Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Mountain rescue - SALVAMONT DAMBOVITA - 20 DE ANI

Bookmark and Share

SALVAMONT DAMBOVITA - 20 DE ANI

În perioada 5-7 septembrie 2003 au avut loc la Refugiul Salvamont din zona Peştera câteva evenimente emoţionante. Iată pe scurt prezentarea lor:

1. În prezenţa unor personalităţi din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa: dl. secretar Vasile Ivanof şi ai Crucii Roşii - filiala Dâmboviţa, dl. Gheorghe Popescu a avut loc sfinţirea oficială, religioasă, a noului sediu al Salvamontului Dâmboviţa, sediu aflat în poiana din spatele telecabinei Peştera.

2.   S-a vorbit despre activitatea de pionierat desfăşurată acum 20 de ani de un grup de pasionaţi ai muntelui conduşi de regretatul Costică Avramescu, activitate care a dus la înfiinţarea Salvamontului dâmboviţean. Dintre cei care au pus bazele Salvamontului au fost prezenţi Doru Diaconesu - actualul şef al Salvamontului, Vasile Dogaru, Vasile Mocanu (venit tocmai din Austria), Dan Suditu, Sandu Briotă, Stelică Avram, dar s-au primit mesaje telefonice sau scrise şi de la dr. Marius Botez (aflat in America) şi de la Gigi Milea (aflat in Suedia).

3.  A fost invitată şi Asociaţia de Turism "Chindia" al cărei preşedinte -Nicu Posta - este din aceeaşi generaţie cu pionierii Salvamontului şi care, in cei 20 de ani de activitate, a colaborat cu Salvamontul atât în acţiunile de remarcare trasee, refacere podeţe, ecologizare, cât şi în cele de salvare propriu-zisă prin cei cinci membri ai săi, care fac parte şi din echipa salvamont.

4.  S-a organizat o mini-expoziţie de fotografii din anii trecuţi, dar şi imagini noi, superbe, din Bucegi, făcute de Stelică Avram şi donate la noul sediu Salvamont (alte seturi de fotografii se găsesc şi la cabana Bolboci).

5.  S-a propus ţinerea unui "Memorial Costică Avramescu" în anul 2004, cu specific de orientare turistică şi salvamont.

6.  La final, s-au acordat diplome, plachete omagiale şi mici cadouri cu tentă montană, atât "veteranilor", cât şi ucenicilor în ale salvamontului. Nu au fost uitaţi nici cei care sprijină constant, din umbră, activitatea Salvamont: societăţile "Caron" şi "Dimi" din Pucioasa.

Acest ultim gest, de acordare a unor simboluri montane a fost făcut prin generozitatea d-lui Vasile Mocanu, cel care vrea sa dea un "nou suflu" activităţii Salvamont, inclusiv prin lansarea acesteia "în eter", pe internet.

 

       

 

    Nicolae Posta - Preşedinte A. T."Chindia"

 

Author: Nicu Posta
Uploaded by: Ileana Bocanciu
Views: 13217, Last update: Tue, Sep 9, 2003



Links to the Mountain Guide:
Muntii BUCEGI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Busteni-Cabana Gura Diham-Cabana Poiana Izvoarelor-Pichetul Rosu-La Prepeleac-Saua La Brina Caprelor-Varful Bucsoiul (2492)-Varful si Cabana Omu-Varful Gutanu (2246)-Varful Batrina (2181)-Refugiul si Saua Strunga-Sub Varful Strungile Mici-Saua Bucsa

 

Login or register to comment