Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet articles archive - zapada trece, gunoaiele raman

Bookmark and Share

zapada trece, gunoaiele raman

Desi se pare ca iarna este aproape si zapada va acoperi totul (sa speram ca asa va fi anul acesta), nu este prea tarziu sa mai avem un mediu curat. Baietii (si fetele) s-au distrat toata vara. Au ascultat cele mai noi melodii la MP3 playerele si telefoanele lor hi-tech sau din noile masini pe care si le-au cumparat si pe care le-au parcat pe spatiul verde din apropierea padurilor si raurilor, au baut cea mai buna bere din doze de aluminiu si cele mai bune racoritoare din PET-uri, au mancat cele mai bune chips-uri, cei mai buni mici, cele mai bune fripturi pe gratare, s-au incarcat cu energie consumand cele mai bune batoane energizante...

Ce-a ramas in urma? Pai ce putea sa ramana? Padurile pline de semne ale "civilizatiei", urme ale oamenilor "evoluati" care inca nu stiu ca gunoiul se arunca... la gunoi. Astfel, avem ambalaje de plastic peste tot pe unde au putut trece, avem casolete albe de la mici, carnati si fripturi pe toate malurile raurilor, avem doze de aluminiu si PET-uri imprastiate cu mare grija prin toate poienile, pe langa toate cararile de munte, avem de multe ori cate un ciorap, cate o bluza, cate un prezervativ aruncat timid printre frunze, cate un rest de mobila ce zace in apele curgatoare ale tarii, conserve ruginite pentru a marca locurile marilor ospaturi, sticle si cioburi (ca doar n-au ce face oamenii cu ele si le lasa prin paduri... poate s-or dezintegra in zeci de ani si-or intra in mediu... chiar au facut si un bine mediului)... Curand vine zapada, nu se mai vede nimic. Dar zapada trece, gunoaiele raman.

Uite aici trebuie sa venim noi, cei cu bun simt, noi cei crescuti mai bine, noi cei care suntem constienti ca asa nu se mai poate. Aici, fiecare din voi care s-a saturat sa calce in gunoiul altuia, vine si zice ca asa nu se mai poate.

Pe 3 si 4 Noiembrie 2007 sunteti invitati in Busteni la o actiune de ecologizare in care avem de gand sa le transmitem turistilor, localnicilor, batranilor, copiilor, adultilor etc. ca zapada trece, gunoaiele raman!

Aceasta initiativa nu se desfasoara sub niciun nume (ONG, Partid politic, companie etc), ci este actiunea tuturor celor care inca mai spera ca se poate sa avem o tara curata, un mediu curat. Este initiativa tuturor celor care vor sa se implice.

Va asteptam la Busteni la un mediu curat (cu ajutorul nostru), la aer curat si mult bun simt si ecologie!

Detalii:

Tel.     0720 780 363 (Liviu)

            0723 860 412 (Ionut)

email:   eco.carpati@gmail.com



Ia linkul si da-l mai departe (reclama actiunea din 3-4): http://www.peteava.ro/video/material/1744

Author: Liviu Verziu
Uploaded by: Liviu verziu
Views: 10492, Last update: Wed, Oct 24, 2007



Links to the Mountain Guide:
Muntii BUCEGI  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Cabana Malaiesti-Valea Malaiesti-Brina Caprelor-Saua La Brina Caprelor

 

Login or register to comment