Obcina Lacurilor

Înscrisă de: Paul Airinei
Obcina Lacurilor
Data publicării: : 29 Sep 2011, vizualizări:: 932
Localizare geografica: România, Muntii CEAHLAU, Varful Batca Savului (1245)
Echipament folosit: canon
Descriere: Vedere spre Tulgheş
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Daniela Ursu Daniela Ursu, Joi, 29 Sep 2011, 19:29

În 'linie' dreaptă (imaginară), pe o axă N -> S, de la Obcina Lacurilor până la Vf. Bâtca Savu - fără G. Earth, ci ochiometric şi din teren - e o distanţă foarte aprox. egală cu cea dintre Vf. Toaca şi Bâtca Ghedeon. Ca atare - şi părerea mea, desigur - alt. la care te aflai este puţin-puţin peste 900 m., culmea din faţă este Piciorul Păltinişului, după ea şi la baza ei este satul Pintic - ce aparţine evident de comuna Tulgheş - şi-abia după a doua culme, cu vârfurile (de la stg. la dreapta) Preluca Mare (1088, 2 m.), Pitu (1039 m) şi încă vreo două al căror nume nu-l ştiu e vederea spre Tulgheş.

Fără foto Adrian Rosca, Joi, 29 Sep 2011, 23:13

Sincer, nu ma prind care este "a doua culme".

Dupa culmea impadurita din al doilea plan se ved urmatoarele, de la stanga la dreapta: o bucatica din culmea ce urca din Tulghes spre Piatra Runcului, deasupra ei fiind culmea ce urca prin vf. Barasau spre Piatra Comarnicului, in spatele bradului ghicim Piatra Runcului, imediat in dreapta varfului bradutului este Piatra Comarnicului, sub Piatra Comarnicului intr-un plan mai apropiat se vede un varf tuguiat care este Piatra Mocilor, mai la dreapta Pietrii Comarnicului si de inaltime apropiata este Piatra Rosie, in continuare spre dreapta in ultimul plan se intrezaresc Budacul si (cred) Grintiesul iar cel mai din dreapta si care apare doar partial in imagine este sigur Magura.

Toate astea sunt "dupa" Tulghes.

Daniela Ursu Daniela Ursu, Vineri, 30 Sep 2011, 6:40

Piatra Mocilor am văzut-o şi eu, dar parcă aveam nevoie de o 'confirmare' :-) mai ales că tot ce ţine 'de după' Tulgheş face parte din aria ta de cercetare.

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024