Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet articles archive - ALPINinfo iulie-august 2000

Bookmark and Share

ALPINinfo iulie-august 2000 - A fost odată...un Club Alpin

În luna mai a.c. au avut loc la Bucureşti mai multe A. G.-uri ale Clubului Alpin Român. Acest lucru ar fi trebuit să fie benefic "uite d-le, la orice decizie se cere părerea tuturor!", dar n-a fost aşa. La ultima din ele (care a fost convocată de secretarul general a C. A. R., membrii clubului din teritoriu fiind anunţaţi cu 24h înainte) membrii prezenţi s-au retras în bloc, în semn de protest faţă de "mascarada" de A. G.

La mai mult de 45 de zile de la respectiva A. G., secţiile au primit o hârtie din partea secretarului general, d-l Eugen Popescu (prima dacă nu mă înşel, de când există secţia Galaţi) prin care erau înştiinţate de hotărârile luate de A. G.

1. s-au modificat majoritatea articolelor din statut. Cea mai importantă modificare (restul fiind praf în ochi) este că A. G. poate fi convocată numai de comitet! Cu alte cuvinte, dacă comitetul este excroc, nimeni nu îl poate lua la întrebări.

2.cei prezenţi, adică Mircea Săndulescu şi Eugen Popescu s-au reales (pardon, au ales) noul comitet de conducere: Mircea Săndulescu, Mircea Dobre, Mihai Săndulescu, Eugen Popescu, Cristi Laudoniu. Comisia de cenzori este formată din: Ştefan Radu, Simona Berar, Andreea Copaescu.

Ce trebuie remarcat la acest comitet este că, în afară de cei doi (M. Săndulescu şi E. Popescu) ceilalţi nu au avut vreo tangenţă cu C. A. R-ul în ultimii 3 ani! Pot să afirm acest lucru fără riscul de a greşi, deoarece am participat la toate A. G.-urile şi la o mare parte a taberelor de club.

Noile cotizaţii stabilite de cei doi, (mă scuzaţi, de A. G. a C. A. R.) sunt:

- 50$ pentru membrii activi (cu drepturi depline)

- 12$ pentru membrii aderenţi (fără drept de vot)

- 6$ pentru minori şi studenţi, elevi, şomeri etc.

Aceste cotizaţii s-au stabilit pentru a stimula tinerii să se înscrie în C. A. R. şi pentru dezvoltarea Clubului!! (Un membru cu drepturi depline la BMC, plăteşte o cotizaţie de aprox. 20$).

Din acest moment, este clar că Clubul Alpin Român, care avea ca scop dezvoltarea alpinismului românesc, pentru care s-au zbătut alde Nae Dimitriu, Vasile Steopoe, Radu Ţiţeica, Niculae Baticu şi alţii, s-a stins.

Dumnezeu să-l odihnească! Amin!

Marian Anghel

membru al Clubului Alpin Român

(până la 31 decembrie 2000)

Author: Clubul Alpin Galati
Uploaded by: Clubul Alpin Galati
Views: 15351, Last update: Tue, Dec 3, 2002


Login or register to comment