No, frânghia asta-i cam scurta..

Înscrisă de: Razvan Iliescu
No, frânghia asta-i cam scurta..
Data publicării: : 30 Aug 2003, vizualizări:: 1352
Localizare geografica: România, Muntii CIUCAS, Varful Bratocea Mica
Echipament folosit: Zenit
Descriere: Un om încercând să-nvingă o piatră
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Fără foto Valentina Cetean, Duminică, 31 Aug 2003, 10:14

Eu nu vad acolo o piatra, ci un alt om! De alte dimensiuni si din alte timpuri! Franghia oricum nu-i de folos cand stai pe capul unui asemenea urias! Mai degraba umerii lui te-au ajutat sa ajungi acolo!
Si de ce crezi ca pietrele (Astfel de pietre!) ar trebui "invinse"? Nu tine oare de capacitatea noastra de a iubi muntele si a fi aproape de el, fara tentatia de a crede ca suntem mai puternici in haine de cuceritor?
Probabil si tu ai simtit la fel acolo, fiindca desi erai pe varf ai continuat sa simti ca doar "incercai" sa invingi fizic ceva...
Fotografia ramane reusita prin acest prim plan excelent al... pietrei. Ai cumva si una mai de ansamblu?

Fără foto Razvan Iliescu, Duminică, 31 Aug 2003, 12:35

Eeee.. Valentina, nu fi si tu melodramatica; descrierea e evident metaforica, departe de mine gandul ca am putea invinge (si ca am vrea sa invingem) muntele; nu suntem chinezi, ce naiba, si nu as vrea sa fim! Iubesc muntele si ii recunosc maretia si puterea in mod clar, absolut si definitiv. Am o imagine de ansamblu, nu e foarte reusita, dar o s-o pun in Peisaje (daca ma lasa Zeii cei Mari si Buni; he, he!). Multumesc pentru comentariu!
P. S.: Ma bucura increderea ta, dar trebuie sa te dezamagesc: nu eram eu sus; erau niste baieti din Ploiesti (cred); fotografia e luata de departe, cu teleobiectivul, m-am intalnit cu ei mai tarziu.

Lucian Jurca Lucian Jurca, Duminică, 31 Aug 2003, 12:35

Ca sa mai personalizam putzin "piatra" ii dam si un nume: Turnul lui Goliat. Bine ca nu s-a trezit.:-D

Lucian Jurca Lucian Jurca, Duminică, 31 Aug 2003, 12:37

Daca tot suntem on line, Razvane, bine ca ai avut totusi termenul de comparatie la dimensiunea "pietrei":-D

Fără foto Razvan Iliescu, Duminică, 31 Aug 2003, 14:20

Pai da Lucian, de la asta am plecat; stii si tu ca o fotografie nu poate prinde maretia si dimensiunile de la fata locului..

Fără foto Dragoş State, Duminică, 31 Aug 2003, 14:35

Piatra se numeste Turnul Goliat si are dreptate cine a zis mai sus ca pare un urias din alte timpuri

Fără foto Valentina Cetean, Duminică, 31 Aug 2003, 16:45

Draga Razvan, voi invoca si eu Zeii cei Mari si Buni pentru un wallpaper, dar ma voi multumi si cu o fotografie in peisaje. Ma voi descurca "digital" sa dau jos turistul acela, mai ales ca nu erai tu.
Dar iti doresc sa simti toate acele senzatii din varf de munte, oriunde te-ai afla, numai atingand cu palmele piatra... Oriunde in acesti munti, ele vorbesc nestiut nu numai in mintea noastra, dar mai ales in sufletul nostru.
N-am intentionat sa fiu... melodramatica. A iesit asa din cauza unui amestec de stari duminicale (de oras) in fata unei fotografii reusite si senzatia ca poate in acele timpuri (inca imemoriale) cineva a ajustat forma acestor pietre dupa chipul lor. Candva, in drumurile noastre viitoare prin munti, poate ne vom reaminti...
Drum bun pentru toti!

Adrian Negrean Adrian Negrean, Luni, 1 Sep 2003, 3:18

:-P:-D:-o

Emanuel Molner Emanuel Molner, Luni, 1 Sep 2003, 11:52

pai se mai intinde, tre numai sa sari:?, in cartea alpinistilor spun ca o franghie de 50m la intreaga lungime la o cazatura se mai intinde inca 25% deci trebue riscat:):-D

Fără foto GHEORGHIU PAUL, Miercuri, 3 Sep 2003, 20:10

Turnul lui Goliat este unul dintre monumentele megalitice consemnate de un celebru arheolog Peruan, alaturi de alte pietre similare care se inalta in zona Varfului Ciucas. El a filmat aceste "statui" prin 1963. O parte a filmului sau a fost prezentat in una dintre editiile emisiunii TV, Enigmatica Terra (Valentina stie exact despre ce e vorba, mai ales ca a participat la realizarea unora dintre aceste documentare). Intamplarea face sa ma fi aflat in zona, in acel an, un copil in 1963... Am "crescut" in jurul acestor stanci, si, poate din cauza lor... E minunat sa le pot vedea din nou. Mii de multumiri.

Fără foto cristina chelariu, Sâmbătă, 16 Mai 2009, 23:59

Stupenda aceasta fotografie!:-)

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024