Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio București


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Diaries - O poteca uitata: Drumul Cailor (Carnic-Pietrele)

Bookmark and Share

O poteca uitata: Drumul Cailor (Carnic-Pietrele)

Folosit pentru constructia complexului si aprovizionarea cabanei Pietrele, vechiul drum de acces este cunoscut sub denumirea de Drumul Cailor. Accesul in poteca, se face prin doua locuri: din Carnic, pe actualul drum se parcurge aproximativ 15-20min. pana intalnim semnul ce indica limita Parcului National Retezat(patrat rosu), ne oprim la cativa metri de el(5-6) unde cautam in dreapta urcarea in poteca, iar odata descoperit drumul continua foarte clar. Al doilea punct de acces, daca l-am ratat pe primul se afla langa locul amenajat pentru evacuarea deseurilor. Pe alocuri marcat cu banda albastra, traseul este foarte vizibil si lesne de parcurs, se desfasoara pe curba de nivel strabatand un peisaj tipic Retezatului, o padure salbatica de conifere in amestec cu foioase, o racoare placuta, izvoare limpezi iar cireasa de pe tort o reprezinta un loc de belvedere pe la jumatatea drumului cu o deosebita panorama asupra varfului Pietrele, valea Rea, valea Galesului se ivesc si ele cu generozitate. Traseul se termina la aproximativ 10 min.de cabana Pietrele cand intersecteaza actualul drum si pe care putem sa continuam sau cobori pe el cam 30 m.unde gasim o alta scurtatura mult mai usoara decat cea dintre bancuta de dupa curba numita "Blestemul Soacrei" si ultimul popas. Va doresc: Drum Bun!Drumul Cailor

Author: Romeo Cretu
Uploaded by: Romeo Cretu
Views: 8804, Last update: Wed, May 7, 2008Links to the Mountain Guide:
Muntii RETEZAT  
Comment
Eugen Roman Eugen Roman, Tue, May 13, 2008, 5:05 pm

Bravo, ma bucur ca ai scris despre asta. Tot m-am gandit ca ar fi nimerit sa scriu despre poteca. Ai facut-o tu si, foarte clar. Imi permit doua mentiuni:
1. Portiunea dintre prima intrare si a 2-a din descrierea ta, este mai putin umblata, deci mai "inchisa" cu doboraturi si altele, dar nu de netrecut. Mentionez asta pt. cei care merg prima data, sa nu creada ca asa va fi peste tot.
2. Belstemul sau, mai pe scurt, cum poate o stiu mai multi: curba soacrei.
Numai bine,
Eugen Roman

Comments for this article
Login or register to comment