Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Spelunking - Speo Arta la Alba Iulia

Bookmark and Share

Speo Arta la Alba Iulia
 

Pentru 4 zile, Alba Iulia a fost centrul speologic national!

      În perioada 25-28 mai 2006 în orasul nostru s-a desfasurat a 26-a editie a celebrului Festival National de Arta Fotografica si Film SPEOARTA 2006. În acest an, evenimentul a fost organizat de doua cluburi din judetul nostru: ATE Trascau Corp din Zlatna si CETM Albamont din Alba Iulia, bineînteles, în colaborare cu Federatia Româna de Speologie. Festivalul a fost axat pe doua directii principale: expozitia de fotografie organizata la Muzeul National al Unirii (care mai poate fi înca vizitata pâna în 4 iunie) si proiectii de imagini si film (atât în cadrul concursului cât si în afara lui) la Casa de Cultura a Sindicatelor.

     Juriul, format din profesionisti ai imaginii (Vasile Dorolti, Bogdan Petrescu si Doru Sabau) a hotarât câstigatorii din acest an:

     A. – imagine subterana – Peisaj Subteran
           -Locul I –Radu Puscas –Lucrarea: Alb si Negru
           -Locul II –Clubul Proteus Hunedoara- Lucrarea: Momente din Sureanu
     B. – imagine din exocarst –
          -Locul I- Cristian Tzecu –Întreaga Prezentare
          -Locul II- Szilaghi Palko Pal –Întreaga Prezentare
          -Locul III- Ioana Clonta –Lucrarea: Dupa câtiva kilometri
     D. – video eseu –
          -Locul I –Radu Puscas –Lucrarea: Existente Paralele
     E. – video documentar –
          -Locul I-A. S. Sfinx Gârda –Lucrarea: Rafting pe Aries

     Premiul Special al Juriului: Dumitru Pintileasa la Categoria Peisaj Subteran pentru intreaga Prezentare
     Au mai câstigat 2 premii speciale: Alex Szabo din Oradea si Ioana Clonta.

      Premiile din acest an au fost deosebit de substantiale si au cuprins, în mare parte, echipament specific de practicare a speologiei.

     La eveniment au participat circa 70 de speologi, atât din partea Federatiei Române de Speologie (Viorel Lascu - presedinte si membrii Consiliului Director al Federatiei), cât si de la diverse cluburi de profil din tara (AS Prusik Timisoara, Clubul Speologilor Proteus Hunedoara, Fundatia de speologie “Club Speo Bucovina” Suceava, Clubul de Speologie Rhinolophus Lupeni, Clubul Speologilor Amatori din Cluj (CSA), Asociatia Speologica Exploratorii Timisoara, Asociatia Spelogica Sfinx – Garda etc.). Accesul la prezentarile Festivalului a fost liber, publicul având ocazia sa admire imagini inedite ale lumii subterane.
     Toti cei prezenti s-au declarat multumiti de organizarea din acest an a manifestarilor si au multumit Directorului de Festival, dl. Lucian Cioica, care si-a exprimat dorinta ca acest eveniment sa contribuie la revitalizarea miscarii speologice din judetul nostru.      Duminica, dupa festivitatea de premiere si închiderea oficiala a Festivalului, iubitorii de sporturi montane au putut participa la o “tura” de cannioning la Baile Romane de lânga Cetea.
      Trebuie mentionat si succesul deosebit pe care l-a avut în rândul albaiulenilor panoul artificial de catarare instalat de catre organizatori în apropierea Casei de Cultura a Sindicatelor. Pe acesta s-au perindat, în cele patru zile, câteva sute de tineri sub supravegherea colegilor de la Salvamont Alba.
     Organizatorii doresc sa multumeasca partenerilor care au facut posibila organizarea Festivalului SPEOARTA 2006 – Primaria Alba Iulia, Consiliul Local Alba Iulia, Consiliul Judetean Alba, Muzeul National al Unirii, Universitatea “1 Decembrie 1918”, Inspectoratul Scolar Alba, Clubul Alpin Român filiala Alba, precum si sponsorilor SC Jidvei, SC Spelemat România, National Geographic România, SC Obiectiv, SC Tiporex, SC Silvaur Impex.

Afisul evenimentului:

   
 
Poza realizata de Claudiu Szabo
 


 
Author: Daniel Pogacean
Uploaded by: Fred Daniel Pogacean
Views: 6833, Last update: Thu, Jun 1, 2006



Links to the Mountain Guide:
Muntii TRASCAU  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Satul Cricau-Valea Cricaului-Cheile Cricaului-La Nord De Piatra Craivii-Sub Varful Piatra Craivii (1082)-Saua Vestica Piatra Craivii-La Sud De Varful Fabian-Sub Varful Sfredelasu-Cota 1081-Varful Albinii (1279)-Platoul Carstic Ciumerna

 

Login or register to comment