Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Jurnale - Pe Vladeasa ...

Bookmark and Share

Pe Vladeasa ...

Plecare: Cluj-Napoca

Obiectiv: Vf. Vladeasa

Data: 20 martie 2004 (sambata dimineata)

Cheltuiala: 65 000 - cazarea

                2 X 10 000 - vin fiert

            siii... cam atat... cfr-ul sa traiasca!

    Joi, 18 martie, ora 12... sms: "Hai pe Vladeasa!"... fara prea multa cugetare iata-ne in trenul spre Huedin (cu chiu cu vai, doar atatia ne-am adunat eu, Septi si Zburli). Toti eram rupti...... Zburli era dupa  un juma'  chef,  eu dupa o zi de lucru chinuitoare la AGS,  iar Septi... era cel mai fresh dintre noi. Pana in Huedin a fost destul de ok... cu exceptia mirosului unei buzi jegoase cu care e obisnuita toata lumea care circula cu trenurile romanesti:) si a dinamovistilor care umpleau trenul pana la refuz....insa sa privim partea buna: am scapat de nas datorita inghesuielii:)) . La 5 dimineata eram in Huedin. Bezna de afara ne-a prilejuit momente de usurare:)). Cand se crapa de ziua am reusit sa vedem si noi obiectivul... sau cel putin noi asa credeam. Satele Sancraiu si Alunis nu ne-au impresionat prea mult. La iesirea din Alinis am facut un popas unde am bagat ceva la "ghiozdan" si am ras cu lacrimi (10 minute cel putin), pe seama unei intamplari cu o vanzatoare de la Olimpia (un magazin din Cluj)...demult nu am mai ras asa de bine. Pana la poalele Vladesei, satul Rogojel, am mai trecut prin Sacuieu unde simturile noastre au fost profund "impresionate" de colonia de tigani care parca nu-si aflau locul in acel peisaj.

    Pe la 12 jumate suntem la Cabana Vladeasa, dupa un traseu de 7 ore pe jos, unde ne si cazam pentru 65 de mii pe noapte. Dupa o repriza de somn binemeritat,  mai ales pentru Zburli care dormea ca un "bolovan", pe la ora 14 ne-am pornit spre varf. Traseul era marcat destul de bine si am ajuns usor pana sus... probleme ne-a facut doar zapada in care ne afundam pana la brau. Odata ajunsi pe creasta suntem izbiti de un vant napraznic care ne intra pana in oase. Dupa niste poze si dupa niste discutii aprinse reusim sa pierdem marcajul. Vederea cabanei meteo de pe varful Vladeasa ne-a reanimat si ne-a dat forte noi. Odata ajunsi in varf ne-am decis sa facem niste poze si sa ne intoarcem deoarece vantul sufla foarte tare (cica 24 m/s ne-au zis cei de la meteo). Datorita echipamentului "adecvant" muntelui (eu adidasi, Zburli fara caciula si titoni... Septi iara cel mai bine echipat) ne-am decis sa intram un pic la statia meteo. Oamenii gasiti acolo erau super, ne-au lasat sa ne incalzim si ne-au servit cu un ceai  fierbinte. Drumul de intoarcere a fost super lejer... pe fund si pe burta. Pe cand se innopta am ajuns si noi la cabana. Noroc cu colegii de camera (niste tineri veniti la distractie) care au incalzit camera foarte... da stii cum.....de stateam in tricou si chiloti:)).  Dupa o masa din care nu se putea sa lipseasca SLANINA si CEAPA, decidem sa coboram la un vin fiert (mai bun decat ne asteptam). Dupa 2 pahare si niste discutii aprinse, ne miscam corpurile, obosite si dornice de trandaveala, spre pat. Fiind obositi, adormim repede, insa somnul nostru este tulburat de "colegii de camera" care in urma unor cantitati "industriale" de alcool au inceput sa se aprinda in discutii. Acest lucru ne-a cam tulburat somnul meu si al lui Septi... Zburli dormea de rupea scandurile si lambriurile cabanei, puteai sa tragi cu pusca sau cu tunul si tot nu misca...:). Pe cand toata lumea a adormit, somnul meu si al lui Septi a fost intrerupt de data asta ba de sforaituri, ba de gemetele din patul vecin al lui Septi... hmmmm...:))

   Dimineata, dupa o trezire ca la "cheie", am haplit ceva si am pornit spre casa, insa nu inainte de a ne lua adio de la "colegii de camera"... de la care am ramas si noi cu ceva... o expresie... "Bah p*^*, ai fost la fu*^*!?"  :))

   La intoarcere am ales traseul prin Bologa... tot pe jos (mai scurt cu 2-3 ore...zica Septi ce-o vrea). Autobusul, care pornea din Rogojel la 14: 00, ne-a ajuns doar la intrarea in Bologa. Ne-am facut timp sa vizitam si Cetatea Bologa... In drum spre halta ne intalnim cu un mos care ne zice sa fugim ca trenul trebuie sa apara in orice clipa. Noi stiam ca trenul e mult mai tarziu... si eram siguri ca mosu' asta trage tepe la turisti... asa ca nu i-am dat ascultare. Dupa ce ajungem in gara ... apare si trenul... mai sa vezi ca a avut dreptate mosu'... Drumul spre Cluj-Napoca a fost fara evenimente deosebite, dar  foarte convenabil pentru ca a fost... bingo ... gratis. La 12 noaptea, duminica,  iata-ne in gara Cluj-Napoca, iar dupa un ultim drum pe jos (de la gara pana in Manastur) ajungem acasa... cu inca o excursie in portofoliu.

Ture faine...,

Tibi si Zburli.

Autor: Tibi si Zburli
Înscris de: Tiberiu Rus
Vizualizări: 6450, Ultima actualizare: Marţi, 15 Iun 2004



Legaturi cu Ghidul Montan:
Masivul VLADEASA  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii