Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Diaries - Tura la Varful Omu

Bookmark and Share

Tura la Varful Omu

Prima acţiune din an, organizată de Asociaţia de Turism Chindia a devenit deja tradiţională. În primul sfârşit de săptămână după revelion, cei care vor să-şi încarce bateriile şi să mai scoată din toxinele acumulate în timpul sărbătorilor, aleg să urce în Bucegi, unii chiar până la cota maximă, Vârful Omu.
Mai multe amanunte în cele ce urmează:
Perioada: 05-07 ianuarie 2007
Participare: Mihai Radu, Nelu Tamaş, George Matei, Bogdan Drăgoi, Gigi
Nedelcu, Maria Nedelcu, Geo Badea, Oana Dărîngă, Nini Porojan, Gianina Porojan, Cătălina Posta, Ioana Dragomir, Marius Prundaru, Florin, Ana-Maria Braşoveanu, Lucia Bondilă, George Stăncescu, Lia Georgescu, Bogdan Georgescu, Ileana Bocanciu
Desfăşurare:
Vineri 05 ianuarie 2007
S-a plecat dimineaţă cu maşinile, pe echipe: George cu Mihai, Bogdan şi Tamaş, Gigi cu Maria, Oana şi Geo, Nini cu Gianina, Cătălina, Ioana şi Ileana, Marius cu Florin, Ana-Maria şi Lucia cu o maşină a hidrocentralei, George Stăncescu ne-a prins din urmă la Bolboci, iar Bogdan şi Lia au venit cu maşina până în Padina, seara.
Ocupanţii celor patru maşini, au plecat din Dobreşti la 10: 30 şi au sosit la Scropoasa la 12: 30. Zăpada mărişoară (60-70 cm), proaspătă şi neîncepută. La Scopoasa pauză de 15 minute, apoi prin Cheile Zănoagei s-a spart din nou potecă, până la drum. Sosire la Bolboci la 14: 45 pe drumul curăţat cu freza. Pauză mai lungă, ciorbe, vin fiert şi ceaiuri din partea cabanierilor Nina şi Doru Nache. Plecare din Bolboci la ora 16: 00, sosire la Padina, sediul ANSMR la 18: 00. Vreme bună. În jurul orei 19: 00 au sosit şi Lia, Bogdan şi câinele
Philippe. Seara a fost liniştită şi ne-am culcat devreme, apreciind condiţiile deosebite de la ANSMR.
Sâmbătă 06 ianuarie 2007
Dimineaţă la prima oră, s-a dat deşteptarea pentru cei care au vrut să plece în traseu: Mihai, Tamaş, Bogdan, Nini, Oana, Lucia, Marius, George, Gigi, Maria, Cătălina, Ana-Maria. Au plecat la 8: 30 din Padina, au mers pe drum până la Peştera, au urcat pe Piciorul Babelor, ajungând la Babele la ora 11: 30. După o pauză de circa o jumătate de oră, primii şase au continuat traseul pe platou, spre Vf. Omu, ceilalţi s-au întors pe acelaşi traseu, ajungând înapoi în jurul orei 15: 30. Echipa de Omu a sosit la staţia meteo la 14: 30 şi nu după mult timp au dat şi semnalul de întoarcere, cu un popas scurt la Cantonul Bucegi la Cătălin Manoliu. Starea zăpezii în general bună, mai mare la baza Piciorului Babelor, şi mai spulberată pe platou. Vremea foarte bună. În acest timp, o altă echipă: Lia, Bogdan, Gianina, Florin, Ioana şi Ileana au făcut o plimbare până la sediul Salvamont Dâmboviţa şi Hotel Peştera iar Geo şi George au schiat pe Piciorul Babelor. Seara, ne-am regăsit la ANSMR şi chiar am reuşit să facem câte un dans.
Duminică 07 ianuarie 2007
Bagajele strânse şi startul de întoarcere, la o oră destul de matinală pentru a parcurge înapoi traseul Padina - Bolboci - Scropoasa - Dobreşti. Vremea extraordinară, soare fără vânt.
Pe total, o ieşire plăcută pentru toată lumea, care şi-a atins scopul.

Ileana Bocanciu - Asociaţia de Turism "Chindia"
8 ianuarie 2007

Author: Ileana Bocanciu
Uploaded by: Ileana Bocanciu
Views: 11859, Last update: Fri, Mar 23, 2007



Links to the Mountain Guide:
Muntii BUCEGI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Busteni-La Gratar-Cascada Urlatoarea-Valea Urlatoarea Mare-D.F.M. Valea Babei

 

Login or register to comment