Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Jurnale - O zi in Piatra Craiului

Bookmark and Share

O zi in Piatra Craiului

Plimbarea noastra a inceput prin intrebarea “ce facem in weekend?”, raspunsul imediat fiind mergem in Crai la o tura. Asa dar ne-am adunat am vorbit si am hotarat, sambata la ora 4: 30 dimineata este plecarea, cu UWE-ul de Sibiu al colegului Aurel (caruia ii si multumim pe aceasta cale). Trupa este formata din membrii A. T. E. Dianthus Medias si anume Feri, Cristina, Aurel, Diana si eu, Calin.

Plecati din Medias la ora 4 jumatate dimineata cu traseul Brasov-Zarnesti, dupa un drum de aproximativ 3 ore am ajuns la Cabana Gura Raului (alt. 740 m) din Zarnesti. Dupa o mica gustarica de dimineaata ne-am aranjat, am luat ce aveam nevoie pentru drum. Si incet in jurul orei 8 am inceput aventura noastra de sambata. Traseul pe care il aveam in plan era astfel: uracam la Cabana Curmatura (alt 1470 m) pe traseul ce porneste de la Fantana lui Botorog (alt. 820 m) in continuare poteca amrcata cu banda galbena prin Poiana Zanoaga (alt. 1314 m) pana la cabana, Vf Piatra Mica(alt. 1816 m) pe poteca marcata cu punct albastru care urca din Saua Crapatura pe creasta Pietrei Mici, coborand inspre Zarnesti pe poteca marcata cu punct albastru pe creasta si cobora in Poiana Zanoaga de unde se merge pe traseul marcat spre Fantana lui Botorog.

Traseul sa dovedit a fi destul de anevoios pentru cei lipsiti de forma fizica adecvata (adica eu, din pacate) dar foarte frumos asa cum a fost intotdeauna. Traseul a fost parcurs de asemenea de destul de multi iubitori ai muntelui care se indreptau si ei spre Cabana Curmatura unii cu acelasi traseu ca si al nostru altii mai experimtentatii si mai bine echipati sau indreptat spre Vf. Ascutit (alt. 2047 m).

La Cabana Curmatura am facut o mica pauza dupa urcarea facuta, bineinteles am baut un ceai fierbinte (pret 1 leu) si am mancat. Cristina nu a putut sa se abtina sa dea putin peste pisicii gazda si a faca cateva fotografii cu aceasta, in timp ce noi ne mai incalzeam la soba din sala de mese alaturi de ceilalti munteni din cabana.

Dupa poza din fata cabanei am plecat inspre Vf. Piatra Mica, unii nestiind ce o sa urmeze fiind pentru prima data pe acest traseu si anume fetele ce ne-au insotit Cristina si Diana. Fetelor le-au fost putin teama in partea in care trebuie facuta putina catarare cu ajutorul lanturilor dar odata ce au prins incredere in fortele proprii sau descurcat excelent, tin sa le felicit. Trecuti de aceasta zona putin mai dificila am intrat intr-o poienita unde ne-am luat la harta cu zapada ca niste copii, ne-am bucurat de zapada din plin avand in vedere ca in mediul urban de unde plecasem nu mai aveam zapada de ceva vreme. Dupa putin timp ne-am vazut ajunsi in varful Piatra Mica, notata de Cristina ca inca un varf  bifat iar pentru Diana cu atat mai mult, fiind primul varf cucerit. Dupa cateva fotografii facute langa cele doua cruci ce marcheaza varful, vantul destul de puternic ne-a indreptat spre poteca de intoarcere la Cabana Gura Raului unde ne lasasem masina.

Coborarea se considera a fi partea mai usoara dintr-un traseu, ei va pot spune ca in cazul de fata nu a fost nici pe departe asa. Cu voie buna, nestiind ce va urma am inceput coborarea. Traseul sa dovedit a fii dificil din cauza ca sub stratul de zapada era si gheata ceea ce a facut coborarea anevoioasa dar si amuzanta. Nici unul dintre noi nu a reusit sa stea in picioare pentru multa vreme, mai mult de atata odata cazuti mai luam pe cineva cu noi…Diana sa lansat intr-o cursa in care a luat-o si pe Cristina amandoua reusind sa se opreasca doar intr-un pom, de asemenea si eu in drumul meu inspre pom am luat-o cu mine pe aceeasi Cristina (saraca nu aveam loc de ea) care ma prins de bat in incercarea de a ma opri. In cele din urma am ajuns la la Fantana lui Botorog destul de obositi si plini de vanatai din cauza cazaturilor.

Ajunsi la Cabana Gura Raului ne-am schimbat in haine uscate avute la masina, intre timp ceaiul se racea (pręt 2 lei). Inainte sa ne urcam in masina in drumul spre casa am mai mancat odata, ne-am odihnit putin si am plecat.

Dupa un drum de 2 ore jumatate am ajuns din nou in Medias, acasa cu gandul ca am scapat pentru cel putin o zi din fata calculatorului la care am scris acest raport de tura.

Felicit colegi si le multumesc pentru aceasta iesire.

Vreme faina,

Bisziok Calin
www.eco-montan.info
www.dianthus-medias.org

Autor: Călin Bisziok
Înscris de: Călin Bisziok
Vizualizări: 6979, Ultima actualizare: Marţi, 1 Apr 2008



Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii PIATRA CRAIULUI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: Oameni cu inima alaturi de Ea, mama natura, înscris de Bodin Alina -
Untitled Document Oameni cu sufletul alaturi de Ea, mama natura Nu stiu daca ati aflat dar în august vara aceasta în masivul Piatra Craiului s-a refacut Refugiul Spirlea (unii il cunosc sub numele de Spirla) cu ajutorul unor mici cercetasi din Bucuresti si câtiva iubitori de drumetii din Brasov… Timp de 2 saptamani s-a lucrat cu îndârjire si dragoste pentru a putea deveni un refugiu mai primitor si mai frumos… Unii au contribuit cu bani pentru a putea cumpara materiale (s-au cautat sponsori, sau din buzunarul propriu) altii au dat o mâna de ajutor la aducerea materialelor din Plaiul Foii si la munca depusa pentru ridicarea refugiului, altii s-au oferit sa ii adaposteasca la terminarea lucrarii pe cei care aveau tren spre orasul lor abia a doua zi (iar ei nu aveau la cine sa doarma o noapte). În tot acest timp s-a cautat un mod de a reusi alcatuirea unor meniuri cât de cât mai valoroase din punct de vedere al caloriilor necesare energiei, s-a cautat pe cât...

Un traseu: [N-am găsit]

Comentariu
Fără foto ZĂGREAN CĂTĂLINA, Joi, 27 Mar 2008, 23:26

Bravos Calinushule,

Faina tura voastra! Da noi cand mergem intr-o tura????

Emi Cristea Emi CristeaAdministrator Alpinet , Luni, 31 Mar 2008, 15:23

Salut Calin. Nu corectezi un pic si greselile din articol. Multumesc.

Comentarii pentru acest articol
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii