Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Diaries - Zilele "Amicii Muntilor" Sibiu - Rozdesti 2004

Bookmark and Share

Zilele "Amicii Muntilor" Sibiu - Rozdesti 2004

 

Aniversarea din Rozdesti ne era anuntata de catre Ady Beleanu inca de prin aprilie, cand a participat la actiunea noastra dedicata Zilei Internationale a Pamantului. De atunci spunea el ca va fi rost de distractie in vara-toamna la un concurs de orientare organizat de clubul din Sibiu, Amicii Muntilor. Pe la sfarsitul lui august, inceputul lui noiembrie primesc pe mail invitatia de la Ady, concurs de orientare cu premii, cazare ieftina la cabana [ canton silvic], orientare cantece de cabana. O listez si o duc la sedinta, ne hotaram sa mergem, si asa nu mai fusesem la Rozdesti.

Din pacate prietenii din Medias nu au putut sa vina din cauza unor probleme personale, totusi m-am bucurat sa aud ca vin Dan Izvoreanu, Lucian Hulban [ pe care nu-l cunoscusem decat din mesajele de pe alpinet si lungile conferinte de pe yahoo], Ionel Bindeanu [organizator si el], Moni [ proaspat venita din Brasov la Cluj, pe care am cunoscut-o tot prin intermediul Alpinetului.

Vremea se anunta destul de rea insa totusi am plecat, din doua directii, Rares Blaga, Burian Agnes si eu din Medias, eu am mers acasa sa-mi iau camera video si chitara, si din Cluj - Calin Bisziok, Monika Mate si colega mea Gabi Rusu. S-au mai anuntat si Emil Ciurea si Ionut Rob, membrii ai Clubului Alpin Roman, insa din anumite motive nu au mai ajuns. Intalnirea a fost in gara Sibiu unde ne intampina Sandu pe bicicleta, care ne duce la locul de plecare al autobuzului si discuta cu soferul. Aflam ca autobuzul este abia peste 2 ore, ne hotaram sa ne aprovizionam din centru cu cate ceva, chiar daca Ady ne-a spus ca este magazin chiar langa canton, cine stie, sa avem ceva cu noi. Ne-ntoarcem, urcam in microbuz, cu bagaje cu tot, ne invartim prin Sibiu [ btw 50 de mii Sibiu - Paltinis] din cauza ca eram mai multi decat intrau intr-un microbuz ne transferam intr-un autobuz, in care ni se atrage atentia sa nu ne punem rucsacii pe scaune. Cand sa ne asezam din scaune ieseau dune de praf si jeg, probabil ca rucsacii erau mai curati decat scaunele. Ne fura somnul si ne elibereaza cand ajungem aproape de Paltinis, pe serpentine si strazi inguste, iar padurile colorate de toamna intr-un mod cu totul deosebit ne atrag privirile. Privim cuceriti si un apus de soare. Coboram din autobuz, afara friguletz si vantul ne sufla in fata, trezindu-ne. Urmeaza o parte mai plictisitoare si obositoare fizic, drumul forestier pana la canton, nu ca as da inapoi la efort, dar forestierele, si nu am fost pe putine, ma dispera. Ne aranjam rucsacii in spate si luam incet. In autobuz ne-am intalnit cu Marian si "Patrunjel". Ei stiau drumul si ne-au calauzit. Urcam pana la Cantonul Muncel, vantul ne bate parinteste din fata, ultimele telefoane in zona de semnal si incepem coborarea care se lungeste in noapte. Pe drum trec pe langa noi cu masina Luci si o masina din Bucuresti, ambele pline.

Ajungem in sfarsit la cabana, in prispa ne saluta Luci Hulban, pe care abia l-am recunoscut si desi nu ne stiam decat de pe internet, parea o reintalnire, defapt era intalnirea in lumea reala [ nu virtuala] si alti organizatori. Ne vine in intampinare si Ady, bucuros ca am ajuns cu bine si ne conduce spre camera. Arata ok cabana, lambriuri, toata din lemn, misto. Lipseste insa mobilierul, insa de cate ori nu am dormit in conditii cu muuult mai "nasoale". Ne aranjam, mancam si coboram. Mergem la non-stop-ul de langa canton, este interesant ca la kilometrii buni de primul oras/sat sa fie un magazin la care sa gasesti bere/mancare ieftina si sa fie si deschis seara pe la 10 cand am ajuns. Apare si Dan Izvoreanu cu Romeo cu masina. Nu contenim prea in prima seara, eram si obositi dupa drum si incet ne ia somnul. Urcam in camera, cant 3-4 cantece sa-i adorm pe "copilasi", Rares dupa a 2 a melodie deja avea vise cu ingerasi, Agnes la fel. Ady ne anunta ca dis de dimineata devreme e sedinta tehnica apoi plecarea in orientare asa ca opun telefonul sa sune si adorm.

Dimineata ne trezim, mai usor sa mai greu, formam echipele, mancam, coboram la sedinta tehnica, la care Adi ne informeaza despre detaliile traseului, ordinea de plecare etc. Am format 2 echipe: Ecoparalela TV, alcatuita din Rares, Agnes si eu si Dianthus de Colt alcatuita din Calin, Monika si Gabi. [ de ce Dianthus de Colt? pentru ca Monika e la clubul Floare de Colt din Brasov, Calin si Gabi la Dianthus asa ca...]. Calin extrage biletul cu nr. 1 [ norokos ca si la Trofeul Acropolis: P ], noi [pornim ai 2 lea.

Consultam harta si la 10 minute dupa Dianthus de Colt pornim si noi. Postul 1 era la magazin, postul 2 inselator, nu era la intersectia dintre poteca si drumul de taf ci invers, dar la consultarea distantei pe care o aveam de parcurs pe harta ne dam seama ca nu suntem unde trebuie, s-au mai impotmolit cu noi inca vreo 2-3 echipaje. Oricum o luam pe drumul cel bun, trecem pe langa postul 2, postul 3, postul 4, dupa ce trecem de niste zone care mie mi se pareau macabre, dezpadurite si arse [ nu zic ca nu se facea legal ] dar aratau macabru. Vremea urata, cetoasa, batea vantul in rafale. Postul 4 pe la 1900, palcuri de zapada, coboram pe azimut direct catre postul 5 prin boscheti, copaci cazuti, arbusti si ajungem la stana unde Coco(s) ne asteapta cu niste Horinca si cu un set de intrebari usoare de cunostiinte generale. Pana la postul 4 traseul a fost marcat, chiar daca in unele zonme marcajul se cam pierdea. De filmat nu am prea avut ce, pe vremea accea instabila. Incepe coborarea spre drumul forestier, ratacim printre n drumuri de taf, poteci si alte carari, continuam pe azimutul luat de la stana. Prin paduri, boscheti, peste rausoare, poienite ajungem intr-un sfarsit pe drumul forestier. Eram ingrijorat pentru fete si Calin, Coco spunadu-ne ca nu au trecut pe acolo. Pe drumul de la Raspantia Contu spre Rozdesti ne intalnim cu ei. Ratacisera pe la postul 3, s-au intors si vroiau sa faca traseul invers. Perseverenti nu? Ajungem la canton, indeaproape urmati de un alt echipaj al concursului, mancam, ne odihnim, vine Ady si ne anunta ca incepe proba "Recunoaste Imaginea". Ajung intre timp si Calin si fetele si coboram. Imaginile Dia sunt destul de usor de recunoscut, am recunoscut aproximativ 12 din 14 imagini cu vf-uri, cabane si lacuri. Apoi a urmat proba de caricatura si in cele din urma proba culturala. Dupa acestea Luci Hulban, Dan Izvoreanu, Cipi si altii ne-au amuzat cu bancuri si glume. La bancurile lui Luci cu Bula mai rad si azi cand imi aduc aminte cu Calin

.

Atmosfera deosebita, calda si prietenoasa, era intr-adevar o intalnire a oamenilor de munte, daca nu multi atunci adevarati. Inainte insa de proba culturala a fost tombola. Cu 10 k lei puteai cumpara un bilet si aveai posibilitatea ca castigi diverite lucrui, de la prezervative la manusi de polartek. Agnes a castigat o sticla de vin [ norokoasa], Moni o pereche de papucei micutzi, Gabi un prezervativ

J, Rares un fluieras si eu o editie a revistei AlpinInfo. Dimineata premierea [ rezultatele le aveti pe www.amiciimuntilor.ro ] si plecarea [ din pacate]. Rares si Gabi au mers cu masina cu Izvo si Romeo pana in Cluj, Moni de dimineata a dus-ocu multa bunavointa Ionel la autobuz, Pe Calin, a carui picioare erau roase din cauza bocancilor l-a luat tot Ionel dupa amiaza + cateva bagaje, iar Agnes si cu mine am luat-o incet pe drumul forestier. Am ajuns in Paltinis, am mancat o ciorba, au venit si Marian si inca 2 amici de la Rozdesti iar in Sibiu ne-am intalnit cu Calin si seara la 10 jumatate am ajuns acasa, dupa inca un weekend placut la munte. In inchiere vreau sa felicit pe toti participantii pentru fair-play-ul de care au dat dovada, organizatorilor pentru excelenta organizare si atmosfera, prietenilor de pe Alpinet [Adi, Luci, Dan, Romeo etc], pe Calin, Gabi, Moni si Rares pentru tot ceea au realizat si lui Agnes pentru parcursul traseului de 6 ore in acelasi ritm cu noi [ baietii: P ] si le multumesc tuturor.

Author: Feri Teglas
Uploaded by: Comisia de Tineret a Clubului Alpin Roman
Views: 12780, Last update: Fri, Oct 22, 2004



Links to the Mountain Guide:
Muntii LOTRU (STEFLESTI)  
Comment
colac catalin colac catalin, Fri, Oct 22, 2004, 3:31 pm

Mi-a spus si mie Moni de concurs dar in ultimul timp stau prost cu timpul liber... Totusi ma bucur ptr. Monika ca a gasit cu cine sa iasa acum ca este mai departe de casa. Totusi cand mai vine in Brasov trebuie sa facem o orientare caci am vazut ca a ratacit posturile. Avem una programata ptr.31 oct. dar din pacate acum suntem in carantina si nu ne lasa prin padure.:-(

Fără foto Lucian Hulban, Fri, Oct 22, 2004, 4:02 pm

Mersi Feri! Mie mi-o parut bine ca ne-am vazut in sfarsit. O fost totul superfain, da cel mai mult mi-o placut cum ai cintat cintecele alea cu tziganii. Bestiale rau! Sa sti ca am adormit pe cintecele voastre.:-D
Sper sa ne vedem curand si sa iasa tot asa fain!!!

ady beleanu ady beleanuAdministrator Alpinet , Sat, Nov 26, 2005, 1:07 pm

cand mai tragem o sara de chitara si voie buna?...
:-D

Comments for this article
Login or register to comment