Comunitate

Caută

Evenimente
Vă recomandăm
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Parteneri
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Calendarul Alpinet - evenimente montane

Bookmark and Share

Vineri, 1 Aug 2014

Exportă evenimentul în format vCalendarFestivalul Drumetii Montane
(1.8.2014 - 3.8.2014)

Paseste in tinutul povestilor fascinante… povesti cu şi despre flacai viteji, domnite suave, haiduci, zmei inaripati, dinozauri pitici... Urca pe Piatra Iorgovanului, locul de odihna al invingatorilor! Savureaza tot ce te inconjoara… maretia muntelui, poezia verde a naturii…


          Asociatia DRUMETII MONTANE & JNEPENII va invita in perioada 01 – 03 august 2014, la a III-a editie a evenimentului sportiv-cultural-ecologic FESTIVALUL DRUMETII MONTANE, organizat la  Complexul Turistic Cheile-Butii, Muntii Retezat.
FESTIVALUL DRUMETII MONTANE este a III-a etapa, TIP MASTER, in cadrul Campionatului National de Turism Sportiv „STAFETA MUNTILOR”, editia a III-a, 2014.


Legenda incepe:


Vineri: 01 august 2014

12:00 – 21:00  – Intampinarea participantilor şi repartizarea locurilor de campare / cazare; – tombola cu premii – caştiga primii 100 de participanti sositi in tabara  (participarea este gratuita, fiecare concurent avand dreptul sa extraga un singur bilet);

21:30 – Aprinderea focului de tabara;

22:00 – Sedinta tehnica; 00:00 – Afişarea ordinii intrarii in concurs.


Continua...


Sambata: 02 august 2014

06:15 – Buna dimineata, soare! Un program de inviorare ce-ti pune sangele in mişcare şi te ajuta sa parcurgi traseul in cel mai scurt timp! Vino alaturi de Madalina Matcov sa-ti incarci bateriile pentru o zi plina de aventura!

06:45 – START teste teoretice, raid montan, escalada şi orientare;    - escalada – proba de indemanare in executarea nodurilor de baza din alpinism,  conform regulamentului;    - orientarea – se va desfasura pe harta pentru toate categoriile;

17:00 – La joaca cu EVI! Activitati dedicate copiilor;

21:00 – Afişarea rezultatelor; 21:30 – Deschiderea programului cultural.


Si se incheie...


Duminica: 03 august 2014

10:00 – Afişarea rezultatelor pentru proba CULTURAL;

12:00 – Happy-end (festivitatea de premiere).


     Tabara de corturi va fi amplasata in incinta Complexului Turistic Cheile Butii, Muntii Retezat.   Pentru campare se percepe o taxa de 10lei / noapte / cort 2-4 persoane, ce se va achita la sosirea in tabara. Taxa include: camparea si accesul la grupul sanitar.
Cei care doresc camere pot rezerva apeland numarul de telefon 0758.233.787 - Complexul Turistic Cheile Butii.
Probele se vor desfaşura in conformitate cu regulamentul Competitiei Nationale de Turism Sportiv „STAFETA MUNTILOR”.
Bibliografia si intrebarile pentru proba de Cunostinte Turistice le puteti descarca de pe site.

     Cultural – fiecare club / grup are la dispozitie 20 de minute pentru a prezenta 3 cantece, o sceneta umoristica si o poezie. Printre cele 3 cantece se va prezenta imnul clubului si un cantec patriotic. Se va puncta, in special, atmosfera creata.  


Distributia participantilor in functie de categorie:
Organizatorii – Flacaii Viteji
Copii si Juniori - Dinozaurii Pitici
Family si Open – Haiducii
Feminin - Domnitele Suave
Elite si Veteranii - Zmeii Inaripati


Clasamentul general al concursului  este  dat de  suma punctelor obtinute de catre cluburile / grupurile participante in categoriile de concurs: Copii, Juniori, Veterani, Feminin, Elite, Open!


     Regulamentul concursului: Cazarea concurentilor se va face la corturi, sub indrumarea organizatorilor.   
     Va exista o singura vatra de foc, amenajarea altor vetre suplimentare fiind interzisa.   
     Fiecare club / grup va primi la sosirea in tabara un sac de gunoi si va avea obligativitatea transportarii gunoiului rezultat pana la primul punct amenajat din afara taberei.   
     Responsabilului de grup ii revine obligatia de a aduce la cunoştinta membrilor grupului sau regulile de    prevenire a accidentelor, normele de conduita montana, precum şi regulamentul concursului. 
     Organizatorii işi rezerva dreptul de a opera modificari in programul de desfaşurare a probelor de concurs.

Echipament obligatoriu:

- individual: incaltaminte cu talpa aderenta, lanterna, fluier si pelerina de ploaie;

- colectiv: aparat foto/telefon cu camera, busola, trusa sanitara, bidon pentru apa, rucsac si sursa de foc.


ATENTIE: fara incaltaminte adecvata şi trusa medicala nu se intra in proba de raid montan!


      PREMII  SPECIALE:

- PREMIUL ”IOVAN IORGOVAN” se acorda echipajului (inscris la una dintre categoriile: juniori, veterani, feminin, open, elite) care ajunge in cel mai scurt timp pe Vf. Piatra Iorgovanului;

- TRUBADURUL TABEREI – pentru cel mai activ chitarist/club care ne va incanta la focul de tabara (in cele doua seri);

- PREMIUL “STII SI CASTIGI” se acorda echipei care raspunde la cele mai multe intrebari in cel mai scurt timp la proba de Cunostinte Turistice;

- CONCURS DE FOTOGRAFIE – regulamentul va fi prezentat la sedinta tehnica; - alte premii surpriza.


Categorii:
     Copii (Dinozaurii Pitici) - echipa trebuie sa fie formata din 3 copii cu varsta maxima de 14 ani impliniti, indiferent de sex, insotiti de o persoana majora care, insa, nu va putea participa la probe;

      Juniori (Dinozaurii Pitici) - echipa trebuie sa fie formata din 3 persoane, indiferent de sex, cu varsta cuprinsa intre 15 – 20 ani (impliniti);      Family (Haiducii) - echipa trebuie sa fie formata din 3 persoane, membrii familiei / inruditi cu acestia sau in curs de inrudire, obligatoriu mixt;

      Open (Haiducii) - echipa trebuie sa fie formata din 3 persoane, indiferent de varsta, obligatoriu mixt;

      Feminin (Domnitele Suave) - echipa trebuie sa fie formata din 3 persoane, indiferent de varsta, obligatoriu feminin;

      Veteranii (Zmeii Inaripati) - echipa trebuie sa fie formata din 3 persoane cu varste de peste 45 de ani, indiferent de sex;

      Elite (Zmeii Inaripati) - echipa trebuie sa fie formata din 3 persoane, indiferent de sex si de varsta, insa bine pregatite fizic.

Activitatile din cadrul acestui festival sunt gratuite. Participantii vor fi premiati cu premii substantiale.

Cai de acces:  

      Daca veniti la noi dinspre Bucureşti, Piteşti, Craiova sau alte orase de la sud de Carpatii Meridionali,  trebuie sa treceti mai intai prin Targu-Jiu şi sa urmariti indicatoarele spre Petroşani. Traversati Defileul Jiului, iar la ieşire - la prima intersectie semnalizata, inainte de Petroşani - faceti stanga spre Cheile Butii (34 km). Veti traversa, in ordine, oraşele: Vulcan, Lupeni, Uricani si satele: Valea de Brazi, Valea de Peşti, Campu lui Neag. Din Campu lui Neag mergeti inainte pe drumul asfaltat pana veti intalni un indicator cu Cheile Butii - la dreapta.
     Ieşiti de pe drumul asfaltat, iar de aici mai aveti aproximativ 600 m pana in curtea complexului. Drumul este accesibil oricarui tip de autoturism, pe toata perioada anului.
     Daca veniti la Chei dinspre oraşele din nordul Carpatilor Meridionali, punctul de reper este oraşul Petroşani. Il traversati, iar la ieşire, inainte de intrarea in Defileul Jiului trebuie sa urmariti indicatorul cu Cheile Butii - la dreapta. De aici veti urma traseul descris mai sus.

         Transport in comun
     Cursele sunt din ora in ora, la ore fixe, intre Lupeni şi Gura Butei (ramificatia din DN 66A, spre Cheile Butii). Distanta este parcursa in 45 de minute intre cele doua capete. Ultimul transport de la Lupeni este la ora 19:00, iar de la Gura Butei la ora 20:00, inclusiv duminica. Informatii suplimentare gasiti pe pagina web a firmei de transport -  www.zmk.ro/grafic-lupeni-buta.html

Confirmari si informatii:

Prin e-mail: festival@drumetiimontane.ro
Prin telefon: 0748.190.296 si 0762.325.903


Eveniment organizat cu ajutorul: Ch-Center Hosting, Dwyn.ro , Lew.ro, Doppelherz, VitalisGroup.ro, AuroMedia, Biroul de Avocatura Cuculis si Asociatii, MobilaDalin, Touch Antibacterial, Belkin International Inc, Craimont, IBU Publishing, Piticlic, O & R Bacau, Mozartinno, ListaFirme.ro, Elmo-Print, MagazinulArtistilor.ro, A-Z Cursuri, Hotel Pestera, CEDES Cercetare Dezvoltare.


Multumim partenerilor: Uniunea Nationala a Studentilor din Romania,  Music Channel Romania, Complexul Turistic Cheile Butii, Parcul National Retezat, Regia Nationala a Padurilor Romsilva.
In anul 2014 fa o ascensiune  la 2014 m, pe varful Piatra Iorgovanului, locul de odihna al invingatorilor!

Mai multe detalii gasiti pe site-ul www.festival.drumetiimontane.ro
PARTICIPAREA SE FACE PE PROPRIE RASPUNDERE!
Va asteptam cu drag!



Înscris de:
Vizualizări: 769, Ultima actualizare: Luni, 30 Iun 2014

Responsabilitatea pentru forma, conţinutul şi desfăşurarea evenimentelor aparţine strict organizatorilor.



Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii