Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Mănușile Hestra - trei sferturi de veac de tradiție

Bookmark and Share
Postat de: Matei Laudoniu in de-ale lui Matei Laudoniu

În vremea legendarului campion Ingemar Stenmark, aproape fiecare adolescent a visat să devină campion de schi, ca și modelul lor, care avea același țel de viață în copilărie. În timpul carierei sale de 16 ani, Stenmark a câștigat 86 de concursuri de Cupă Mondială, a fost de 3 ori a fost campion mondial și de 2 ori campion olimpic. Stenmark a devenit celebru în timp ce purta mănuși Hestra, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care brandul a devenit cunoscut în lumea schiului, echipa națională de schi a Suediei urmând să poarte din 1975 exclusiv mănuși Hestra.     

Afacerea Hestra este, raportată la giganții din industrie, o mică afacere de familie, în care conducerea se implică personal în achiziția pielii și a lânii care urmeaza a fi prelucrate in fabrica proprie a familiei. Acest gen de implicare garantează controlul complet al fiecarei etape din lanțul de producție. Mănușile Hestra continuă tradiția folosirii pielii în procesul de producție, tradiție care își află rădăcinile acum trei sferturi de veac, când în mica localitate suedeză, strămoșii actualilor proprietari produceau mănuși pentru tăietorii de lemne din pădurile înghețate din împrejurimi. 

 Munca acelor oameni era dificilă, periculoasă și se desfășura în condițiile unui trăi semi-primitiv, suedezii construind în timp o adevărată cultură tradițională în jurul lor, care elogiază masculinitatea, forța, confruntarea cu pericolul și rezistența fizică. 

Tăietorii de lemne aveau nevoie de mănuși extrem de durabile și de călduroase, iar Hestra a fost producătorul dedicat lor, pentru ca a răspuns celor mai rigide exigențe. 

 Schimbarea a venit la un după înființarea fabricii Hestra, în 1937, când compania de cai ferate a construit o pârtie de schi pe un deal de langa oraș.  Orașul Hestra a ajuns să fie repede cunoscut ca și destinație turistică, iar Martin Magnusson, fondatorul fabricii a exploatat imediat oportunitatea de a pune și la dispoziția schiorilor o mănușă fără nici un compromis la calitate.

În ultimul deceniu compania s-a dezvoltat puternic, păstrând în același timp tradiția calității ireproșabile și a folosirii pielii, producând în 2010 aproximativ 1, 7 milioane de perechi de mănuși. Astazi Hestra e furnizorul de manusi pentru Seth Morrison, Mike Douglas, Henrik Windstedt Kaj Zackrisson dar și Anja Parson

 În România mănușile Hestra se găsesc la www.skicenter.ro

Autor: Matei Laudoniu
Vizualizări: 3921, Ultima actualizare: Luni, 30 Ian 2012


Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii