Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share
Posted by: ionuţ bordea in

       A venit din nou iarna si muntele si-a schimbat infatisarea. Sezonul acesta m-am hotarat sa incerc ceva nou: schiul de tura. Si nimeni nu stie mai multe despre acest sport decat Rares Manea care il practica la nivel de performanta. Am vorbit cu el si m-a invitat la o tura de weekend pe V. Sambetei. Astfel ca sambata, 29 noiembrie, pe la amiaza am ajuns la Manastirea Sambata. Aici am avut primul contact cu echipamentul de tura pe care am fost nevoit sa il car in spate din lipsa zapezii. Dar nu m-am descurajat deoarece Rares m-a asigurat ca mai sus e zapada din belsug. Dupa ce am petrecut noaptea la cabana, dimineata devreme eram pregatit pentru prima mea tura deschi. Vremea era superba si coltul Balaceni se zarea in departare. Eram nerabdator sa plecam, dar nu inainte ca Rares sa-mi explice cum se foloseste echipamentul. Dupa o scurta sedinta tehnica am pus schiurile in picioare si am inceput sa urcam spre Fereastra Mare.

Fereastra_Mare

29112008_041_

      La inceput panta era destul de lina si alunecam rapid si fara greutate datorita focilor. Dar odata ajunsi in fundul vaii panta s-a accentuat simtitor. Insa Rares mi-a aratat tehnica de urcare si nici nu mi-am dat seama cand am ajuns la Crucea Ciobanului.

29112008_005_

29112008_008_

       De sus am zarit un grup de turisti care se straduia sa inainteze prin zapada adanca si am realizat atunci avantajele schiului de tura. Dupa ce am strabatut caldarea, am abandonat schiurile in favoarea coltarilor pentru a iesi in creasta. Nu insa si Rares care a vrut sa schieze din sa, desi zapada era inghetata tun.

29112008_020_

     Am ajuns in Fereastra Mare unde viscolea cumplit. Am coborat inapoi repede la locul unde mi-am lasat schiurile.

29112008_030_

      Am dat jos focile si m-am lansat in coborare. In scurt timp m-am transformat intr-un om de zapada. Pe o portiune abrupta printre jnepeni am dat din nou schiurile jos din picioare si l-am admirat pe Rares care schia fara nici o dificultate. Un ceai fierbinte la cabana a incheiat o zi perfecta.

Dupa prima intalnire cu schiul de tura, astept cu nerabdare alte iesiri pe munte cu Rares.



Author: ionuţ bordea
Views: 6365, Last update: Thu, Dec 4, 2008


Comment
Dumitrel Marius Dumitrel Marius, Mon, Dec 8, 2008, 4:45 pm

felicitari dar o intrebare....cum se descurca Rares cu acele pietre ascutite. Ca sunt foarte ascutite si rup din cant????:-D

Comments for this article
Login or register to comment