Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Mountain guide - freeride si tura in Puzdrele

Bookmark and Share

freeride si tura in Puzdrele

PUZDRELE, GALATI

   

De la est la vest Galati, Laptelui si Puzdrele , trei vârfuri,

cu circurile lor, sunt trei arene ale freerideului. Zona farmeca  prin izolare si salbaticie, frecventa turistica fiind aproape inexistenta in perioada hivernala, distrugerea cabanei Puzdrele fiind una din cele mai importante cauze.

         Accesul la zona îl facem din Poiana  Borşa prin valea Negoiescu  sau valea Repedea sau mai interesant, acesta reprezentând si un frumos traseu de tura, din Complex Borşa urcam pârtia "S-ul olimpic"pana in creasta de aici ne orientam vest si parcurgând curba de nivel vom ajunge in platoul de la baza circurilor. Traseul este marcat cu punct albastru.

In imaginile de mai sus propunem in stânga 4 trase cu plecare din şaua Lapelui iar in dreapta doua in Galaţi. Dificultate mica spre medie.

Trasee de tura: Poiana Borsa-saua Galatului(triunghi albastru)-Şaua Gargalau-Complex Borşa(triunghi roşu). O varianta din şaua Gargalau urmam triunghiul roşu pana in Poiana tiol pana deasupra pârtiei mecanizate si de aici ne orientam N-V si parcurgem un drum nemarcat pana in pasul Prislop.

SIGURANŢA

Atacând trase de freeride sau parcurgând trasee de tura aici trebuie ţinut cont de faptul ca zona este izolata, accesul de durata si refugii inexistente. Se impune anuntarea salvamontului pentru monitorizare, sau cel putin momentul aproximativ al sosirii la hotelul sau locaţia unde sunteţi cazati. Zapada ca peste tot in Rodnei este abundenta, iar inclinatia circurilor impune respectarea legilor de prevenire a implicării sau declansarii avalanşelor.

GRI, ALB SI VERDE

   

  

Author: elian antal
Uploaded by: elian antal
Views: 8767, Last update: Sun, Mar 11, 2007



Links to the Mountain Guide:
Muntii RODNEI  
Login or register to comment