Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Legislaţie montană - Buletin informativ de mediu nr.6 / iunie - august 2002

Bookmark and Share

Buletin informativ de mediu nr.6 / iunie - august 2002 - Breviar Ecologic

BREVIAR ECOLOGIC

O ÎNTREAGA VIATA ÎN MIJLOCUL NATURII
În perioada 22-23 iulie se va desfasura concursul de admitere la Specializarea Ecologie si Protectia Mediului a Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu. Cursuri la zi de patru ani va ofera posibilitatea începerii unei vieti frumoase, de student în mijlocul naturii.
Absolvind aceasta specializare, veti deveni licentiat în biologie specializarea ecologie si protectia mediului si veti putea avea urmatoarele ocupatii: profesor de biologie si ecologie, ecolog în întreprinderi si primarii, inspector în Agentiile de Protectie a Mediului, cercetator în institute de cercetare si muzee de istorie naturala, consultant la fundatii, publicatii si organizatii neguvernamentale de mediu, etc.
Înscrierile se fac între 9 si 20 iulie. Alte informatii se pot obtine la 069/243099.
Sunteti asteptati cu drag!

DRACULA, STEJARII SI MINISTRI
Demna de toata lauda perseverenta actualului Ministru al Turismului, domnul Dan Matei Agathon în încercarea de a revigora ramura a carei principal manager în mod natural este.
Unul dintre proiectele intens mediatizate din acest domeniu de activitate este, desigur, "Dracula Parc". Amplasamentul ales pentru realizarea lui ignora prezenta si evident, efectele ulterioare negative ale acestui parc de distractii asupra Rezervatiei Naturale de stejari seculari (vechi de 400 - 600 de ani) BREITE, de lânga Sighisoara.
Probabil datorita lipsei în Ministerul Turismului a specialistilor în ecologie si protectia mediului si a legislatiei aferente.
Nu la fel de laudabila sau cel putin îngrijoratoare este, însa, lipsa de reactie a actualului Ministru al Apelor si Protectiei Mediului, domnul Petru Lificiu pentru gestionarea acestui sector de activitate, vis-a-vis de încalcarea în cazul realizarii proiectului mai sus amintit a legislatiei de mediu Române.
Mai exact este vorba despre încalcarea Legii Protectiei Mediului nr. 137/1995, a Legii nr. 5/2000 si a Legii 462/2001.
Mai este vorba si de încalcarea altor reglementari si principii ale protectiei mediului si ale dezvoltarii durabile, dar mai mult decât atât este vorba despre încalcarea unui principiu elementar, ca o lege fie se respecta fie este considerata neavenita si se abroga.
Speram înca ca domnul Ministru al Apelor si Protectiei Mediului îsi va onora functia printr-o pozitie conforma legii în momentul în care reprezentantilor acestui minister li se va cere acordul de mediu necesar amplasarii acestui parc în Rezervatia Naturala Breite.

MEDALION BIOGRAFIC MINISTRUL APELOR SI PROTECTIEI MEDIULUI
PETRU LIFICIU
Date personale
-Data nasterii - 01.10.1950
-Locul nasterii Saseni, j. Galati
Studii
-Facultatea de Automatica si Calculatoare Bucuresti
Activitatea profesionala
-1977-1987 Proiectant Tehnologii în Comanda Numerica - Întreprinderea de Masini Grele Bucuresti
-1979 Scolarizare la Frankfurt /Main - "Masini Unelte cu Comanda Numerica"
-1980 Scolarizare la Osaka, "Conducerea Proceselor cu Calculatorul"
-1987-1989 Lector asociat la cursuri de ingineri seral, la disciplina "Fiabilitatea Echipamentelor de Automatizare"
-1990-1991 Inginer Sef Energetic la Complexul de Industrializarea Carnii Glina
-1991-1995 Director la SC LPV PROIECT CONSULT SRL - contracte de lucrari în instalatii termice si de gaze
-1995-2000 Director general al societatii HIT ROM GmmH
-prezent Ministru al Apelor si Protectiei Mediului în guvernul Adrian Nastase
Titluri
-doctoratul obtinut la Facultatea de Energetica, Catedra de Termohidraulica, cu tema "Cercetari asupra sistemelor inteligente de producere ecologica a caldurii pentru spatii de locuit"

22 APRILIE ZIUA PAMÂNTULUI
Organizatia de Mediu Ecotur Sibiu, integrata traditiei internationale de sarbatorire a ZILEI PAMÂNTULUI, a organizat si în acest an diverse activitati.
Acestea au inclus activitati cultural-educative, de igienizare a unor spatii verzi, plantarea a 150 de arbori si arbusti etc., în care au fost antrenati 1.400 de persoane în marea lor majoritate copii.
Dorim sa multumim pe aceasta cale Primariei Sibiu pentru punerea la dispozitie a materialului saditor si grupului international Delta Grup care si-a oferit mai mult decât generos, gratuit produsele de o înalta calitate, respectiv înghetata Delta tuturor participantilor la activitatile mai sus amintite.

Doru Banaduc

Autor: Ecotur Sibiu (ONG)
Înscris de: Daniel Verniş
Vizualizări: 4709, Ultima actualizare: Miercuri, 3 Mar 2004


Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii