Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio București


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Diverse - Marathon 7500

Bookmark and Share

Marathon 7500
Marathon 7500

Clubul Pentru Protectia Naturii si Turism Brasov (CPNT) organizeaza, in perioada 18-21 Iulie 2013, a V-a editie a Marathon 7500 - o competitie care presupune parcurgerea unui traseu marcat integral in Muntii Bucegi, cu o diferenta de nivel pozitiva de aproximativ 7500 de metri.

Linia de Start/Finish va fi langa sediul Salvamont Pestera. Detalii legate de accesul in zona puteti gasi aici (link).

Maratonul cuprinde doua sectiuni (Elita, Hobby), fiecare sectiune avand cate trei categorii (feminin, masculin, mixt). Este obligatoriu ca echipele sa fie formate din doua persoane.

Varsta minima pentru inscrierea in concurs este 18 ani.

Timpul efectiv de concurs este: 40 de ore pentru sectiunea Elita si de 16 ore pentru sectiunea Hobby, distanta parcursa fiind aprox. 90 km la sectiunea Elita si aprox. 45 km la sectiunile Hobby.


Autor: ady beleanu
Înscris de: ady beleanu
Vizualizări: 4918, Ultima actualizare: Luni, 10 Iun 2013Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: Piatra Arsa-Omu-Malaiesti, înscris de Ionel Perju -

    Sfarsit de vara. Am plecat pentru doua zile sa facem un traseu spre Omu. Am ales Sinaia-Poiana Stanii-Piatra Arsa-Babele-Omu urmand ca acolo sa alegem in functie de timpul ramas sa coboram pe Valea Cerbului sau prin Malaiesti. Sambata 27 August 2005. Am plecat din Bucuresti cu personalul de 6: 10. Din Sinaia am urmat marcajul dunga albastra spre Poiana Stanii. La un momentdat a aparut o bifurcatie, o poteca direct spre Poiana Stanii si una ce trece si pe la stancile Franz Joseph. Am avut inspiratia sa o alegem pe a doua. Panorama ce se deschide de pe platforma amenajata acolo este incredibila si cuprinde aproape intreaga Valea Prahovei. Inca 5 minute si am fost in Poiana Stanii (1265m) pentru prima oara. Poiana plina de capite de fan. Traseul ce urca de aici spre Piatra Arsa l-am fii facut pentru prima oara. Din pacate marcajul prost a facut sa ne trezim pe soseaua Sinaia-Cota 1400 si am urmat de acolo traseul dunga rosie spre Piatra Arsa pierzand astfel ore destule. Am lua apa de la Fantana lui Davila (aproximativ cota 1250m) si ne-am continuat urcusul. La Cota 1400 puzderie de masini, gratare si pantofi cu tocuri. Noroc ca gloata se oprea la Valea cu Brazi (1510m). Am urcat pe traseul de vara si de la stancile La Cetate am cotit-o spre...


Un traseu:
Busteni-Cabana Gura Diham-Cabana Poiana Izvoarelor-Pichetul Rosu-La Prepeleac-Saua La Brina Caprelor-Varful Bucsoiul (2492)-Varful si Cabana Omu-Varful Gutanu (2246)-Varful Batrina (2181)-Refugiul si Saua Strunga-Sub Varful Strungile Mici-Saua Bucsa

 

Comentariu
ady beleanu ady beleanuAdministrator Alpinet , Joi, 20 Iun 2013, 14:22

Castigatorul concursului este Csaba Papp (Cluj-Napoca)

Echipa Alpinet

Comentarii pentru acest articol
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii