Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Jurnale - Eco Aventura

Bookmark and Share

Eco Aventura

Duminică 25 ianuarie 2009 a fost o zi minunată, chiar dacă prognoza meteorologică anunţată, suna îngrijorător. Am pornit aşadar voioşi la drum, ca de obicei!

Dar despre ce e vorba? Centrul Local Pucioasa, sucursală a Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României a luat fiinţă şi a primit acord provizoriu de funcţionare în vara anului 2008. De atunci, mulţi dintre tinerii cercetaşi au participat la diverse activităţi, organizate de ei sau de alte asociaţii.

Duminica aceasta însă, a fost o zi specială! În cadrul Programului „SUNT CERCETAŞ – SUNT ACTIV!” s-a desfăşurat acţiunea „ECO AVENTURA”, realizată în parteneriat cu Asociaţia de Turism Chindia şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret Dâmboviţa. În perimetrul Centrului de Agrement Cerbul Brătei, cei 4 invitaţi şi cei 34 de cercetaşi au început ziua cu depunerea jurământului şi primirea cravatelor. Apoi, animaţi de o energie specifică vîrstei dar mai ales calităţii de cercetaş, au pornit la strîns gunoaie, lăsate de „pantofari” şi „fripturişti” prin tot locul şi timp de câteva ore au umplut câţiva saci buni. Mulţumiţi de munca făcută, au revenit la tabără şi au avut parte de o surpriză: BOTEZUL CERCETAŞILOR -  căţărare pe buşteni, mers la înălţime pe platforme suspendate şi bârne mişcătoare, alunecare pe tiroliană şi coborâre în rapel, toate în Parcul de Aventură din incinta Centrului de Agrement Cerbul, sub atenta îndrumare şi supraveghere a monitorilor Asociaţiei de Turism Chindia şi folosind echipamentul de siguranţă specific, din dotarea parcului. Dar toţi au trecut testul curajului! Cei 12 lupişori (7-10 ani), 2 temerari (11-14 ani), 4 exploratori (15-18 ani), 2 seniori (19-21 ani) şi 10 lideri (peste 21 de ani) au încheiat această zi minunată, în acorduri de chitară, odată cu venirea serii, obosiţi dar nerăbdători să afle data următoarei acţiuni.

Coordonator Centrul Local Pucioasa - Cătălina Posta 

27 ianuarie 2009

 

 

 

 

Autor: Catalina Posta
Înscris de: Ileana Bocanciu
Vizualizări: 7447, Ultima actualizare: Joi, 29 Ian 2009



Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii BUCEGI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: [N-am găsit]

Un traseu:
Busteni-La Vinclu-Cantonul Jepi-Cabana Piatra Arsa

 

Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii