Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Diaries - Spre Ciurgau - Tura de duminica

Bookmark and Share

Spre Ciurgau - Tura de duminica - Pagina 1

 

 

A venit in sfirsit primavara. In speranta ca vom putea admira din nou pajistile pline cu flori de pe versantii Ciurgaului ne hotarim sa facem o scurta iesire de duminica in zona.
Zis si facut. In ciuda prognozei de pe internet (ploaie 40%) dimineata incepe bine cu soare si nici un nor. Ne adunam cu totii, din trei orase, ca de obicei in Piatra Neamt. Din pacate nici nu apucam sa ajungem in Bicaz Chei ca norii isi fac aparitia dar nu are nici o importanta, muntele e frumos oricum.

Lasam masinile la intrarea in rezervatia Cheile Sugaului si o luam spre Birnadu, un sat pierdut parca in negura timpurilor pina nu de mult. De data aceasta folosim cararea batuta mai ales de localnici care taie serpentinele drumului care duce in valea Sugaului. Aceasta asigura un acces mult mai rapid catre sat decit varianta pe drumul forestier care se desprinde din sosea spre Cheile Bicazului la cca 1 km in amonte, varianta pe care o stiam din turele anterioare. Lasam in spate cariera si peretii care strajuiesc Cheile Sugaului urcind, pieptis uneori, oblic spre stinga. Soarele inca mai razbate din cind in cind printre nori dar incet-incet pierde lupta si se ascunde definitiv in spatele lor. Sarim citeva pirleazuri si dupa un urcus mai abrupt ajungem in marginea stinga a finetei prin care am urcat.

De aici intram in padure si o luam la stinga aproape pe curba de nivel. Dupa cca 30 min socotite din vale iesim din padure la marginea unei poieni. Incep sa apara primele salase care-mi amintesc de plaiurile Apusenilor. In capatul de sus al poienii facem un popas pentru a mai usura putin rucsacii de mincare.

Author: Titus Hen
Uploaded by: Titus Hen
Views: 3941, Last update: Fri, Jun 9, 2006



Links to the Mountain Guide:
Muntii HASMAS  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Lacu Rosu-Poiana Alba-Piatra Singuratica-Balan

 

Login or register to comment