Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Salvamont - Serviciul Public Judeţean Salvamont Bistriţa-Năsăud

Bookmark and Share

Home page
Formaţia SALVAMONT a judeţului Bistriţa-Năsăud, funcţionează ca unitate de intervenţie şi salvare în cazul accidentelor montane din anul 1986 când a fost înfiinţată din iniţiativa unui grup iubitori a muntelui şi sporturilor de iarnă, membrii a unor cluburi de turism, antrenori şi instructori de schi şi alpinism.

În anul 1998, se înfiinţează Serviciul Public Judeţean Salvamont Bistriţa-Năsăud, care funcţionează ca birou, cu 3 angajaţi, în cadrul Consiliului, având ca atribuţii principale organizarea şi coordonarea activităţii Salvamont din judeţ. In 2003 se impune şi începe o reorganizare a Serviciului judeţean după noi legi şi pe baze profesioniste. Aceasta presupune angajarea de salvatori montani profesionişti şi transformarea formaţiilor locale în Servicii publice aflate în slujba primăriilor din localităţile de munte. Serviciul judeţean preia şi activitatea de turism propunându-şi să promoveze şi să sprijine dezvoltarea acestui domeniu cu potenţial imens dar insuficient valorificat.



Serviciul Public Judeţean este compus din trei formaţii Salvamont, în cadrul cărora activează câte 8 salvatori montani care asigură patrularea preventivă pe traseele turistice montane, asistenţa Salvamont în zonele turistice aglomerate şi pe pârtiile de schi. Formaţiile de salvare montană asigură intervenţia pentru căutarea, salvarea, acordarea primului ajutor medical, şi transportul până la ambulanţă a persoanelor accidentate, bolnave sau aflate în dificultate în zona montană a judeţului. Toţi membrii formaţiilor desfăşurând aceste activităţi ca voluntari. Atunci când este necesar formaţiile sunt sprijinite şi de alţi salvamontişti voluntari, foşti sau viitori salvatori activi.

Corespunzător suprafeţei montane pe care activează, SPJST B-N este unul dintre cele mai mari Servicii Salvamont din ţară, pe parcursul celor 18 ani de existenţă demonstrându-şi de nenumărate ori profesionalismul şi capacitatea de intervenţie.

Autor: Cătălin Olteanu
Înscris de: Cătălin Olteanu
Vizualizări: 34748, Ultima actualizare: Vineri, 9 Feb 2007



Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii RODNEI  


O poză: [N-am găsit]

Un articol: Pietrosul Rodnei, înscris de Vasile Coţovanu -
Consemnare luni 15 05 2000 Consemnare luni 15 05 2000- 4,30 h Pietrosul Rodnei           Acum , pregatindu-ma sa scriu traseul parcurs sâmbata-duminica, fac o selectie rapida în vederea realizarii scenografiei stimulative : câteva fire de rododendron îmbobocit, ramurele cu flori de brad , un buchet de flori de padure galben-pal si casete audio cu Yes, Metallica, Soundgarden, Pearl Jam , Jetrhro Tull...         Am plecat sâmbata dim. la ora 6 din Baia Mare pe când soarele rasarise dupa un fantastic preambul de auriu si miere întins deasupra culmilor Gutâiului, de la Trei Apostoli spre Gutâiul Doamnei, Secatura, Creasta Cocosului, cea din urma abia conturându-se prin voalul fin de ceata .         Taluzuri acaparate de flori ciclamen. Si albe. Si galben portocalii.Si albastre, de nu ma uita... Verdele padurii valurite acoperise o jumatate de...

Un traseu: [N-am găsit]

Comentariu
Fără foto marius truţa, Vineri, 9 Feb 2007, 9:30

Ma bucur tare mult sa vad acesti oameni minunati dar mai ales sa urc cu ei pe munte. Felicitari echipei Salvamont Rodna pentru pasiunea de a proteja vietile celor care urca pe creste.

Fără foto cristi stet, Duminică, 27 Ian 2008, 0:18

Doamne ajuta!!

Comentarii pentru acest articol
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii