Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Diaries - Au inflorit bujorii...

Bookmark and Share

Au inflorit bujorii...

 DSCF3097

     Iarna grea, vara frumoasa, spune o vorba din batrani. Pe pajistile alpine petece de zapada mai zabovesc inca, nelasandu-se doborate de focul soarelul de munte. Si totusi zicala batraneasca se adevereste. Ne-o spune explozia de verdeata noua ce-a inundat muntele, ne-o spun talangile ce se astern vesele pe carari nebatatorite inca. Ne-o spune mai mult decat orice jarul florilor trandafirii ai bujorilor de munte, infloriti in tufe dese, dincolo de strinsoarea padurilor.

     Smardarul, trandafirasul de munte ori ruja muntilor, cum i se mai spune in popor –face farmecul acestui  sfarsit de vara montana fie in Parang, Fagaras, Bucegi sau Retezat, desfatand privirile inmarmurite de atata frumusete revarsata slobod in petale visini.

    Frate cu trandafirul mandru din gradina – regele florilor de la poale – bujorul de munte isi manifesta cu timiditate frumusetea, asa cum fac toate florile de munte. Micutele cupe stand gramada pe varful ramurilor, raspandesc un miros placut, discret, datator de viata. Doar de departe vazut in petele mari de rosu revarsate surprinzator peste fondul verde, bujorii impresioneaza drumetul neavizat, oferindu-I o satisfactie noua, neinteleasa, dar cu atat mai revelatoare, mai plina de farmec. Gandul zboara la legenda, la sangele voinicilor revarsat siroaie in lupta cu balauri inaripati, porniti in cautarea fecioarelor rapite.

   Pentru turistul vechi, bujorul inflorit e o reintalnire. O reintalnire cautata, dorita si asteptata cu nerabdare marturisita. Acolo sus in lumea numai de el stiuta, turistul statornic si pasionat se reintalneste in aceste zile cu imagini stiute pe dinafara. Isi regaseste vigoarea fizica si sufleteasca. Se reintalneste cu candoarea bujorilor...

DSCF3100

www.dragosdula.blogspot.com

Author: Aurel Dula
Uploaded by: Dragos Dula
Views: 5681, Last update: Wed, Sep 29, 2010



Links to the Mountain Guide:
Muntii PARING  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Defileul Jiului La Strambuta-Sub Varful Pietrele Albe-Poiana Piatra Argelelor-Stina Piatra Argelelor

 

Login or register to comment