Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Jurnale - Cum sa te plictisesti de bicicleta intr-o saptamana” (25 iunie-01 iulie 2007) - Moldoveanu, Peleaga, Vf. Omu

  • Alpinet
  • Articole
  • Cum sa te plictisesti de bicicleta intr-o saptamana” (25 iunie-01 iulie 2007) - Moldoveanu, Peleaga, Vf. Omu
Bookmark and Share

Cum sa te plictisesti de bicicleta intr-o saptamana” (25 iunie-01 iulie 2007) - Moldoveanu, Peleaga, Vf. Omu - Cum sa te plictisesti de bicicleta intr-o saptamana” (25 iunie-01 iulie 2007) - Moldoveanu, Peleaga, Vf. Omu

Cand te gasesti in situatia de a indragi mai multe sporturi de vara insa timpul scurt nu iti permite sa le practici pe toate la fel de mult pe cat ti-ai dori, te gasesti intr-o mare dilema. Iti vine insa o idee geniala: vei alege primul sport la intamplare si vei face in asa fel incat intr-o saptamana sa te plictisesti de el. Astfel, iti vei creea timp si pentru celelalte.
Pus in aceasta situatie, am ales bicicleta... iar obiectivul stabilit: 3 varfuri de peste 2500m intr-o saptamana, si anume vf Moldoveanu, vf Peleaga si Omu.
Voi incerca cat mai mult posibil sa ating varfurile intr-un circuit, asfel incat sa nu ma intorc inapoi pe acelasi drum pe care am urcat si sa vad cat mai multe.
Nu am masina, voi folosi trenul pentru a ma deplasa intre orase.

Echipament folosit: bike cross country cu cadru de aluminiu echipat deore, gentuta mica sub sa (cauciuc schimb, petece, trusa scule, frontala), gentuta in fata pe ghidon (aparat foto, mancare), sac de dormit (950 g) legat pe pipa(ghidon), rucsacel mic de spate in care au intrat termarestul (600 g), hainele bagate in pungi si mancare. Total greutate rucsac = 2-3 kg.
Atentie, casca este obligatorie!
.




Vf Moldoveanu (2544 m), m-tii Fagaras.
Circuit parcurs cu bike-ul in trei zile: plecare din Curtea de Arges- urcare pe Valsan –vf Moldoveanu- coborare pe culmea Scarisoarei - culmea Malita pana in Slatina, apoi Pitesti.

Ziua 1 (duminica): Curtea de Arges-lacul Vidraru-Poiana Toacei-Lacul Valsan-vf Tuica- Adapost 1 (izvoarele Dimei -2022m).




Intrucat coechipierul meu Doru Staiculescu nu m-a putut insoti din cauze obiective, duminica dimineata la ora 6: 44 imi urcam bicicleta in primul personal cu plecare din Bucuersti. Am auzit ca CFR-ul nu mai are vagon de bagaje intrucat a vandut mesageria si imi faceam ganduri in privinta asta, dar controlorii de bilete s-au aratat intelegatori fata de bidiviul meu. In Pitesti am schimbat al doilea personal spre Curtea de Arges, unde ajung la ora 10: 50.



De aici incep sa pedalez pe asfalt pe cei aproximativ 30 km interminabili spre barajul Vidraru, un tronson foarte circulat, de evitat pe cat posibil cu bicileta. Motociclisti care coboara pe Transfagarasan ma saluta, cei cu masinile din spate insa ma tin tot in claxoane de avertizare. In doua ore de la plecare (cu 40 min pauza de masa la un restarant de pe marginea soselei) am ajuns la coada lacului Vidraru. Aici puhoi de lume. O barca cu motor plimba turistii contra-cost.




Eu imi vad de drum. De la casa Argeseana mai cobor cativa km pe asfalt si intru apoi in dreapta pe forestierul care duce in valea Valsanului prin Poiana Toacei. La ora 15 sunt in Poiana Valsan (750 m), e plin de picnicari. De aici traseul mi-e cunoscut si il am pe GPS intrucat toamna trecuta impreuna cu Doru, Radu si Florin am mai avut o tentativa de a face acest circuit in doua zile. Atunci am plecat cu bicicletele din Bradet si ne-am intors de pe vf Picuiata (2437 m) din cauza zapezii.
De data asta pot sta linistit in privinta zapezii, insa gandul ca voi fi singur cu ciobanii si cainii lor imi creeaza oarecare disconfort.

Trec repede de barajul de la Valsan, ma orientez cu GPS-ul la intersectii si urc cu greu serpentinele care ma scot la stana de la Tuica, la gol alpin. Aici imi trag sufletul, este foarte cald. Iau apa de la stana si pozez un cioban cum se barbiereste intr-o cocioaba improvizata din lemne si nailon. Cand vad ca se strang si ceilalti ciobani si ma iau la intrebari de ce sunt singur, le dau sanatate si plec mai departe asigurandu-i ca ma intalnesc cu prietenii mei putin mai sus.



La ora 20: 10 sunt deja la 2020 m si cu multa bucurie trag la casa parasita care-mi va sluji ca adapost peste noapte (N45.52324, E024.71095). Este la marginea drumului, un adapost cu acoperisul bun, fara usi sau ferestre si cam murdar. Aici am dormit si asta-toamna cu prietenii mei si ma bucura revederea lui.

Autor: cătălin pobega
Înscris de: cătălin pobega
Vizualizări: 14490, Ultima actualizare: Miercuri, 11 Iul 2007


Comentariu
Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Miercuri, 11 Iul 2007, 18:25

Da` de ce ti-ai demontat bicicleta in tren?:-D

Stefan Roman Stefan Roman, Miercuri, 11 Iul 2007, 19:39

Foarte faina tura!!! Bravo si ma bucur ca v-a prinsul virusul;-)

Andreea Diana Sănduloiu Andreea Diana Sănduloiu, Miercuri, 11 Iul 2007, 20:22

Bravo Cata!:-D

Iulian Cozma Iulian CozmaAdministrator Alpinet , Joi, 12 Iul 2007, 7:33

@ EMi: sa io fure doar pe bucatzi;)

Fără foto Tibi Moise, Joi, 12 Iul 2007, 8:13

Cred ca si-a demontat-o pentru ca in regulamentul CFR scrie ca nu ai voie cu biciclete decat la vagonul de bagaje. Dar bicicleta dezmembrata intra in limita bagajului de mana si nu e nici bicicleta:-P

Secondo: cam cat ai mers pe langa bicicleta, mai ales la coborare? Pe mine ma interesa sa cobor de pe Moldoveanu pe Valea Rea intr-o tura de genu asta...

Roxana Tilca Roxana Tilca, Joi, 12 Iul 2007, 11:27

faina tura:-D
...si bun virus v-a prins si pe voi!:-D

Fără foto D.N A, Joi, 12 Iul 2007, 12:31

Multumim de invitatia facuta in Tour du Retezat si sper sa ne mai chemi:)
Razvan, Dorin, Pirat:)

cosmin andrei cosmin andrei, Joi, 12 Iul 2007, 13:58

am si eu cateva intrebari:

1. ai apucat sa-ti cureti si ungi bicicleta intre ture? (pe mine lucrul asta ma enerveaza cel mai tare la turele lungi.. se umple de praf si de nisip si mi-e tare mila de lant si de pinioane)

2. cu ce ai prins sacul de pipa? (eu am incercat cu un sac de dormit mai vechi (are 2kg) atat chingi cat si bucati de cordelina statica sau elastica.. nu prea am avut cine stie ce succes.. acum am un sac nou si mult mai mic si usor si inca nu am avut ocazia sa incerc sa-l prind de ghidon)

cătălin pobega cătălin pobega, Joi, 12 Iul 2007, 15:18

La intrebarea lui Emi a raspuns Tibi corect. Inainte, pt tren foloseam o plasa mare de rafie facuta in piata din timisoara de romi la comanda. dadeam rotile jos si intra bike-ul cu totul si rotile pe langa in plasa. pe tren nu se stia ce car acolo, gaini sau branza, deci eram printre cei multi cu papornite :-)
odata a intrebat nasul a cui e bagajul voluminos, si mi-a zis ca daca e bicicleta imi da amenda. m-a pus sa il deschid. din fericire eram cu niste colegi din faculta in tren si ei au spus ca ala e un bagaj comun si ca fiecare are ceva care e a lui acolo. pt a dovedi asta, fiecare au luat in bratze cate ceva: unu roata din fata, celalalt pe cea din spate, asa ca mie mi-a ramas doar cadrul in plasa. i-am zis nasului ca si pe ala il desfac in bucatzi mici, asa ca am scos inbusurile si am inceput sa umblu la ghidon. cand a vazut ce hotarati suntem, a plecat bombanind:)

Cosmin, da a fost nevoie sa o ung intre ture. daca spui ca meri in ture lungi, banui ca ai porbagaj, deci nu e problema sa cari si putin ulei la tine. Din experienta cu alta tura iti zic ca mere si uleiu din oliviera de la restaurant pus pe lant. asa am facut cand am ajuns la Ranca dupa o ploaie buna. da a fost nasol apoi ca mirosea numa a gogosi dupa mine, si la Doru ii era foame:-D
Sacul de dormit merge prins de pipa cu doua chingi stranse bine. eu am avut niste chingi cu arici, dar merg si alea normale.
dorin, placerea a fost de partea mea, salutari la baieti!:-D
mihai, sunt claxoane si claxoane. alea mai tari si trase de aproape ma deranjeaza la urechea stanga, da o sa imi pun vata.:-D
andreea, stefan, merci!

cătălin pobega cătălin pobega, Joi, 12 Iul 2007, 15:30

scuze, am uitat sa raspund la tibi. la ce altitudine e stana de pe valea rea? e jos rau din cate stiu... de ce sa cobori asa mare diferenta de nivel cu ea in spate cand poti sa o iei pe malita sau pe valsan in jos. la 2000 m altitudine ai deja forestier. e adevarat ca pana la forestier mai impingi otzara la ea, dar nu o cari in spate prin stancaraia bolovanii aia de la coborarea in valea rea. parerea mea.

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Joi, 12 Iul 2007, 16:19

Deci trebuie sa imi iau bicicleta demontabila.... deocamdata am una care se "demonteaza" singura, cand s-ar vreo bordura:-D

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Joi, 12 Iul 2007, 16:23

*sar

Gligorie Emanoil Pârvu Gligorie Emanoil Pârvu, Sâmbătă, 14 Iul 2007, 14:47

Extraordinara performanta! Si frumos povestita!
Dumnezeu (sau Fortuna) ii ajuta pe cei indrazneti. Dar aveti si grija...:-)

Cosmin Ciortan Cosmin Ciortan, Vineri, 27 Iul 2007, 12:43

Frumos traseu si bine povestit.
Din pacate, se desprinde un adevar din povestirea ta, care a fost motiv de polemica acum ceva vreme: atitudinea ciobanilor fata de turisti. Plus ciinii ciobanesti, foarte agresivi... e pacat ca se intimpla asa ceva. Dar se pare ca nimeni nu face nimic (ma refer la autoritati) si e din ce in ce mai rau:-(

cătălin pobega cătălin pobega, Vineri, 27 Iul 2007, 13:26

cosmin, cainii nu i-am simtit mai agresivi ca de obicei. la mine problema a fost ca eram singur in tura. cand ma opream sa dau Buna Ziua si sa vorbesc cu ciobanii, acestia isi potoleau cainii. dupa parerea mea ciobanii sunt oameni, si oameni-s ca pomii, si mai buni si mai rai. eu sunt optimist.:-D

Cosmin Ciortan Cosmin Ciortan, Vineri, 27 Iul 2007, 13:34

Imi place cum gindesti...:-) o sa ma iau dupa tine:-D

Fără foto cezar jipa, Miercuri, 23 Sep 2009, 9:43

pai ma bucur sa aflu ca mai exista"nebuni"ca si mine, sa ma explic:ca fos ciclist de performanta(18-24 ani) la unirea gr.un club bunicel, pe la 22 ani(1972) imi cumpar primea mea semicursiera(de la club nu ne dadeau biticlele acasa, acolo aveam un favorit cehesc, pe baieuri) 1350 lei(eu cistigam atunci 1280 lei, lunar) un harkov rusesc, greu al dreakului, 20-25 kg, otel sovieti, nu gluma, o singura foaie de 48 si 3 pinioane, 24 al mare.cu acest tanc plec pe ruta gr-buc-sinaia, saua dichiu, babele...iti dai seama cum am urcat cu tancu pina la dichiu si mai departe? mai la pedale, mai pe jos...am ajuns seara la babele, ptr.acele vremuri...s-au crucit aia cind m-au vazut, deci inteleg cum e sa ai in singe asa ceva, shimano deore, aluminiu...lucruri sfinte la vremea aia.acum, dintre 6 biticle, cea mai performanta este din al cu shimano, discuri...luata de la vecinii din russe cu cca 450leva, acum doi ani, trebuia sa mai iau una ca sa nu ma cert cu fi-miu, alelalte s-au uzat la grup, lant, sunt din otel...nashpa.sunt amator de o iesire cu biticla, cu voi daca ma anunti, as merge cu placere...am inca vina la 39(+...20).mailul meu:razecapij@yahoo.com numai bine si pedalat virtos!

Comentarii pentru acest articol
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii