Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Jurnale - Si ce ? ... - Muntii Rodnei, 2-9 iulie 2007

Bookmark and Share

Si ce ? ... - Muntii Rodnei, 2-9 iulie 2007 - 6 iulie 2007
Ziua a V-a, vineri.

    Vant la fel de puternic, in rafale, perioade de calm absolut alterneaza cu rafale intense de scurta durata.
    Umplem timpul in acelasi mod, doar ca eu am terminat cartea si acum ma lupt cu cuvintele incrucisate; de undeva, din aparatul de radio ascuns printre bulendre, niste voci se strofoaca vorbind despre incalzirea globala; ne uitam la termometru si bufnim in ras – +7˚C –Sasha maraie de sub sacul de dormit, apoi catadicseste sa scoata nasul si se strecoara afara apucandu-se de latrat…”buna dimineata” aud o voce care face sa ma precipit din cort gata sa imbratisez pe cel ce s-a aventurat pe munte pe o asa vreme…o vad doar pe Sasha latrand la flendurile de nori besmetice, alungate de vant pe coastele Ineului si Ineutului…din cort razbat hohotele de ras ale Antonellei…binetele fusesera ale unui ascultator, la radio!
   Ma dor oasele de atata stat, iar muschii mi-au amortit. Ma pregatesc de o escapada la bordeiul de sub Ineu sa dau telefoane. In bocancii mei sa prinzi pastravi! I-am lasat in veranda iar apa de pe folia de polietilena s-a scurs taman in ei…”nu-i nimic, constat eu optimist, mai mult de atat nu se pot uda”.
Infofolit ca iarna, cu mainile adanc infipte in buzunare…in suflet se strecoara regretul ca influentat de ironiile de acasa nu am pus manusile in rucsac (“ti-am spus eu”, nu pierde prilejul Alteu)…cu aparatul foto (la ce l-oi fi luat nu pricep) si telefoanele (Vodafone si Orange) de gat si cu busola in buzunar iau din nou drumul spre inaltimi. Cand ies din cort aud un zgomot nou si la cativa pasi descopar albia raului, pe care o gasisem secata, spalata de un suvoi de apa limpede precum cristalul. Totul este imbibat cu apa: iarba, poteca, atmosfera pe care ma minunez cum pot s-o respir fara sa ma inec. O stare de euforie inexplicabila ma cuprinde si pasii parca nu ating pamantul…apa din bocanci se incalzeste si nu permite alteia reci sa-i ia locul; ajung in timp record in Saua cu Lac unde ma surprinde sunetul de mesaj al Orange-ului intr-un loc unde stiu ca nu este semnal, care ma instiinteaza de primirea unui bonus; indicatorul de semnal imi arata doua linii pe releul de pe Heniu; la fel si pe Vodafone, posibil datorita conductibilitatii imbunatatite de umezeala din atmosfera, presupun eu. Vorbesc acasa (la Iasi canicula), reusesc sa iau legatura cu Dany (dar nu si cu Satov), comunic prietenilor de la Borsa despre schimbarea planului si ca vom ajunge la ei mai devreme; mi se raspunde ca pe acolo, cam la 30 km. distanta in linie dreapta dar cu aproximativ 1500m. mai jos, timpul este frumos.
    Ma intorc “acasa” si tinem un nou consiliu de familie. Gata, ne-am hotarat: maine, indiferent de vreme, coboram la Gura Lalei de unde, cu autobuzul de la Vatra Dornei, mergm la Borsa, altfel tot planul nostru este dat peste cap.
   Spre seara vremea pare a se razbun; plafonul de nori prinde a se ridica lasand sa se vada priveliste spre valea Bistritei dar rafalele de vant nu contenesc in lupta cu cortul nostru.

Autor: Constantin Asandei
Înscris de: Constantin Asandei
Vizualizări: 4662, Ultima actualizare: Luni, 20 Aug 2007



Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii RODNEI  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii