Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra CraiuluiMarathon 7500Bike marathon 4 MountainsCazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Știrile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share
Postat de: George Muratoreanu in de-ale lui George Murătoreanu

Sâmbătă, 20 aprilie 2013, dimineața, la ora 6: 00 am pornit la drum din Târgoviște (un grup de 9 doritori de aer curat și natură, toți membri ai Cercului George Vâlsan de la Facultatea de Geografie din Târgoviște http://thecircleofnature.wordpress.com/) din parcarea unui supermarket cunoscut.

Traseul urmat a fost Târgoviște – Ploiești – Vâlenii de Munte – Cheia – Pasul Bratocea (122, 7 km realizați în două ore și jumătate).

Am lăsat mașinile în parcarea din șaua Bratocea și, la ora 9 fără câteva minute porneam pe culmea Bratocea către Vârful Ciucaș.

Traseul este estimat la o durată de 3, 5 – 4 ore, dar din cauza zăpezii moi și încă groase (pe unele porțiuni atingea jumătate de metru) și urmare a deselor pauze pentru alimentare cu ciocolată, apă și bomboane precum și pentru ședințe foto, cu și fără personaje, am ajuns în vârful Ciucaș (1954 m) la ora 14: 00.

Pe vârf traficul turistic era foarte intens, numeroși turiști venind dinspre Bratocea, dinspre Muntele Roșu și chiar dinspre Vama Buzăului.

traseul
traseul

În traseu am admirat:

- puzderia de ghiocei și brândușe care umpleau pajiștile montane de până în 1600 m altitudine

- pădurea de foioase care păstra culorile vișinii din toamnă

- pădurea de conifere verde și vie

- etajul subalpin constituit din pâlcuri de ienupăr (Juniperus communis) smârdar (Rhododendron kotschyi), afin (Vaccinium myrtillus) și acoperit în mare parte de zăpada de peste iarnă

- stâncile conglomeratice frumos modelate de către agenții externi care în timp au căpătat valoare de geomorfosit fiind prezente în conștiința locuitorilor din regiunea înconjurătoare și a turiștilor pasionați de munte: Porumbelul, Goliat, Tigăile Mari, Tigăile Mici etc.

Babele la sfat
Babele la sfat
Goliat
Goliat
Tigaile mari
Tigaile mari
Porumbelul
Porumbelul
Pe Varful Ciucas
Pe Varful Ciucas
Goliat si noi
Goliat si noi

La ora 15: 00 porneam către mașini pe același traseu. Alte pauze, alte poze, flori, stânci etc…. și mult soare (care ne-a ars fețele). Am ajuns la mașini în jurul orei 18: 00, obosiți, uzi și cu multe amintiri plăcute.

Autor: George Muratoreanu
Vizualizări: 4373, Ultima actualizare: Miercuri, 29 Mai 2013


Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii