Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Diverse - Atenţie unde schiaţi şi după cine vă luaţi!

Bookmark and Share

Atenţie unde schiaţi şi după cine vă luaţi!

Toată săptămâna trecută m-am gândit intens la weekend. La urma urmei când nu ne gândim la weekend? Am zis să vină sâmbăta mai repede, să mă trezesc la 5 dimineaţa, să-mi arunc placa în maşină, să fug la Predeal unde să prind primul telescaun astfel încât până pe la 11 când veni-va toată gloata să fi făcut coborâri cât să-mi ajungă şi să mă întorc liniştit acasă.

Şi iată că mult aşteptatul sfârşit de săptămână a venit. Prognozele erau extrem de favorabile, cel puţin luându-mă după situl skiresorts.ro pe care nu vi-l recomand. Şi desptre asta vreau şi să vorbesc.

Pe skiresorts.ro scria ca stratul de zăpadă in Predeal este 70cm, şi mai mult, că se schiază în condiţii bune! Dar probabil că asupra acestei informaţii au cazut de acord împreună cu Teleferic Prahova şi primăria Predeal care nu şi-au prea făcut planul anul ăsta datorită încălzirii globale. Nu ştiu ce să zic, însă toată treaba mi s-a părut a fi un mare complot. Şi acum care era realitatea? Păi probabil că mulţi dintre voi o ştiţi deja pentru că aţi fost acolo. La ora 10 când eu păraseam deja mirifica staţiune Predeal, parcarea era full iar puhoauie de bucureşteni veneau la marea ţeapă, cu schiurile pe maşini. Am apucat să fac 4 coborâri, încercând toate pârtiile. Şi acum să le iau pe rând.

Pârtia Cocoşu era defapt un lung patinoar de gheaţă întrerupt pe la mijloc de o porţiune de vreo 40m de pământ. Pârtia Clăbucet pe care m-am dat de două ori era tot un mare patinoar de gheaţă însa asezonat cu pietre şi o mare ruptură unde probabil ratrakul a dat chix. Pârtia Subteleferic suferea de calviţie în porţiunea superioară, panta abrupta dinainte de final era o mixtură îngheţată de zăpadă cu pământ urmată îndeaproape de un mare canal transversal, loc bun de rupt oasele pentru cei care nu s-ar aştepa la aşa ceva sau nu se pricep să-l sară.

Am întrebat la casă dacă-mi pot recupera o parte din banii daţi pe punctele de cartelă. Casiera mi-a răspuns cu un nu categoric şi că defapt ar trebui să mă mulţumesc şi cu puţinul ăsta. Am ţinut pentru mine faptul că exact cu două săptămâni în urma fusei în Austria, cum tot pentru mine am ţinut şi faptul că placa mea cea noua nu căpătase atâtea zgârieturi într-o săptămână de bătut pârtiile de acolo cât căpătase în patru coborâri în Predeal. Totuşi am ţinut să-i reproşez casierei faptul că m-a lăsat să cumpăr 20 de puncte pentru a ara cu placa pământul de pe pârtie şi pentru a-mi rupe gâtul in şanţurile lor. Deasemenea i-am sugerat că ar fi fost fair-play să afişeze undeva starea pârtiilor astfel încât oamenii să ştie dinainte la ce să se aştepte.

Voi pe cine aţi înjura în aceste circumstanţe?

Eu am înjurat skiresorts.ro pentru informaţiile eronate pe care mi le-au furnizat, Teleferic Prahova pentru japca de care au dat dovadă şi Primăria Predeal pentru că, în Predeal se întâmplau toate astea.

Numai bine tuturor!
Autor: Gabriel Manea
Înscris de: Gabriel Manea
Vizualizări: 11015, Ultima actualizare: Luni, 12 Feb 2007



Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii FITIFOI (PREDEAL)  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Cabana Timisu De Sus-Cabana Poiana Secuilor-Valea Tocilita-Valea Cheii

 

Comentariu
Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Marţi, 13 Feb 2007, 10:57

Iar cand am scris pe lista ca zapada in Predeal este in topire, si are un mare grad de incarcare cu apa...

Gabriel Manea Gabriel Manea, Marţi, 13 Feb 2007, 14:00

Eu m-am luat dupa schiresorts.ro ca am zis ca e specializat pe asa ceva. dar se pare ca m-am inselat.

Fără foto Valentin Sanda, Marţi, 13 Feb 2007, 18:04

ufff... si eu care ma ghidam dupa skiresorts.ro, si faceam planuri in functie de ce scria acolo.... ca deh... daca suni la o cabana iti zice toata lumea ca e zapada si se schiaza super bine.... deci... in concluzie dupa ce surse ne ghidam cand vrem sa ne dam de cateva ori pe partie? pe mine de exemplu ma intereseaza pentru Straja, ca e mai aproape de mine (Craiova), dar si alte statiuni... daca se schiaza mai bine in alta parte.... pe www.straja.ro sunt datele si mai umflate decat pe skiresorts.ro (daca presupunem ca pentru toate statiunile este asa cum era pt Predeal....).... deci cum aflu si eu daca e sau nu zapada la Straja?:-P...mersi, ture faine tuturor, si partii decente pt ski:-?

Ioan Şteţca Ioan Şteţca, Miercuri, 14 Feb 2007, 12:58

io unul cred ca am mai scris despre acest "mirific" site skiresorts.ro, care incearca sa apara foarte profesionist si impartial, dar de fapt este o mare cacealma!
Si as incepe doar cu faptul ca in cazul Busteniului, sunt listate ca si partii (chiar daca inchise) partii ca: Valea Cerbului, Cabana Omu...etc. Lucru care este o dezimformare crasa, acestea nefiind partii, si omologate ca atare!
Dupa acest rationament, toti Carpatii ar trebuii sa fie o partie continuua. Sa presupunem ca as fi un neofit in domeniu, si m-as dupa ei si m-as duce la ski pe partia Valea Cerbului, si as gasi o frumoasa vale alpina, skiabila, dar nu o partie!!!
Avand in vedere ca se castiga bani cu acest site, eu le-as recomanda sa isi mai revada informatiile pe care le ofera...sau cine stie, ce legatura o fi cu Primaria Busteni!

Gabriel Manea Gabriel Manea, Miercuri, 14 Feb 2007, 20:16

adevarul este ca situl e plin de reclame. probabil scot ceva bani cu el, si e si normal, n-o sa faca nimeni munca patriotica de dragul schiorilor, informandu-i starea partiilor.
dar totusi, informatia este eronata si neactualizata.
exemplu: in momentul asta scrie ca cica-s 60cm zapada in Predeal si se schiaza. schia-ar intreaga echipa schiresorts acolo!:)

Iulian Cozma Iulian CozmaAdministrator Alpinet , Vineri, 16 Feb 2007, 16:51

Internetul e o piata libera in plin avant! Ofertele sint multe, dar trebuie sa stii pe care o alegi!
Eu i-as inchide in 2 minute!

Dar oricum asa cum ati zis si voi pentru proprietarul site-ului e doar o afacere si atat!
Si-a umplut pensiunile/cabanele/telecabinele cu stickere, si lumea crede ca mama ce misto!

Rar pana la urma e un site plin de reclame. Mai ales reclame mincinoase, cele despre starea zapezii!

Fără foto Andrei Pop, Duminică, 18 Feb 2007, 12:58

Pe site-ul Jurnalul National exista sectiunea ski express (http://www.jurnalul.ro/skiexpress/). Acolo sunt link-uri la camere montate pe diverse partii din tara, asa ca puteti vedea starea partiei in orice moment. Din pacate link-urile pentru Predeal si Staja nu sunt active.

Fără foto Lucian Stanescu, Luni, 19 Feb 2007, 11:50

skiresorts.ro ar trebui dati pe mana protectiei consumatorului, urgent!

webcamurile de pe jurnalul.ro sunt ok pentru a vedea vremea la momentul respectiv, despre stratul si starea zapezii insa nu vei avea prea multe informatii din imaginile alea. jurnalul.ro are si el o lista a nivelului de zapada de prin statiuni, dar pare sa promoveze puternic afacerea colegului de partid conservator, copos, proprietar de hoteluri si telecabina in poiana brasov...unde niciodata nu e atata zapada cat scriu ei...

informativ ma uit pe http://www.vremea.com/ro/ la sectiunea starea partiilor, care deocamdata pare cel mai de bun simt...

Comentarii pentru acest articol
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii