Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Diverse - BIKE 3Mountains

Bookmark and Share

BIKE 3Mountains

    




08-10.06.2012



A mai trecut un an, calendarul curselor de mountain bike a devenit din ce în ce mai încărcat, sunt week-enduri în care sunt programate mai multe curse în acelaşi timp, descoperim zone noi, revenim în număr tot mai mare la cursele consacrate, a devenit o obişnuinţă să vezi 200 de sportivi la o cursă. Concluzia e una singura: bicicleta şi mai ales mişcarea fizică sunt tot mai prezente în viaţa noastră.
            Din această vară Bike 3Mountains va fi alături de Iron Bike Oradea în promovarea ideii de cursă pe echipe. B3M este din acest an o cursă în etape, pe echipe.

2010: prima ediţie, cursă individuală, două zile, două trasee lungi şi două scurte. Participarea nu a fost numeroasa, dar s-a dovedit a fi de calitate.

2011: s-a organizat “o tură de două zile între prieteni”, s-a participat individual, dar s-a rulat în grup pe traseele de concurs.

Ediţia a treia a Bike 3Mountainsva avea loc în perioada 08-10 iunie 2012 şi are în program:

            o  cursă de trei etape în echipe de doi
            o  cursă de o etapă, individuală
            o  cursă pentru copii

            Pentru mulţi dintre noi este dificil să ne gândim la o cursă pe week-end, nicidecum la trei una după alta, dar în acelaşi timp viaţa ne provoacă zi de zi. Poate că a venit timpul să încerci şi provocarea 3Munti!
Ceea ce a fost prezentat la prima ediţie rămâne la fel de actual: ”… Maratonul celor 3 Munti este o cursă dificilă, solicitantă, care cere permanentă atenţie şi experienţa participării la alte maratoane. Este o cursă cu urcări tari şi coborâri tehnice, cu împins şi cărat bicicleta, pe poteci singuratice şi pe drumuri cu trafic deschis, pe piatră, pământ sau iarbă, prin apă, pe asfalt sau pe radacini, este o cursă care va naşte trăiri diverse...”

    Cei care din diverse motive nu pot accepta întreaga provocare lansată, sunt invitaţi să “guste” din ea într-o cursă individuală de o zi, mai exact cea de sâmbătă 09 iunie 2012.

Bike 3Mountains face parte din seria de evenimente outdoor CarpathianManŸ, serie care cuprinde alergare montană, schi alpinism, mountain bike şi se desfăşoară în strânsă legătură cu natura, încercând să atragă atenţia asupra necesităţii de a păstra frumuseţea şi sălbăticia peisajului carpatin.
www.carpathianman.ro       

Începând din 26 aprilie, rideri de mountain bike au la dispoziţie patruzeci de zile pentru a se înscrie la provocarea “Bike 3 Mountains”.
Pentru cei cu adevărat pasionaţi am pregătit, trei etape, trei trasee diferite, trei munţi: Piatra Craiului, Bucegi, Leaota. Pentru cei la fel de pasionaţi, dar care nu au reuşit să-şi găsească un partener sau au dedicat mai puţin timp pentru antrenament în acest an, “doar” o experienţă de o zi în Piatra Craiului.

În 2012, Bike 3Mountains cuprinde o cursă pe echipe în trei etape, o cursă individuală de o zi şi o cursă pentru copii. Parte integrantă a seriei CarpathianManŸ, Bike 3Mountains aduce în Carpaţi formatul epic al curselor de mountain bike, o incursiune de o parte şi de cealaltă a graniţei medievale dintre două regiuni istorice ale României: Valahia şi Transilvania.       

Seria CarpathianManŸ cuprinde alergare montană, schi alpinism, mountain bike şi se desfăşoară în strânsă legătură cu natura, încercând să atragă atenţia asupra necesităţii de a păstra frumuseţea şi sălbăticia peisajului.
          Ideea CarpathianManŸ s-a născut în anul 2004 şi reprezintă un proiect multisport românesc cu caracter montan, care promovează sportul outdoor de anduranţă. Punerea acesteia în practică a început în octombrie 2006 cu o primă ediţie a cunoscutului Maraton Piatra Craiului (alergare montană), urmat la câteva luni de Postavaru Night (schi alpinism) şi în 2008 de Sinaia Winter Race (schi alpinism). Doi ani mai târziu a fost lansat Bike Marathon 3 Mountains (mountain bike), iar în acest an cercul iniţial se va închide cu o cursă extraordinară de alergare, într-un munte de legenda: ULTRA Trail Fagaras.

Pe lângă organizarea seriei de evenimente, CarpathianManŸ susţine protejarea mediului şi refacerea celui distrus, prezervarea şi promovarea stilului de viaţă tradiţional, al activităţiilor şi al meşteşugurilor aflate în strânsă legătură cu muntele. Totodată încercă să facă cunoscute numele şi activitatea celor care fac cinste Carpaţilor şi neamului nostru.
www.carpathianman.ro






Autor: Carpathian Man
Înscris de: ady beleanu
Vizualizări: 3354, Ultima actualizare: Luni, 30 Apr 2012


Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii