

Noţiuni de meteorologie

O locomotivă pentru mai multe generaţii de alpiniştin - Alexandru Zolotaru

Ultimele aventuri ale lui Adi Anastasescu

Punct de vedere:
Muntele şi noi

Info CAR

Orice material pe teme alpine este binevenit.
Pentru amănunte contactaţi redacţia.
Opiniile exprimate în articole aparţin exclusiv autorilor.
 
Acest buletin este realizat prin muncă voluntară şi fără scop comercial. Materialele din ALPINinfo pot fi utilizate numai cu menţionarea sursei.
Š C. A. Galati

Sentinţa

Această ultimă pagină din buletin am dedicat-o număr de număr opiniilor personale asupra problemelor C. A. R.-ului şi buletinului alpin. Câţiva colegi de club au şi denumit-o " pagina sentinţă " în care critic pe toţi. Poate au dreptate, poate nu. Totuşi, în acest Club cineva trebuie să aibe o opinie, asupra modului în care merg treburile, pe care s-o exprime public. Nu cred că sunt singurul, dar ceilalţi fie nu au timp pentru aşa ceva fie nu-i interesează, fie preferă s-o ţină pentru ei şi cercul apropiat. Păcat, pentru că în aceste condiţii, Clubul Alpin Român va rămâne la fel şi peste 10 ani.

Un prieten căţărător din ţară, m-a întrebat la un moment dat:,, unde sunt informaţiile legate de C. A. R., taberele U. I. A. A. şi informaţiile internaţionale la care C. A. R.-ul are acces? "Şi eu i-am răspuns:,, undeva pe la Bucureşti şi acolo oamenii nu au timp pentru a le pune la poştă". Păi atunci, care mai este rolul buletinului?

Ştiu că în condiţiile actuale, hobby-urile trec pe planul doi, dar nu există om în toată România care să nu aibă jumătate de oră liberă pentru a scrie câteva rânduri şi să le trimită la redacţie, pentru a le difuza în ţară. Nu vreau să mai reamintesc că acest buletin este realizat exclusiv în timpul liber şi fără nici o sponsorizare. Dacă se vrea într-adevăr ceva , atunci se realizează.

Aş fi tare încântat să ştiu că nu am vorbit de unul singur în mijlocul deşertului şi că nu doar pe mine mă interesează ca lucrurile din C. A. R. să meargă mai bine.

Marian Anghel

Mulţi merg pe munte, unii pentru staţiunile de la poale, alţi pentru a bântui pe potecile turistice, alţi pentru a descoperi frumuseţea verticalelor ...Mulţi sunt cei care s-au intrebat de ce merg pe munte, puţini au găsit un răspuns care să-i mulţumească şi doar câţiva au avut curajul să-l şi exprime public. Rândurile care urmează sunt scrise de cineva care crede că a găsit un răspuns...

Marian Anghel

Muntele şi noi

,, În fond ce caută omul prin hornurile pereţilor? Poate senzaţia de a pluti la marginea lumii , departe de lume deşi aproape ...Poate o lume nouă, nebănuită ... Poate un sentiment de prietenie indestructibilă cu cel cu care îşi leagă viaţa şi destinul de aceeaşi coardă ". La aceste cuvinte (aparţinând lui Alex. Brăduţ Şerban- talentatul dar şi controversatul alpinist al începutului anilor '80) aş putea adăuga: omul, prin hornurile pereţilor îşi caută ... COPILĂRIA (copilul din noi echivalează cu însăşi esenţa noastră divină). Realitatea este că omul în copilărie este cel mai aproape de Dumnezeu; atunci trăieşte la propriu Binele, Frumosul, Eternul - departe de negura, de rătăcirile care intervin mai târziu. Oamenii s-au înrăit pentru că nu au ştiut să-şi redescopere esenţa pentru că au uitat de copilul din ei. Au preferat să rămână prinşi în planul fizic, grosier; să rămână acoperiţi pentru că au uitat de copilul din ei. Au preferat să rămână prinşi în planul fizic, grosier; să rămână acoperţi de,, praful " betoanelor citadine, grijilor materiale, propriilor rătăciri sufleteşti ... Muntele intervine prompt la această stare de lucruri. Este o reală CALE, o reală SOLUŢIE de,, dezvelire " a copilului din noi, a esenţei noastre.

Mergând în mijlocul Naturii, omul reuşeşte să se redescopere interior. I se dezvăluie revelaţia copilului esenţă. CONŞTIENTIZEAZĂ această revelaţie (ceea ce-I aduce foarte multă forţă, bucurie de a trăi, pentru că - de fapt - revelarea copilului din noi nu înseamnă altceva decât împăcarea cu noi înşine ...)

Când omul ajunge la această împăcare cu sine, când devine mai bun, mai frumos, mai conştient de fărâma de puritate din el , abia atunci poate intra în rezonanţă cu Creaţia. Abia atunci se poate regăsi în orce formă de viaţă. Abia atunci se poate regăsi în orce formă de viaţă. Abia atunci va curge ca un râu către veşnicie, simţind chemarea Înălţimilor...

...Îmi place să cred că iubitorii de natură sunt cei care înţeleg cursul firesc al vieţii.

Dana Avram

Author: Clubul Alpin Galati
Views: 14172, Last update: Thu, Oct 10, 2002


Login or register to comment