Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinism şi Escaladă - Realizari in catararea romaneasca in anul 2003

Bookmark and Share

Realizari in catararea romaneasca in anul 2003

Escalada

8b+ / 8c “All-Day Slacker”- In Rumney, New Hampshire, catarat de Ionel Ene (John) in septembrie, primul traseu de acest grad catarat de un roman. Traseul reprezinta o variatie a traseului “Parallel Universe” (8b+). Intrarea este un pas de bloc (V10 sau 7c+) urmata pe o portiune de cca 10 m de fisuri oblice cu muchii rotunjite. Un alt 8b+/8c a fost ratat la o miscare de acelasi Ionel Ene. Este vorba de traseul “Steadin’Slobin’” de pe aceiasi faleza.

8b+ “Titanic”- in Lion’s Head, Ontario, Canada, catarat de Daniel Martian in septembrie. Este a doua repetare a traseului, dupa ascensiunea lui Sonnie Trotter acum doi ani. Traseul se desfasoara pe o lungime de 40 de metri si 22 de asigurari, si include trei pasi de bloc: un V9(7c), un V7(7b) si un V8(7b+), intretaiati de locuri de odihna destul de bune. Pe aceiasi faleza Ghita Pop a catarat in 1991 primul 8a pentru romani.

8b(8b+?) “Dr. No”- In Rumney, New Hampshire, catarat de Paul Boboc in noiembrie, un traseu scurt, de 4 asigurari si circa 10 miscari, unul dintre cele mai populare si catarate 8b-uri in Rumney (cca 25 de ascensiuni pana acum). A fost amenajat de catre David Graham in 1997. Cotat initial la 8b+, majoritatea celor care l-au catarat l-au considerat la gradul de 8b/8b+. Antony Lamiche, Daniel Dulac, doi dintre cei care au parcurs acest traseu in vara trecuta nu l-au considerat mai mult de 8b. Eugen Lazar (Andu) de asemenea a fost foarte aproape de a reusi acest traseu in 2001.

8a+ “Burtoflex”- in faleza K2 din Cheile Bicazului, catarat de Oliver Batar, un traseu de circa 18 metrii cu trei pasi succesivi de bloc din care ultimul reprezinta pasul propriu zis, un pasaj delicat, foarte tehnic, fara prize de picioare si prize foarte mici la maini. Cele patru prize sapate la intrare reprezinta doar un compromis necesar pentru reusita traseului, si nu impun nici un fel de dificultate. Traseul a fost amenajat de Oliver Batar.

8a+ “Batman”- in Belgia urcat de Marius Oniga. Traseu a fost cotat initial la 8b dar dupa ascensiune la vedere a lui David Graham, a fost decotat la 8a+

8a+ “Stone Monkey” in Rumney, New Hampshire, catarat de Paul Boboc, este un traseu scurt, de patru asigurari, si un pas de bloc de V7(7b) la intrare. Traseul se desfasoara pe un perete inclinat la 45 de grade. Se afla pe aceiasi faleza cu “Dr No”, “All-Day Slaker” si “Steadin’Slobin’”. Faleza “Monsters from ID”.

8a+ “Long Time”- in Tampa, Brasov, traseu catarat de Titus Gontzea. Traseul se desfasoara pe cca 15 metri si 7 asigurari. Amenajat de in 1997, traseul prezinta in partea superioara, prize adancite recent (nu se stie de cine).

8a/8a+ “Dry Doctor”- in Rifle, Colorado SUA traseu catarat de Jozsa Sandor (Kicike). Dry Doctor” este un traseu surplombat, cu multi pasi de bloc, un mic tavan cu riglete mici si o miscare intansa pana la o priza buna. Iesirea e pe o fata verticala fara dificultati majore dar miscari epuizante.

8a “ Vision Thing” – in Rifle, Colorado, SUA, traseu catarat de Josza Sandor (Kicike). Usor surplombat la intrare, cu miscari intinse pe riglete, apoi un pas de odihna urmat de un tavan de cca 1, 5 metrii cu dou riglete la iesire din care se face o saritura la o priza mare. Iesirea pe fata verticala poate un 7b+/7c pana la top. Zece asigurari.

8a “Cantina Boy” – in Rifle, Colorado SUA, traseu catarat de Josza Sandor (Kicike). Fata usor surplombata cu miscari intinse si epuizante (primele patru asigurari) dupa care un pas de odihna incomod si iesirea pe o fata foarte tehnica pana in top. In total, zece asigurari.

8a “Renessaince”- in Tucson, Arizona SUA, catarat de Josza Sandor (Kicike). Foarte surplombat, miscari pe riglete ce cer o foarte buna coordonare a picioarelor cu mainile. Pasul traseului e constituit din o saritura din doua riglete la o priza mare. Iesirea se face pe o fata verticala dar cu prize scurse.

8a “P. O. D.” in New River Gorge, West Virginia, catarat in aprilie de Daniel Martian si Mihai Popa. Traseu se desfasoara pe o lungime de cca 25 de metri cu 12 asigurari. Claudiu Vidulescu si Ionel Ene au cataract si ei acest traseu in 2002, respective 2001.

8a “Killer Edge” in Cheile Bicazului, catarat de Costel Tudosa si Catalin Ciofu din Iasi. Ruta are cca 22 de metrii, si se desfasoara pe un perete ce surplombeaza 8 metrii fatza de baza. A fost amenajat de Oliver Batar cu prize predominant sapate.

8a “Painkiller” in Cheile Bicazului, catarat de Costel Tudosa si Gabriel Pavel (Popic). Traseul are 35 de metrii si are prezinta un pasaj de bloc la intrare si unul ethnic in treimea superioara. Traseu amenajat deasemenea de Oliver Batar.

8a “Bohica” in Red River Gorge, Kentucky, catarat de Daniel Martian, un traseu foarte surplombat desi cu prize relative bune dar fara prea multe posibilitati de odihna.

8a “Flower Power” in Red River Gorge, Kentucky, catarat de Daniel Martian, traseu foarte lung si sustinut.

8a “Table of Colors” in Red River Gorge, Kentucky, catarat de Daniel Martian, unul din traseele de referinta din Red River Gorge. Se desfasoara pe o fata surplombata, cu intrare de boulder, prize pozitive, buzunare de doua si trei degete.

8a “Titan’s Dice” in New River Gorge, West Virginia, catarat de Daniel Martian, Traseul se desfasoara pe o fisura surplombata catarabila cu chei de maini si picioare, devenit faimos datorita filmului ce surprinde ascensiunea “la vedere” a lui J. B. Tribout in 1993. Pana acum traseul a vazut mai putin de zece ascensiuni.

8a “Nemo” in Potrero Chico, Mexic, catarat de Daniel Martian in decembrie, un traseu clasic, de anduranta.

8a “Ecstasy” in faleza K2 din Cheile Bicazului, cataract de Oliver Batar, se desfasoara pe o lungime de 20 de metrii, foarte tehnic la picioare si cu un pas de bloc la iesire. Traseu amenajat de Oliver Batar.

8a “Creatina” in faleza Hornul cu Fereastra din Cheile Bicazului, catarat de Oliver Batar, are 15 metrii si e format din trei pasi de bloc, pe prize scurse. Traseu amenajat de Oliver Batar.

8a “A venit iarna”- in Sinaia, catarat de Simion Cristian (Stamate) in septembrie, Adrian Buhaescu (Paleta), in octombrie. Traseu situat la surplomba din Sinaia, amenajat de Cristian Stamate, cotat initial la 8a+.
Se desfasoara pe parcursul a 15-20 metri si 12 asigurari. In proportie mare prizele sunt sapate sau adancite.

8a “Lost the Microbe Hunter” in Crag X, Ontario, Canada, catarat de Laurentiu Sasarean in noiembrie, traseu relative scurt, numai 12 metri si trei asigurari, pasul fiind constituit de un pasaj de boulder de cca V8.

8a “Cock the Hummer” in Foster Falls, Tennessee, catarat de Mihai Popa in luna mai. Traseu de cca 15 metri, surplombat, sapte asigurari., cu pas de boulder dupa primele doua asigurari..

7c+ “Harvest” in Red River Gorge, Kentucky, catarat de Laurentiu Sasarean, traseul se desfasoara pe cca 30 de metri. (caracteristic majoritatii traseelor din aceasta zona)

7c+ “Table of Colors” in Red River Gorge, Kentucky catarat de Laurentiu Sasarean Aceasta e varianta de 7c+ a traseului care ocoleste intrarea de boulder a 8a-ului)

7c+ “ Word” in Litlle River Canyon, Alabama, catarat de Mihai Popa in mai, Claudiu Vidulescu si Adrian Prelipceanu (Joshua) in octombrie. Tavan de cca 12 metri, prize relativ bune la maini cu posibilitati de acrosat la picioare.

7c+ “Flying Squirell” in Lionshead, Ontario, Canada catarat de Daniel Martian

7c+ “Bitter Sweet” in New River Gorge, West Virginia catarat de Daniel Martian

7c+ “The Force” si “ Mind Meld” la faleza Dark Side in Red River Gorge, Kentucky, amandoua catarate de Daniel Martian

7c+ “Shanghi” in Red River Gorge, Kentucky, catarat la vedere de Daniel Matian

7c+ “Surfer Rosa” in Portrero Chico, Mexic, catarat de Daniel Martian in noiembrie

7c+ “Tufa Luna” in El Salto, Mexico, catarat de Daniel Martian

7c+ “Silver Back” in Litlle River Canyon, Alabama catarat de Claudiu Vidulescu in octombrie. Traseu puternic surplombat cu miscari intinse si peste mana.

7c+ “Unknown” in Litlle River Canyon, Alabama catarat de Caludiu Vidulescu in octombrie. Claudiu a revenit din o pauza de 14 luni in care nu a catarat nimic datorita accidentariilor suferite la umeri si a operatziilor avute. Toate aceste trasee catarate de el au fost facute din a doua sau a treia incercare la primele iesiri la munte.

7c+ “Oxijohn” la Surplomba din Sinaia, catarat de Oliver Batar si Costin Morariu in iulie, traseul este format din traseul “Tanar si Liber”(7a+), continuat vertical cu o succesiune de prize sapate, iesirea pe prize naturale. Cotat initial la 8a, recotat de cei care l-au cataract la 7c+.

7c+ “Surpomba” in Tampa, Brasov, catarat de Adrian Zdrobis, traseu amenajat si catarat prima oara de Ghitza Pop.

 

Bouldering

V9 (7c) “American Pie” in Horse Pen 40, Alabama catarat de Ionel Ene in februarie in cadrul concursului “Triple Crown” Patru miscari, saritura din doua riglete la un top nu foarte bun.

V9 (7c) “Cinderella” in Litlle Rock City, Tennesse, catarat de Mihai Popa in decembrie. Traseul incepe din o priza mare, urmat de o traversare pe dreapta la doua riglete (una foarte mica) si saritura de circa un metru la un top foarte bun. Cinci miscari.

V8/V9 (7b+/7c) “Chevrolet” in Horse Pen 40, Alabama, catarat de Ionel Ene in februarie in cadrul competitiei “Triple Crown”. Sapte miscari de forta.

V8 (7b+) “ The Pinch” in Litlle Rock City, Tennesse, catarat de Florin Grama in decembrie Traseu inceput cu niste miscari foarte tehnice (musai papuc nou) urmat de prize scurse si semiscurse pana in top. Opt miscari.

V8(7b+) “Cleopatra” in Litlle Rock City, Tennesse, catarat de Florin Grama in decembrie. Traseu clasic de forta, riglete foarte mici cu muchii rotunjite. Cinci miscari.

V8(7b+) “Cloud Nine” in Litlle Rock City, Tennesse, catarat de Mihai Popa in decembrie. Traseu tehnic si de echilibru. Cu miscari de opozitie a palmelor. Sase miscari.

V8(7b+) “Sherman’s Roof” in Foster Falls, Tennesse, catarat de Ghita Pop in octombrie. Iesire peste un tavan (lung de doi metrii) la o priza buna si ridicarea foarte delicata pe o fata cazuta fara prize propriu-zise.
Sapte miscari.

V8 (7b+) “Big Boss Man” in Horse Pen 40 catarat de Ionel Ene in februarie in cadrul concursului “Triple Crown” si de Florin Grama in octombrie.

V8 (7b+) “Sinkin’Low” in Litlle Rock City catarat de Daniel Bisca in octombrie. Plecare din un tavan pe doua riglete, iesire pe fata la prize mici. Miscari de echilibru.

 

Alpinism (ascensiuni de vara si de iarna)

Ascensiunea de iarna a traseului“Galiani” in peretele Costilei facuta de Ioni Manzatu si Mihnea Radulescu (Paluga). Este premiera de iarna a acestiu traseu amenajat in vara lui 2000 de Vlad Popa si Iustin Ionescu, si denumit in amintirea lui Mihai Cioroianu. Traseul se desfasoara pe parcursul a patru lungimi, cu relativ putine asigurari, asigurarile mobile fiind necesare. Aceasta este poate una dintre cele mai remarcabile ascensiuni de perete in zona Costila de anul trecut.

Ascensiunea de iarna a tr. “Sorpionul” facuta de Sebastian Big si Viorel Amzaroiu in martie. Este a patra ascensiune de iarna a traseului amenajat de Viorel Nicolaescu in anii ’80. Premiera de iarna a fost facuta de Ionel Ene si Marius Gane in 1996, apoi parcurs de Titus Gontzea si Adrian Cernea in 2001, Ioni Manzatu si Mihnea Radulescu in 2002. “Sorpionul” se desfasoara pe parcursul a sapte lungimi de coarda si este integral catarabil la liber (6b sau 7-). A fost reamenajat de curand, dar nu neaparat in cea mai buna maniera.

Ascensiune cascadei “Polar Circus” WI 5 in Alberta, Canada, efectuata de Ion Ionescu si Rob Davidson, una dintre turele de gheatza de mare anvergura de pe continental American. Cascada se desfasoara pe o lungime de 700 de metri.

Ascensiunea cascadei “Whiteman Falls” WI 6 in Alberta, Canada, efectuata de Ion Ionescu si Rob Davidson. Cascada are cca 100 de metrii, conditzii de asigurare precare, specifice unei cascade de gradul 6.
Ion Ionescu a murit intr-un accident pe 6 septembrie 2003, cazand cca 20 de metrii dintr-o ruta clasica de antrenament in Alberta, Canada. Una din asigurarile mobile a cedat. Alte ascensiuni importante facute de Ion Ionescu de-a lungul timpului: The Sorcerer WI 5 (185m), “Hydrophobia WI 5+ (150m), Superbloc WI 5 (300m), Kittyhawk WI 5 (200m).

Ascensiunea de vara, rotpunkt a tr. Sperantei (7b+ sau 9- UIAA) din peretele Vaii Albe, facuta de Adrian Cernea. Traseul Sperantei, un clasic in zona Costila a vazut premiera rotpunkt in anii ’90 efectuata de Dan Borcea (Castorul), apoi Ionel Ene, Mihai Cioroianu (Galiani) ultimul parcurgandu-l numai la liber. Titus Gontzea l-a parcurs de asemenea rotpunkt in 2000.

Premiera rotpunkt a tr. “Sarutul Pamantului” din peretele Vaii Albe efectuata de Titus Gontzea. “Sarutul Pamantului” a fost amenajat de Titus Gontzea si Adrian Cernea in 2000, in peretele Vaii Albe, este situate intre tr. Fisura Albastra si Diedrul Pupezei si se intinde pe parcursul a zece lungimi de coarda urmarind o linie aproape verticala. Asigurariile sunt relativ rare, asigurari mobile mandatorii.

“Exordium ex abrupto” in peretele Vulturilor care a vazut premiera vara aceasta. Ruta deschisa de Titus Gontzea si Adrian Cernea, se desfasoara pe parcursul a sase lungimi si cu grade de dificultate de 8- UIAA impus. Asigurariile mobile sunt necesare.

“Piticot” in peretele Vulturilor deschis in vara aceasta de Ioni Manzatu si Mihnea Radulescu. Acest traseu a fost completat din doua intrari successive in perete. Ancore in regrupari, cateva pe parcursul lungimilor si in multe locuri asigurari mobile. Grad de dificultate impus 7+ UIAA.

“Scaparici” in peretele Costilei, repetat prima oara de Danut Ochesel (Pumpi) si George Stoie (Bivuac) in mai 2003. Traseul a fost deschis in premiera de catre Vlad Popa si Ionescu Iustin in 2001. Dificultati de 8 UIAA si foarte rar asigurat. Se desfasoara pe noua lungimi de coarda.

Vf Materhorn via creasta italiana (Colle di Leone) parcursa de Horia Colibasanu si Andrei Simu. Ascensiune s-a petrecut dupa trei zile de furtuna petrecute de echipa in refugiul Carell.

“Mea Culpa”, TD, 6a, A2, 100m din Vadul Crisului catarat de Florian Mastacan si Tamas Benedek iulie 2003. Prima repetare dupa premiera. Traseul este prima ruta deschisa in stil modern la noi in tara, si a fost facut in premiera de Leslie Fucsko in 1993. Pasajul cheie e reprezentat de cca 15 m catarati in intregime cu sky-hook-uri.

“Le Sommet de l’Espoir” 6b+, obligatoriu 6c, 22 lungimi de coarda deschis de Patrick Gabarrou si Nicolae Morar in fata nordica a L’Epena

A Toi l’Ami” 6c, 6c+ obligatoriu, 23 lungimi de coarda, deschis de Patrick Gabarrou si Nicolae Morar in fata nordica a L’Epena. Peretele este de cca 850m si este cea mai mare fatza nordica calcaroasa din Franta.

“L’ombre Lointain” ED+, WI 6/6+, M8/M9, cotatie de angajament 6. Traseul se desfasoara pe o lungime de cca 450 de metri, situat in masivul “Devoluy” in Franta, pe fata nordica a unuia dintre acele “Les Aiguilles de Lus” si a fost deschis in premiera de catre Leslie Fucsko si Sylvain Conche. Timp total 15 ore de la masina la masina cu 8 ore traseul propriu-zis si restul marsul de apropiere si retragere. Ascensiunea s-a petrecut pe 16 Februarie.

“Le Pilier” (La Walker de Provence) ED, in zona St Baume/Bau de Bartagne in Franta, efectuat de Liviu Balea inpreuna cu doi stagiari de la scoala pe care a
organizat-o: “Terain d’Aventure”,

“Erection Pestilentielle”, ED, in zona Presles, Franta, parcurs de Liviu Balea, Daniel Bujenita si Adrian Iordan.

“Traseul Comici”din Cima Grande, efectuata in iulie de Mihnea Radulescu si Viorel Amzaroiu. Traeul se desfasoara pe o 15 lungimi de coarda si prezinta dificultati de gradul 6 UIAA. Asigurari pe pitoane foarte vechi, de circa 60 de ani. Tura clasica ce a vazut premiera in anii ’30. Traseul a fost catarat de mai multe echipe romanesti, ultima de care se stie: este cea a fratilor Traian si Teodor Dogaru efectuata in 1999.

Ascensiunea versantului Nordic al Varfului Everest efectuata de Marius Gane, Florin Tulpan si Lucian Bogdan pe 22 mai. Gheorghe Dijmarescu reuseste si el ascensiunea cateva zile mai tarziu. Expeditie integral romanesca condusa de David Neacsu.

“Directa Americana” in Petit Dru, in valea Chamonix, traseu parcurs in vara de Catalin Berbec si Bogdan Comsa. Catalin Berbec mai parcurs acum doi ani si celebrul “The Nose” in El Capitan. “Directa Americana” a fost parcursa in premiera romaneasca integrala de iarna in 1998 de catre Ionel Ene, Marius Gane si Ghita Pop.

“Anouk” in Pettite Jorasses catarat de Catalin Berbec si Bogdan Comsa. Traseul are 6b+ si 23 de lungimi, a fost parcurs intr-o zi.

“Ruta Robbins” in Half Dome (peretele NV), Yosemite urcat de Traian Dogaru

Ascensiuni in Eldorado Canyon, USA facute de Viorel Nicolaescu:”Yelow Spur”, “Green Spur”, trasee de cca 8 lungimi, 5.9 (6 UIAA). Asigurari mobile pe granit.

Ascensiuni in Rocky Mt Park, USA efectuate de Viorel Nicolaescu: “J Crack”, “Hand Book”, “Main Line”, “Halett Peak”, “Jackson and Johnson”, Pettit Grepon”. Toate sunt trasee clasice in Rocky Mt. Park, se desfasoara pe granit pe parcursul a opt sau noua lungimi. Numai asigurari mobile. Grade de dificultate 5.9 sau 6/6+ UIAA.

Ascensiunea de iarna a tr “Inominata” din peretele Vulturilor, efectuata de Viorel Amzaroiu si Dan Filip in decembrie. “Inominata” se desfasoara pe cca 6 lungimi de coarda, grad 6c (7+ UIAA) Traseul a fost amenajat de Viorel Nicolaescu in 1981.

 

Competitii:

Internationale:

Ianuarie:

Ionel Ene obtine primul loc categoria open la o etapa ABS (American Bouldering Series) in Rhode Island Rock Gym din Rhode Island. Locul doi ocupat de Obe Carion si trei, Nate Gold (doi dintre cei mai buni cataratori de bloc de pe coasta de est a SUA) Categoriile de participare la concursurile ABS sunt in ordine descrescatoare: open, avansati, intermediari, incepatori.

Ionel Ene, locul doi categoria open la etapa ABS de la Manhattan Plaza Gym in New York. Primul loc este obtinut de Jason Kehl.

Februarie:

Florin Grama, locul doi categoria open in etapa ABS de la Clasic Gym, in Nashville, Tennesse.

Marius Oniga, locul doi la Belgium Open Block Challenge

Ionel Ene, primul loc si Mihai Popa locul trei, categoria open, la a doua etapa a cupei Chelsea Piers in Manhattan, New York. Traseele au fost de bloc si de sfoara.

Martie:

Florin Grama, primul loc, categoria open, la etapa ABS de la WallCrawlers din Atlanta, Georgia.

Marius Oniga, locul doi in cadrul Campionatului National Belgian.

Iulie:

Florin Grama, locul doi, categoria open, la etapa ABS de la Sportrock Gym din Alexandria, Virginia. In cadrul categoriei avansati, Adrian Prelipceanu locul cinci si Daniel Bisca locul sase..

Septembrie:

Paul Boboc locul doi si Ionel Ene locul trei la Cupa Subaru tinuta la Sportrock Gym in Alexandria, Virginia. Printre amenajatori, Claudiu Vidulescu.

Cosmin Scortea locul sase la Campionatele Mondiale de Tineret de la Veliko Tarnovo, Bulgaria in proba de viteza.

Octombrie:

Florin Grama locul doi, categoria open, la etapa “Power Series” tinuta la Escalade Gym In Atlanta, Georgia. Daniel Bisca, locul trei categoria avansati, Ciprian Stan locul unu categoria intermediara. Concurs sponsorizat de “Power Bar”. Printre amenajatori, Ghita Pop si Mihai Popa.

Noiembrie:

Ionel Ene, primul loc in etapa ABS de la Rokville Gym in New Jersey. Este cea de a doua victorie consecutiva alaturi de cea din 2002.

Florin Grama, locul doi la etapa “Power Series” de la Escalade Gym in Atlanta, Georgia. In cadrul categoriei avansati, Daniel Bisca ocupa locul doi. Printre amenajatori, Ghita Pop.

Marius Oniga, primul loc Campionatul National al Belgiei. Rezultat obtinut dupa cumularea celor trei etape de-a lungul anului.

 

Nationale:

Campionatul National de Bloc (rezultatele finale stabilite pe baza celor trei etape tinute in aprilie la Sibiu, in mai la Bucuresti si in noiembrie la Bucuresti)

Fete:

Locul 1: Mariana Ene de la Carpatic RATB, cu un loc 9 la Sibiu, si cate un loc 1 la ambele etape de la Bucuresti din mai si respectiv noiembrie.

Locul 2: Katarina Hitchokova de la Filosof Bratislava cu un loc 1 la etapa de la Sibiu, un loc 2 la Bucuresti in mai si fara participare la etapa din noiembrie.

Locul 3: Vasilica Gaucan de la Freestyler Piatra Neamt cu un loc 2 in aprilie si un loc 3 in mai. Fara participare in noiembrie.

Locul 4: Oana Osanu de la Alternative Timisoara, cu un loc 4 la Sibiu si un loc 2 la Bucuresti in noiembrie. Fara participare la etapa din mai.

Locul 5: Ana Maria Popa de la Alternative Timisoara cu un loc 4 la Sibiu si alt loc 4 la Bucuresti in noiembrie.

Baieti:

Locul 1: Vlad Popa de la Sportin Carpatic Bucuresti, cu un loc 3 la etapa de la Sibiu in aprilie, un loc doi la etapa de la Bucuresti in mai si un loc unu la etapa de la Bucuresti in noiembrie.

Locul 2: Cosmin Scortea, de la CSAM Bucegi Predeal, cu un loc unu la Sibiu, alt loc unu la Bucuresti si un loc 7 in noiembrie la Bucuresti.

Locul 3: Dan Ungureanu de la Sportin Carpatic Bucuresti, cu un loc 2 la Sibiu, un loc 2 la Bucuresti un loc 9 la Bucuresti in noiembrie.

Locul 4: Oliver Batar de la Freestyler Piatra Neamt, cu un loc 6 la Sibiu, un loc 7 la Bucuresti in mai si un loc 2 la Bucuresti in noiembrie.

Locul 5: Marian Bucneru de la Sportin carpatic Bucuresti, cu un loc 8 la Sibiu, un loc 2 la Bucuresti si un loc 9 la Bucuresti in noiembrie.

Tineret:

Locul 1: Cosmin Scortea de la CSAM Bucegi Predeal, cu un loc 1 la Sibiu si la Bucuresti, si un loc 2 la Bucuresti in noiembrie.

Locul 2: Marian Bucneru de la Sportin Carpatic Bucuresti, cu un loc 2 la Sibiu si la Bucuresti, si un loc 1 la Bucuresti in noiembrie.

Locul 3: Claudiu Miu de la Sportin Bucuresti, cu un loc 2 in mai si un loc 3 in noiembrie. Fara participare la etapa de la Sibiu.

Locul 4: Ciprian Gaica de la Montan Club Caransebes, cu un loc 4 la Sibiu si altul la Bucuresti in noiembrie. Fara participare la etapa din mai.

Locul 5: Dan Bucurenciu de la Montan Club Brasov, cu un loc 4 la Sibiu si un loc 5 la Bucuresti in noiembrie. Fara participare in mai.

Campionatul national de catarare pe structuri artificiale si natural:

Locul 1: Cosmin Scortea de la CSAM Bucegi Predeal

Locul 2: Dan Ungureanu de la Sportin Carpatic Bucuresti

Locul 3: Florin Corbei de la CSAM Bucegi Predeal

Etapele s-au tinut in incinta panoului de la RATB din Bucuresti.

Campionatul national de la Sohodol pe natural din septembrie:

Locul 1: Cosmin Scortea de la CSAM Bucegi Predeal

Locul 2: Catalin Petrescu de la Dinamo Brasov

Locul 3: Vlad Popa de la Sportin Carpatic Bucuresti


Aceasta sinteza nu se pretinde a fi nicidecum un clasament ci doar o insiruire a unor reusite ale cataratorilor romani atat in tara cat si in strainatate!

In cadrul rubricii de escalada, au fost luate in calcul numai traseele parcurse cap de coarda!

Realizariile prezentate mai sus nu sunt relevante raportat la pregatirea si forma fizica a celor mentionati ca le-au parcurs!

Au fost enumerate traseele care au fost efectuate integral, fara putintza de tagada si nu ascensiunile neterminate!

Aceasta sinteza a fost alcatuita de Mihai Popa in Atlanta, SUA, cu ajutorul lui:

Florian Branzan, Daniel Martian si Laurentiu Sasarean din Toronto, Canada;
Catalin Berbec si Rob Davidson din Alberta, Canada;
Ionel Ene din Philadelphia, SUA;
Viorel Nicolaescu din New York, SUA;
Ghita Pop, Florin Grama, Ciprian Stan, Daniel Bisca si Claudiu Vidulescu din Atlanta, SUA;
Josza Sandor din Boulder, Colorado, SUA
Ioni Manzatu, Bogdan Dudau, George Stroie si Viorel Amzaroiu din Bucuresti, Romania;
Oliver Batar, din Piatra Neamt, Romania;
Florian Mastacan din Iasi, Romania
Costin Morariu din Sibiu, Romania;
Leslie Fucsko, Nicolae Morar, Noel Pastrami si Liviu Balea din Franta;
Marius Oniga din Belgia;
Frank Schobel din Austria.

Autor: Misu Popa
Înscris de: Florian Mastacan
Vizualizări: 13289, Ultima actualizare: Luni, 23 Feb 2004


Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii