Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Jurnale - Week-end in Fagaras

Bookmark and Share

Week-end in Fagaras - Ziua II
Cu MTB-
Duminică, 10 oct 1999

 
   La ora 7:00 sună ceasul. Virgil sare din pat şi se duce pe hol să vadă cum e vremea afară. Peste 10 secunde se întoarce. 'Plouă!'. Şi se bagă iar în pat. Continuăm să dormim până la 10:00. Când ne sculăm, nu mai plouă, dar vremea e în continuare mohorâtă. Totuşi vrem să ajungem iar pe creastă. Aşa că, după ce luăm micul dejun, strângem lucrurile şi pornim iar spre Bâlea Lac. Cam pe la 2000 m altitudine, începe ceaţa, care devine din ce în ce mai deasă. Şoseaua este şi ea acoperită cu un strat subţire de zăpadă îngheţată. Vizibilitatea este foarte redusă, aşa că circulăm cu 20-30 Km/h. Nici când intrăm în tunel nu scăpăm de ceaţă. Luminiţa de la capătul tunelului nu se vede. Abia la 10 m înainte de ieşire se vede lumina. Oprim maşina, ne dăm jos, facem câţiva paşi şi ne hotărâm că nu prea avem ce face acolo. E o vreme de iarnă grea. Cu multă, multă zăpadă, ceaţă şi vânt puternic. Total diferit faţă de ziua precedentă. Dupa 10 minute de iarnă ne decidem să mergem acolo unde e încă toamnă şi ceva mai plăcut. Deci urcăm în maşina şi începem să coborâm pe Transfăgărăşan.

    Ne oprim la Vidraru. Admirăm lacul, admirăm barajul, admirăm monumentul, cumpărăm fructe care sunt ceva mai ieftine ca în Bucureşti.

    Urmatoarea oprire o facem la Cetatea Poenari. Dupa ce urcăm o grămadă de trepte prin pădure (cred că sunt peste 1500 de trepte), ajungem în sfârşit la ruinele unei cetăţi. Cică aici se retrăgea Vlad Ţepeş cu familia şi cu câţiva soldaţi atunci când năvăleau turcii în ţară. Cred că stăteau cam înghesuiţi.

    Pe la 13:30 am părăsit cetatea. Cătălin ne propune să vizităm biserica de la Corbi. Am văzut fotografii cu ea şi sunt tare curioasă să o vad şi în realitate. Biserica e într-adevăr foarte interesantă. E un fel de grotă zidită la intrare. Se numeşte Biserica din Stânca de la Corbi. Datează încă din epoca precreştină. La întemeierea Ţării Româneşti a fost transformată în lăcaş de cult creştin, având hramul Sfinţii Petru şi Pavel. Mai întâi a fost schit de măicuţe, după aceea de călugări. Înăuntru, pe pereţi se mai văd foarte vag picturile făcute de un oarecare Manole Zugravu. În naos este un caiet unde fiecare vizitator îşi scrie impresiile. Am citit câteva şi m-au impresionat. Îmi pare bine că am vizitat această bisericuţa ciudată.

    Pornim spre Bucureşti, unde ajungem cam pe la 19:30. Mă simt ca şi cum m-aş fi întors dintr-o vacanţă. O excursie de numai 2 zile, în care am văzut atâtea! Şi mă bucur că mi-am facut prieteni noi. Pe Cătălin l-am cunoscut pe Alpinet. Sunt convinsă că o să mai mergem împreună la munte.

Autor: Mihaela Staicu
Înscris de: Vasile Coţovanu
Vizualizări: 4596, Ultima actualizare: Duminică, 5 Nov 2000



Legaturi cu Ghidul Montan:
Muntii FAGARASULUI  
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii