Apus de soare

Înscrisă de: Octavian Stanescu
Apus de soare
Data publicării: : 16 Mai 2006, vizualizări:: 2420
Localizare geografica: România, Muntii GODEANU, Barajul Lacului Valea Lui Iovan
Echipament folosit: Teleobiectiv 800mm +Canon 300D
Descriere: Se vede barajul, Ciuceva Mare, Saua si Vf. Scorota, Albele, Piatra Iorgovanului?
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Cătălin Viorel Frenţ Cătălin Viorel Frenţ, Joi, 18 Mai 2006, 13:50

Ioi ce frumos e! Esti tare Tavi!
Eu de cate ori am ajuns in zona, am stat ceva ceva si la cariera de piatra, dar n-am stiut ca se vede asa fain de acolo.
Ciuceava e superba; am prins-o si eu asa "imensa" cu un 300 mm de pe baraj, dar... vechiul meu ZENITH mi-a facut ceva feste cu panza si mi-a innegrit cateva cadre.:-?:-D

Fără foto Octavian Stanescu, Luni, 22 Mai 2006, 15:48

Mutumesc de apreciere, ce sti de drumul din stinga barajului
care duce la lacul Scarisoara, se poate incerca cu masina?
Dupa izvoarele Cernei s-a reparat drumul spalat de viituri spre Ciuceve?

Cătălin Viorel Frenţ Cătălin Viorel Frenţ, Luni, 22 Mai 2006, 17:05

   Drumul din stanga barajului (D. F. Valea lui Iovan (drum forestier) dupa cum ii spune si numele, urmeaza cursul vaii Iovanul, care se imparte apoi in doua (la 15 minute de mers pe jos), in stanga se merge spre Sub Vf. Godeanu pe versantul Balmosului, in dreapta pe drumul forestier Bulzul, pe versantul Bulzului, si ajunge pana aproape de golul alpin, aproape de Stana din Bulz (~1400 m). De aici pana la lacul Scarisoara mai e de mers pe poteca.
   De la Izvoarele Cernei spre Ciuceve in iulie anul trecut nu se putea circula (si nici nu se auzea nimic de mobilizarea cuiva pt. reparatii). Dar se poate trece imediat de dupa pod spre dreapta spre Valea Mare, pe Motru.

Cătălin Viorel Frenţ Cătălin Viorel Frenţ, Miercuri, 7 Feb 2007, 16:13

Ca o completare Octavian... că nu am prea răspuns la întrebare... pe drumul forestier se poate merge cu maşina (o alegere bună ar fi un 4x4, cu alta... nu garantez, că mai sunt locuri unde apa bălteşte în drum, formând "mocirlă", greu de trecut uneori), liniştit cu orice maşină până pe la 1200-1250 metri altitudine, unde e o mare defrişare de pădure şi sunt vagoneţii muncitorilor forestieri. De aici până la capătul drumului, până la 1400 şi ceva de metri... aşa cum ziceam... un 4x4 se descurcă, drumul fiind puţin mai desfundat. Dar reţine, numai vara....:-D

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024