Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook
Bookmark and Share
Postat de: marian avram in

Asociatia “Valea Cernei” revine  in atentia publica cu un nou proiect de mediu, insa, cu totul diferit fata ceea ce v-am obisnuit pana in prezent.

In perioada 9-10aprilie asociatia noastra organizeaza o actiune de impadurire in cadrul “Lunii Padurii” in Parcul National Domogled-Valea Cernei  denumita “VERDE’N SUS “ cu puieti de Pin Negru de Banat.

La aceasta actiune vor participa un numar de 60 de persoane, atat membri ai asociatiei noastre, cat si un numar foarte mare de studenti ai Facultatii de Geografie Universitatea din Craiova.

Parcela care va fi impadurita va fi in Platoul Domogled, zona Crucea Alba. Voluntarii vor efectua lucrarile sub indrumarea specialistilor de la Administratia Parcului National Domogled-Valea Cernei si Directia Silvica Resita – Ocolul Silvic Baile Herculane.

Dupa terminarea aciunii de impadurire concluziile si rezultatele proiectului vor fi expuse la Hotelul Trandafirul Galben in sala de conferinte.

Precizam ca voluntarii vor beneficia de o noapte de cazare gratuita asigurata de catre Asociatia Valea Cernei si Asociatia de Turism Baile Herculane prin intermediul Hotelului Treandafirul Galben si Pensiunea Magic.

Trecerea ecologiei de la stadiul de simpla disciplina stiintifica la cea de problema a constiintei comune, nationala si internationala, reprezinta o realitate trista in zilele noastre, cand distrugerea echilibrului natural al intregii planete este iminentă. Sta in puterea omului sa ia masuri eficiente si sa gaseasca solutii  pentru a opri continuarea si agravarea acestui proces daunator. Ocrotirea planetei este o problema mondiala, de aceea, fiecare om trebuie sa-si asume aceasta responsabilitate. Acesta este scopul acestei actiuni.

Actiunea beneficiaza de sprijinul autoritatilor locale:

Primaria orasului Baile Herculane, Directia Silvica Resita, Parcul National Domogled – Valea Cernei, Agentia Pentru Protectia  Mediului Caras-Severin.

 

Autor: marian avram
Vizualizări: 4013, Ultima actualizare: Luni, 4 Apr 2011


Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii