Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio București


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Salvamont - 0-SALVAMONT

Bookmark and Share

0-SALVAMONT


0-SALVAMONT (0725-826 668) este valabil pentru întreg teritoriul țării, iar taxarea este la tarif normal, pentru a micșora numărul alarmelor false sau al glumelor deplasate.

Connex este partener ANSMR (Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România) și a avut inițiativa realizării acestui dispecerat care funcționeaza 24/7. ANSMR este o asociație care are în subordine peste 40 de formații salvamont ce activează în toată țara. Dispeceratul este dotat cu tehnologii de ultimă oră. Connex a oferit telefoane mobile și abonamente cu minute incluse echipelor salvamont.

În caz de urgență, dispeceratul ia legătura cu cea mai apropiată formație salvamont de locul în care se află accidentatul, și coordonează echipa spre locul accidentului.

0-SALVAMONT


Autor: Cătălin Olteanu
Înscris de: Cătălin Olteanu
Vizualizări: 18497, Ultima actualizare: Vineri, 29 Oct 2004


Comentariu
Fără foto Șimon Gheorghe, Duminică, 14 Feb 2010, 23:02

Buna! Ma numesc Gheorghe Simon. De zona sunt din Maramures, as dori sa stiu cum poti munci ca si salvamontist, mai exact calitatile sau pregatirea de care ai nevoie pentru acest camp de activitate?

Pe curand!

Fără foto Iulian Nica, Luni, 15 Feb 2010, 8:30

Cum ajungi salvator montan? Pentru a deveni salvamontist trebuie sa ai cel putin 18 ani si sa treci printr-o pregatire destul de indelungata. Mai intai, trebuie sa fi practicat, ca sport de performanta, schiul, alpinismul, trackingul sau speologia. Pe scurt, inainte de a te gandi sa devii salvamontist, trebuie sa fii deja un obisnuit al muntelui. Abia dupa ce arati ca vrei cu adevarat haina rosie de salvamontist, esti acceptat ca 'aspirant' pe langa o grupa de salvamont. Timp de cel putin doi ani trebuie sa insotesti acea grupa la mai toate actiunile: patrulari, actiuni de salvare, marcari de trasee. Nu esti pus sa faci lucruri importante, dar trebuie sa observi si sa dai o mana de ajutor la lucrurile simple. Asta la inceput. Mai apoi, salvamontistii cu experienta iti testeaza rezistenta fizica, taria de caracter si inclinatiile spre anumite activitati specifice meseriei. Dupa cei doi ani de ucenicie, esti trimis la scoli de alpinism: una de vara, alta de iarna. Aici nu se mai pierde timpul cu instruirea: 10 zile esti testat, pentru ca se presupune ca-n timpul uceniciei ti-ai insusit deja cunostintele necesare meseriei. Abia apoi, daca promovezi, te poti numi salvamontist. O data la trei ani, fiecare salvamontist trebuie sa participe la o reexaminare, pentru a-si pastra atestatul.

Sursa: Internet

Comentarii pentru acest articol
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii