Ballance

Înscrisă de: Octavian Radu Topai
Ballance
Data publicării: : 3 Mai 2007, vizualizări:: 1739
Localizare geografica: România, Muntii FAGARASULUI
Album (slideshow): Albota 2007
Descriere: Valea Arpaselului.
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Dumitrel Marius Dumitrel Marius, Vineri, 4 Mai 2007, 0:57

Ok, a doua poza, aia cu rasaritul (sau apusul...nu stiu) e tare rau dar asta lasa mult de dorit daca ai pus-o in top. Ca poza de membru merge bine dar nici chiar asa, vad ca orice merge in top. Votat: E BANALA!!!!

Marius Radu Marius Radu, Vineri, 4 Mai 2007, 9:39

Sa nu fim rai, poza este OK dar, sigur, poate nu de top, este doar o panta de zapada... insa cum ne-am obisnuit, daca e facuta intr-un loc mai "exotic" ajunge automat in top chiar daca dpdv artistic nu exprima mare lucru :-)

Fără foto Octavian Radu Topai, Vineri, 4 Mai 2007, 16:15

E adevarat ca uneori suntem subiectivi referitor la imaginile noastre, dar sunt aici pe Alpinet cativa, nu multi- din pacate, care atunci cand vad o "poza" de-asta banala se bucura si li se insenineaza ziua. Poate le starneste amintiri frumoase si atat... dar daca e sa luam in considerare valoarea artistica... Culorile si apusurile/rasariturile sunt condimente pentru multe imagini care nu au nici subiect nici predicat. Sunt doar niste culori. Multi din fotografii profesionisti considera ca fotografia adevarata este doar cea alb-negru, deoarece acolo se percepe conceptul fotografiei (daca este) fara ca ochiul sa fie furat de culori. Din punctul meu de vedere, aceasta e o imagine care desi nu are culori, in primul are un subiect, un fundal, o anumita stare de tensiune care starneste privitorului o reactie, personajul sustine acea stare de tensiune si accentueaza cu privirea diagonala descendenta. Buna sau rea, e totusi o reactie, pe care nu multe imagini o starnesc. Voi ce ziceti?

Cristian Flueraru Cristian FlueraruAdministrator Alpinet , Vineri, 4 Mai 2007, 19:04

de acord....si atunci, de ce nu "alb-negru"? si aici si, mai ales, la "iona"....

Dumitrel Marius Dumitrel Marius, Vineri, 4 Mai 2007, 20:43

Nu vad eu bine? E o poza banala facuta intr-o zona greu accesibila si cam atat. Nu are nimic. Am terminat cu discutia asta si nu ma bucur cand vad o poza slaba pusa in top. E slaba si atat.

Dumitrel Marius Dumitrel Marius, Vineri, 4 Mai 2007, 20:51

Dar sunt curios...o parere mai subiectiva supara asa de tare? Faci poze foarte bune dar asta nu mi-a placut, chiar mi-a sarit in ochi: TOP. Daca pun un comentariu mai direct toti iau in brate pe nenea care a facut poza si cauta motive cu dinamism, ambitie, tralalala....si alte subiecte care nu exista in poza ta.

Claudiu Draghia Claudiu Draghia, Vineri, 4 Mai 2007, 21:51

Eu tare cred ca vreti sa furati poza!:-D

Claudiu Draghia Claudiu Draghia, Vineri, 4 Mai 2007, 21:54

Si mai cred ca banalul personaj nicidecum nu se sprijinea in piolet. Cu siguranta nu!

Gligorie Emanoil Pârvu Gligorie Emanoil Pârvu, Vineri, 4 Mai 2007, 22:23

Daca luam directia sforilor care atarna, s-ar putea ca imaginea sa fi fost rotita cu un grad si jumatate...:-)

Claudiu Draghia Claudiu Draghia, Vineri, 4 Mai 2007, 23:00

Draga Marius daca nu-ti este cu suparare, as vrea sa te intreb de ce crezi ca este intr-o zona greu accesibila? Iti spun eu, este facuta pe Albota Salbatica, iar daca vrei, poti si tu sa mergi acolo. Cit despre rotirea fotografiei sa ne fie cu iertare...mergeti acolo si veti vedea ca asa va vor iesi si voua cadrele (ma refer la inclinatie). Si inca o sugestie, uitati-va la focala care spune multe dupa parerea mea.

Fără foto Octavian Radu Topai, Vineri, 4 Mai 2007, 23:47

Deci: fotografia aceasta, si nu doar ea, le-am pus in top dupa ce am vazut cum fotografia "momente..." a lui Catalin Pobega a fost cel mai prost primita din cate a postat el din tura de pe Albota, desi, dupa parerea mea, e cea mai faina pe care a facut-o atunci. Imaginile le-am pus in top in urma unei discutii cu un prieten, pentru a testa simtul critic al privitorilor de pe Alpinet. Intrebarea era: pentru cati o fotografie inseamna Mai Mult decat un rasarit, apus sau un cer mai dramatic, frumos colorat? Marius D., stai linistit ca pe mine nu m-a suparat opinia ta. E un test si atat, si din el avem cu totii de invatat.

Fără foto Octavian Radu Topai, Vineri, 4 Mai 2007, 23:51

Cristi, intr-adevar atat imaginea asta cat si "Iona" arata mai bine in Alb/Negru... Daca as putea as schimba imaginile cu variantele A/N.

Fără foto Octavian Radu Topai, Vineri, 4 Mai 2007, 23:53

A, ca am uitat. Nici imaginea nici aparatul nu sunt rotite.

Marius Radu Marius Radu, Luni, 7 Mai 2007, 20:24

Ca imaginea are o semnificatie aparte participantii la eveniment este normal si nu trebuie discutat. Ca exista niste linii f. intersante este adevarat. Daca exista tensiune sau dramatism... este de discutat... pozitia personajului pare destul de "relaxata", cu / fara piolet... poate privirea, atat cat se vede sa exprime acest lucru, dar faptul ca priveste in afara pozei, il cam scoate in afara compozitiei... parerea mea, sper ca n-am ofensat pe nimeni.

Marius Radu Marius Radu, Luni, 7 Mai 2007, 21:07

PS - in mai toate cartile de fotografie scrie ca imaginile deosebite se fac dimineata devreme sau seara la apus... lumina zilei iti permite, de obicei, sa faci niste imagini "documentaristice" ca sa ma exprim asa sau sa jonglezi cu compozitiile... asta nu inseamna ca nu exista si exceptii :-)

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024