Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Știrile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Diaries - Vizita la “Gradina botanica”

Bookmark and Share

Vizita la “Gradina botanica”

Spre Higes - 20-21.06.2009 Numai intamplarea a facut ca sa alegem Highesul Ascutit sau Poaina Mare (1502m) ca tinta a plimbarii noastre duminicale. Dar am fost norocosi. Nu ne asteptam sa gasim o asemenea bogatie de flori, mai ales ca anul a fost destul de secetos.   Am mers cu masinile pe drumul arhicunoscut care trece prin Telec, pe langa Pestera Tosorog si continua spre Tulghes. Pe harta figureaza ca drum judetean dar e vai de mama lui. Si in plus cam de sub Highes are o bucata pe care m-as mira s-o treaca cu usurinta chiar si o masina de teren. Oricum noi nu am mai ajuns pana acolo tura asta. Cu putin mai sus de pestera, pe dreapta, se deschide valea Stanii. In lungul acesteia am mai strabatut tot motorizat inca vreo cativa kilometri pana la confluenta cu paraul care coboara de la izvorul cu apa minerala. Locul este bine cunoscut de localnici care vin sa se aprovizioneze cu bidoane, canistre si... [toată pagina]
Gradina Botanica - Highes_20_21.06.2009_005   Si desigur nu se poate incheia decat tot cu niste...   ... [toată pagina]

Author: Titus Hen
Uploaded by: Titus Hen
Views: 7802, Last update: Fri, Jun 26, 2009Links to the Mountain Guide:
Muntii HASMAS  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Saua Ciofronca-Drumul Forestier Paraul Oii-Popasul Turistic Lacu Rosu

 

Comment
Fără foto Catinca Iancovescu, Sun, Jul 5, 2009, 6:33 pm

Exceptional loc, ca si faptul ca - dupa descriere - o zona relativ restrânsa adaposteste specii de plante complet diferite ca areal (de mlastina- bumbacarita, de altitudine/umed - bulbucii, de primavara - irisii si gentiana, de fâneata alpina - Senecio, de liziera padurii - Geranium si Digitalis, si câte altele...). Fericitilor, ati vazut crinul galben înflorit, eu doar în carti! Încântator totul.

Titus Hen Titus Hen, Sun, Jul 5, 2009, 8:01 pm

Si noi am fost mirati de bogatia si diversitatea florei de acolo. Mai fusesem si in alti ani dar atata frumusete nu am mai intalnit. Anul asta am fost norocosi! O saptamana mai tarziu admiram alta gradina, la fel de frumoasa si diversa, de data asta prin partile Damucului.

Comments for this article
Login or register to comment