Vaci sălbatice :-)

Înscrisă de: Mihai Nicolescu
Vaci sălbatice  :-)
Data publicării: : 30 Iun 2005, vizualizări:: 1187
Localizare geografica: Franţa
Album (slideshow): Contemplare
Echipament folosit: Sony Cybershot DSC-F717
Descriere: Sau, daca preferati, "Vaci în libertate" :-) Mai aveam un titlu posibil, dar m-am temut de o avalansa de critici... De exemplu, cum vi se pare: "Fripturile au iesit la pascut"? Pirineii francezi. Valea Estaubé si o parte din circul sau glaciar, dominat din unghiul asta de vîrful Pinède 2860, în centru. În dreapta sus, pe creasta, micul V corespunde bresei Tuquerouye si refugiului sau, la 2666 metri.
Mihai Nicolescu - Galeria personală
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
cătălin pobega cătălin pobega, Joi, 30 Iun 2005, 11:33

imi place fotografia, are spatialitate.

Şerban Minescu Şerban Minescu, Joi, 30 Iun 2005, 12:47

Multumim domnule Nicolescu pentru minunata serie! Felicitari!:-D

Cătălin Viorel Frenţ Cătălin Viorel Frenţ, Vineri, 1 Iul 2005, 11:59

  sau... lipsesc marmotele; Milka.:-D
  apropo, ce e chestia aia mai lunga si negricioasa din stanga jos, un trenulet?

Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Vineri, 1 Iul 2005, 20:56

Ciocolata Milka cu vaca pe fond alpin a fost o mare gaselnitza publicitara la vremea ei, si care rezista inca! De la numele de Milka, pina la asocierea laptelui cu muntele!
Chestia aia lunga si negricioasa era un fel de împrejmuire, ca un gard, probabil unde intrau vacile peste noapte (?). Asta e doar o parere:-)

Cătălin Viorel Frenţ Cătălin Viorel Frenţ, Vineri, 1 Iul 2005, 21:11

   Apropo, am uitat, fotografia e superba!

Fără foto marius bucur, Vineri, 1 Iul 2005, 21:51

sau poate e doar un jgeab de unde beau si ele apa ce spui?
eu unul ma pierd in fotografia ta

Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Sâmbătă, 2 Iul 2005, 2:07

Nu mai stiu sigur daca era un jgheab, am impresia ca parca nu. Oricum, la distanta respectiva, ar trebui sa fie mare de tot, nu gluma!
Valea fotografiilor anterioare (Gaube), si asta (Estaubé), se afla la o distanta considerabila, dar de fapt apa e aceeasi: cazuta din cer si iesita din pamint.
Altfel, te asigur ca fotografia asta e trista in comparatie cu realitatea. Cel putin asta simt eu.

Dan Izvoreanu Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet , Marţi, 5 Iul 2005, 19:39

uaaaa:-oasa ceva nu se exista:-o

Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Marţi, 5 Iul 2005, 20:32

Pe cuvintul meu de pionier ca se ezicsta! :-):-)
Stii de ce o zic? Pentru ca se pot gasi pe internet softuri care, pur si simplu, creeaza peisaje inexistente: de munte, de mare, cu padure, cu nori, cu zapada, cu un riu, si cu ce mai vrei tu, lumina, soare, vînt, etc., de poti sa juri cu mîna pe cravata rosie ca sunt adevarate!

Fără foto Cristian Axon, Marţi, 12 Iul 2005, 20:47

Si zici ca ai folosit un soft din asta, Mihai?:-P
Intr-adevar senzatia de spatiu 3D e imensaaa! Cred ca as fi preferat sa fiu eu in locul vacilor!

Fără foto Cristian Axon, Marţi, 12 Iul 2005, 20:53

...scuze pentru pleonasm: "spatiu 3D" cica, ha, ha, ha! Dar am vrut sa accentuez impresia.

Mihai Nicolescu Mihai Nicolescu, Vineri, 15 Iul 2005, 23:50

Eu n-am zis ca am folosit asemenea soft, am zis doar ca exista pe Internet! Dovada? Hai sa-ti arat locurile! :-)
Imi inchipui ca "vina" pentru senzatia de spatiu o are lumina piezisa de la ora 6 seara, si joaca de-a umbrele.

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Mihai Nicolescu
[1-20]<  21-40 din 180
  > [41-60] [61-80] [81-100] >>
FotografieComentariuData
Odihnă
Mihai Nicolescu
:-D Da, e bun, da' nu e voie, pentru ca e parc national. Iar restrictiile astea se respecta cu sfintenie, chit ca ai avea toate sansele sa nu te descopere nimeni, pentru o noapte. Mai e o mica problema: pe vreme rea, sau noaptea, e un frig de-ti clantane tastatura in laptop... :-o
27 Iul
Meniu şi preţuri de refugiu:-)
Mihai Nicolescu
Am uitat sa precizez ca cel putin in Pirinei, conceptele de refugiu si cabana sunt exact pe invers decat in Romania. Cabana de acolo este ca refugiul din Carpati, adica o simpla constructie care te apara de ninsoare si ploaie, nepazita si fara niciun alt serviciu. Refugiul pirenaic arata precum cabana carpatina, cu mancare calda, priciuri sau chiar camera, dusuri, panouri solare, etc. Cele mai cunoscute si tranzitate refugii au chiar Internet.
27 Iul
Revărsare
Mihai Nicolescu
Salutare, Jeno!
Cam toate albumele mele sunt din Pirinei. Eu personal sunt extrem de pasionat de Pirinei, care au un loc al lor specific. De exemplu, Carpatii sunt caracterizati de numarul 2000. Alpii, de 4000. Pirineii sunt la mijloc, 3000. Asta inseamna ca ei prezinta deja fenomene tipic alpine (glaciare, zapezi vesnice, cascade, grohotisuri, etc., etc.) specifice inaltimilor de peste 2700-2800, dar totusi raman relativ accesibili omului de rand, fara nevoia unei pregatiri exagerat de sportive.
Pirineii au in total 214 varfuri de peste 3000, cel mai inalt fiind Aneto, 3404. La peste 2800, fenomenele glaciare sunt permanente, e nevoie in general de crampoane, poate chiar piolet, coarda, etc.
Cu tot respectul si stima pentru ei, Carpatii par niste jucarii pe langa Pirinei. La fel cum Pirineii par niste jucarii pe langa Alpi. Insa aici, natura este atat de pura si de neatinsa, chiar daca exista mii de turisti montani, incat placerea de a-i vedea si vizita e dubla.
La peste 2500 nu mai gasesti decat resturi de vegetatie si aproape numai piatra. Evident, padurile se opresc pe la ~1800, iar pasunile alpine pe la ~2200. Aproape de 3000, inclinatiile sunt deja mari, aproape intotdeauna faci catarare pura cu minim trei prize. Potecile nu prea mai sunt poteci propriu zise, ci doar urme printre pietre sau pe zapada. Insa nici vorba de plictisitor! Senzatia de altitudine este ca o betie. Lacuri, ghetari, cascade, capre negre, marmote... nici vorba de plictisitor. In schimb, daca nu esti bine antrenat, de la 3000 in sus incepi sa simti lipsa oxigenului in forma de usoare ameteli.
Prin parcurile nationale (spaniole si franceze), domneste o curatenie de necrezut. Nimeni nu lasa nici macar un chibrit, nici un colt de hartie. In majoritatea locurilor, esti rugat sa nu iesi din poteca, pentru a evita eroziunea solului. Nicio regula nu este incalcata: loc de bivuac, rupt/taiat arbori, focul in natura, gunoaie... Pana si zgomotele sunt interzise, si nu se poate zbura cu niciun aparat la mai putin de 1000 de metri altitudine relativa, pentru a nu deranja animalele.
Gasesti foarte multe alte poze din Pirinei in celelalte albume ale mele de pe Alpinet, sau pe http://mihai.fotopic.net/, inclusiv un treimiar (La Munia).
13 Iul
Departe de lumea nebună
Mihai Nicolescu
Multumesc! Natura, ca sa fie frumoasa, nu trebuie neaparat ingrijita, ci doar lasata in pace. De catre noi...:-)
12 Iul
Credinţă
Mihai Nicolescu
Multumesc!:-) Cam toate albumele mele sunt din Pirinei, care mi se par raiul pe pamant.
12 Iul
dimineaţă la Câmpuşel
Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet
Bine ales, e mult mai interesanta in alb si negru! Ca o intoarcere in timp...
16 Dec
Angry clouds
Gabriel Georgescu
Salut! Doar un mic sfat: inceaca sa profiti de dimensiunile maxime pe care le permite regulamentul (800x800, ceea ce, pastrand proportiile, ar insemna poate 800x600 in realitate), impactul pozei tale ar fi si mai mare.
15 Dec
Dolomiti
Annelise Floroian
Imi imaginez partiile si peisajele... Asa ceva trebuie neaparat "probat" :-)
14 Dec
Sat de munte
Mihai Nicolescu
"Satul" asta nu exista, in ziua de azi, decat prin turism. Nu cred ca gresesc daca zic ca 90% din economia locului e legata de hoteluri, restaurante, activitati montane, statiunea de schi alpin din imediata apropiere, si multe alte detalii de care nici nu imi aduc aminte.
Multumesc!
13 Dec
La ţară
Mihai Nicolescu
Sunt vreo doua provincii ale Spaniei care seamana surpinzator de bine cu zonele subcarpatice. Ma rog... numai in ceea ce priveste peisajul, vreau sa spun. Din pacate...:-(
10 Dec
Esenţă de schi
Mihai Nicolescu
Da' sa vezi zapada, si peisajele din jur, si partiile de kilometri, fara exagerare... Imi venea sa sar din telescaun inainte sa ajunga sus!:-D
10 Dec
În arşiţa verii
Mihai Nicolescu
Este o zona de o enorma afluenta turistica, si vara, si iarna... Inchipuie-ti toata imaginea asta, plina de partii, plus inca vreo doua-trei vai similare spre stanga, dincolo de pasul Tourmalet... In total, peste 120 km de partii!!!
10 Dec
Sublimă armonie
Mihai Nicolescu
:-D Verdele ala e... secret de serviciu!!!
Da, se poate, chenarul asta nu a iesit exact asa cum am vrut, sau mai bine zis, cum se vede in fisierul necomprimat. Reducerea la 800x600 px schimba destul de mult aparenta, altfel insa nu iese rau...
De-asta am botezat albumul "Cioburi de ani", sunt poze adunate din mai multe excursii, din mai multi ani...
10 Dec
Măreţie
Mihai Nicolescu
:-D:-D Lasa, Cristiane, ca si eu ma oftic eu destul, cand vad cate s-ar putea face pe plaiurile mioritice, dar se pare ca lipsa de interes, in sensul constructiv, este la ordinea zilei... (asta cand nu se defriseaza intr-o veselie). Zice o vorba din popor ca Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in traista. :-? "Avem niste Carpati. Cum procedam?"
10 Dec
Sublimă armonie
Mihai Nicolescu
Nu, poza e facuta fara trepied. Probabil ca mi-am tinut bine respiratia si nu am miscat-o:-)
:-D Chenarul ala, de fapt, l-am adaugat chiar eu. Am obiceiul sa adaug asa ceva aproape la toate pozele, in diferite forme si texturi (desi in 800 x 800 px nu se vede prea bine). Mi se pare ca un fel de finisare... deh, chestiune de gust, care se mai si schimba cu timpul :-)
La top nu prea mai trimit de catava ani buni incoace...
Multumesc!
10 Dec
Sublimă armonie
Mihai Nicolescu
Multam! Si ce sa mai zic de kilogramul de zmeura cu care m-am delectat, nu departe de locul asta... :-) Un pusti din sat vindea, la punga, zmeura si mure! Pacat ca mirosul si gustul nu intra in poze...
10 Dec
"Bar de zi"
Mihai Nicolescu
Si inca cum! Chiar daca am mancat puiul afara, pe terasa la soare, eu macar eram infofolit in costumul de schi, dar ea... care facea pe chelnerita, iesea mereu pe terasa in tricou, si pentru alti clienti! :-D:-D De aia e asa de adevarata vorba aia cu omul de la munte...:-)
10 Dec
Liber ca vulturii
Mihai Nicolescu
Da, cam asa e:-) Valea este aproape inaccesibila speciei umane, iar de catarare pe peretii aia nici nu se pune problema, este rezervatie naturala...
8 Dec
Drum de toamnă
Mihai Nicolescu
Thanks :-)
8 Dec
"Rezervaţie"
Mihai Nicolescu
Daca ai timp si chef, Bogdane... o mica plimbare printr-o gramada de alte statiuni (ca doar am zis ca sunt un impatimit...):
http://mihai.fotopic.net
:-)
8 Dec
Comentarii înscrise de Mihai Nicolescu
[1-20]<  21-40 din 180
  > [41-60] [61-80] [81-100] >>
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024