Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Romanian legislation - Buletin informativ de mediu, nr. 14 / iunie – august 2004

  • Alpinet
  • Articole
  • Buletin informativ de mediu, nr. 14 / iunie – august 2004
Bookmark and Share

Buletin informativ de mediu, nr. 14 / iunie – august 2004 - Impreuna pentru Ecodezvoltare (III)

ÎMPREUNA PENTRU ECODEZVOLTARE (III)
PROBLEME ÎNTÂMPINATE DE O. N. G. - URI DE MEDIU DIN ROMÂNIA (III)

În acest material încheiem prezentarea problemelor cu care se confrunta O. N. G. - urile de mediu din România, cu acelea din zona imixtiunilor neprincipiale ale zonei politicului în probleme de mediu:
. Inconsecventa, neprofesionalismul, degringolada si nefericitele decizii referitoare la perpetua restructurare a sistemului de protectie a mediului în România reflectat prin remodelari ale acestuia la intervale de câteva luni este extrem de paguboasa pentru necesara eficacitate pe verticala si pe orizontala din acest sistem.
. Unii manageri (de la toate nivelele decizionale) sunt alesi (într-un mod tacit sau total deschis) datorita sustinerii politice si fara a întruni anumite criterii profesionale necesare. Astfel, gafele monumentale (de discurs, de exprimare, de continut, de pozitie si chiar de decizie) ale ministrilor mediului fara pregatire de specialitate ridica mult doar cota emisiunilor de divertisment pe aceste teme, despre competenta... nici pomeneala, iar rezultatele pot fi vazute la tot pasul chiar cu un minim de bunavointa, exemplele putând continua în toata structura ierarhica aferenta!
. Exista presiuni în vederea determinarii factorilor de decizie sa nu mai declare un anumit statut de protectie (mai restrictiv) pentru anumite zone de interes economic potential, în asa fel încât viitoarele astfel de arii sa se preteze mai usor la diferite planuri de afaceri de grup.
. Exista numeroase cazuri în care datorita fricii pierderii unor functii, factorii de control si decizie sunt usor de influentat prin presiune politica, în sensul "închiderii ochilor" la încalcarea legislatiei de mediu.
. Exista cazuri de nepermisa imixtiune oficiala sau mascata a politicului în luarea deciziilor de mediu si a încalcarii legislatiei de mediu nationala si internationala în vigoare.

În numerele urmatoare ale acestui Buletin Informativ de Mediu vor fi prezentate problemele cu care se confrunta structurile guvernamentale cu responsabilitati în domeniul protectiei mediului din România.

Doru Banaduc - Sibiu

Author: ONG Ecotur Sibiu
Uploaded by: Daniel Verniş
Views: 3839, Last update: Sun, Aug 1, 2004


Comment
Fără foto Andrei Antonie Bocan, Thu, Aug 19, 2004, 10:32 pm

:-D
Salz.


Mia placut reportajul tau.

As vrea, daca in viitor mai publioci sa-mi mai trimiti si mie noutati pe adresa de email (jazzu9@hotmail.com)
Mersi

Comments for this article
Login or register to comment