Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinism şi Escaladă - Zilele cetatii sarbatorite... la inaltime!

Bookmark and Share

Zilele cetatii sarbatorite... la inaltime!

 

 

 

 

 

Începând cu anul 1996, an în care membrii Asociaţiei de Turism "Chindia"  au omagiat momentul "Târgovişte 600" cucerind vârful Elbrus (5642 m) din Caucaz, pasionaţii alpinişti dâmboviţeni întreprind în perioada august - septembrie, expediţii de cucerire a unor vârfuri de pe întregul glob, expediţii a căror reuşita este dedicata şi comunităţii din care fac parte.
Chiar dacă vârfurile pe care le-a cucerit în ultima vreme nu sunt aşa răsunătoare ca cele încadrate în celebrul "Top 7" (topul celor mai înalte vârfuri de pe fiecare continent), profesorul Geo Badea se antrenează în continuare pentru marea performanţă.În planurile sale de escaladă au fost incluşi şi munţi din lanţul Hercinic (cei mai vechi munţi din Europa), munţi care se regăsesc şi în arhipelagul britanic. Dacă în august 2003 şi în august 2004, Geo Badea escalada vârfurile Ben Nevis (1345 m) / Scoţia, respectiv Glen Coe (1150 m) şi Skafel Pike (1000 m) / Tara Galilor, (cu grad de dificultate pe scara UK-HVS-Hard Verry Dificult fiind echivalentul  gradului 6B+ de la noi), anul acesta, alpinistul dâmboviţean, însoţit de prietenul lui Mike Buckland, a facut o expediţie în zona sud-estica a Ţării Galilor, respectiv în Becon National Park, zonă care se aseamănă cu masivul Parang din Carpatii Meridionali.
Duminică, 14 august, pe o vreme specific englezească (ploaie şi vânt puternic), alpinistul Geo Badea a ridicat simbolurile Asociaţiei de Turism "Chindia", ale municipiului Târgovişte şi implicit ale judeţului Dâmboviţa pe vârful Pen y Fin de aprox.1000 m (dar după urcare de la o cota de aproximativ 200 m) de unde a transmis un mesaj prietenesc tuturor prietenilor.
Este o noua expediţie reuşită care se constituie ca un antrenament pentru marea expediţie din zona Papua - Noua Guinee în vederea cuceririi vârfului Carstensz de 4080 m. Viitoarea escaladă, pentru care am primit sprijin financiar şi logistic din partea Consiliului Local Târgovişte şi a societăţii Heidelberg Cement din Fieni. Momentan, calea de acces spre vârf este închisă datorita unor probleme sociale din zona respectiva.

Posta Nicolae - Asociaţia de Turism "Chindia" Târgovişte

 

 

Autor: Nicu Posta
Înscris de: Ileana Bocanciu
Vizualizări: 4548, Ultima actualizare: Luni, 17 Oct 2005


Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii