Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Diaries - CUPA BUCUR

Bookmark and Share

CUPA BUCUR

CUPA BUCUR - INTALNIRE DE SUFLET A MONTANIARZILOR PENTRU SPRIJINIREA RECONSTRUIRII CABANEI DIHAM - BUCEGI

 

,, Veni-va Anul Nou, cu bucurii, cu nea, cu daruri,

Lasand in urma, patimi, lacrimi, sau necazuri.

Si-acolo sus, sub Magura Cenusie in poiana,

Vom duce fiecare o caramida sau o blana,

Un gand curat, dorinta ce ne-ndeamna,

Sa recladim... Dihamul, el ne cheama!,,

 

 

 

    Traditionalul concurs national CUPA BUCUR ajuns la a XXII-a editie s-a desfasurat anul acesta in perioada 1-3 august 2003 la Cabana Diham din Muntii Bucegi. Au participat cluburile,, GIONIBABOS,, Bucuresti, ATOMIC Club Cernavoda, EXCELSIOR Slobozia, BUN Bucuresti, SALT Cluj-Napoca, ROZA VANTURILOR Ramnicu Sarat, MUNTENIA Bucuresti, CALAUZA 3+1 Brasov, COMPAS Bucuresti, MINITUR Bucuresti, precum si numeroase persoane particulare. Din partea Asociatiei de Turism CHINDIA din Targoviste au participat 15 persoane (Nini Porojan, Nicusor Tudosa, Marius Prundaru, Marian Tarca, Cristian Savu, Mirica Gheorghe, Mariana Benes, Catalina Posta, Simona Dobre, Gianina Dragomir, Oana Daringa, Simona, Marina Savu, Violeta Sprinceana, si Ileana Bocanciu.

    Cei peste 150 de participanti prezenti la concurs, cazati in cele 52 de corturi sau in propriile masini, au sosit la aceasta intalnire de suflet pentru a participa la reconstructia cabanei Diham, cabana care a ars iarna trecuta din temelii. Fiecare dupa puterile sale a dat o mana de ajutor, cu ochii la zidurile arse si cu gandul la clipele minunate petrecute in aceasta cabana.

    Cabaniereii,, Mama Oara,, si Nea Gigi Bordea ne-au fost gazde desavarsite ca intotdeauna si cu toate ca avutul lor de-o viata a ars odata cu cabana, la o varsta cand altii se gandesc la odihna binemeritata dupa o viata de munca, ei au gasit puterea sa o ia de la inceput. Au amenajat la noua cabana, care se va numi DIHAM PHEONIX, o bucatarie, pentru ca traditia mancarurilor,, ca la mama acasa,, sa nu se piarda iar turistii sa poata fi intampinati in continuare cu ceai fierbinte sau cu bere rece, precum si cateva spatii de locuit. De asemenea au turnat placa peste primul nivel al viitoarei cabane si se lupta in continuare sa obtina fonduri pentru continuarea lucrarilor.

    Vineri si sambata, participantii au ajutat la degajarea si sortarea materialelor ramase dupa ardere, la repararea uneltelor sau la inaltarea unor ziduri. S-au remarcat copiii si tinerii de la Atomic Club din Cernavoda, condusi de Marian Dana, fost membru al clubului Bucur, precum si membrii clubului Chindia, cei care au rezistat cel mai mult pe baricade.

   Pentru a pastra totusi putin din atmosfera de concurs, unii dintre participanti au facut si niste trasee in zona (Poiana Izvoarelor sau Malaiesti), iar sambata seara s-a dat startul in concursul de orientare turistica, la care A. T. Chindia a obtinut locul III prin participarea lui Marius Prundaru, transformat brusc din reparator de betoniere si zidar in orientarist.

    Noaptea, la focul de tabara, am stat impreuna cu sotii Bordea, depanand amintiri pe acorduri de chitara. Lacrimile noastre cazute in flacari deveneau  scintei si, urcandu-se spre cer se prefaceau in stele. Ne vom aminti cu siguranta multa vreme de aceasta seara magica.

   Duminica, dupa ce am primit diplome si premii (A. T. Chindia este clubul care a obtinut cele mai multe trofee Bucur, de-a lungul celor XXII de editii castigand cinci dintre ele), ne-am luat ramas bun de la gazde si de la toti prietenii si am promis sa revenim pentru o noua actiune de sprijinire a reconstruirii cabanei Diham Pheonix, odata cu oranizarea in perioada 25-31 august 2003 a Cupei <>. Se asteapta participarea unui numar cat mai mare de adulti  insotiti de copiii sau chiar nepotii lor pentru ca Tanti Oara spunea,, va multumesc ca prin copiii vostri, prezenti aici, imi regasesc puterea de a continua,,!

 

 Ileana Bocanciu - A. T. Chindia

 

 

 

 

 

 

 

Author: Ileana Bocanciu
Uploaded by: Ileana Bocanciu
Views: 10948, Last update: Thu, Aug 7, 2003



Links to the Mountain Guide:
Muntii BUCEGI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Cabana Babele-Mt. Jepii Mici-Cabana Caraiman

 

Login or register to comment