După-amiază de octombrie (ii)

Înscrisă de: Adrian Herghelegiu
După-amiază de octombrie (ii)
Data publicării: : 15 Oct 2008, vizualizări:: 1274
Localizare geografica: România, Muntii CEAHLAU, Varful Toaca
Album (slideshow): Dupa-amiaza de octombrie
Echipament folosit: Nikon
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Daniela Ursu Daniela Ursu, Miercuri, 15 Oct 2008, 20:56

Pentru Dan,
Urmărind linia ascendentă ce porneşte din colţul stâng al golfului Buhalniţa, urcăm spre Vârful Netedu (1042 m). La capătul golfului, uşor central, urmărind linia aprox. paralelă cu prima, urcăm la o altitudine mai joasă spre Zneamăt. Din acelaşi punct al golfului (respectiv, centrul satului), alegând varianta perfect conturată spre dreapta, urcăm pe dealul Izmana, cel străbătut de liniile electrice de transport. Deasupra acestui imaginat şi larg deschis ”V” avem Fundul Giurcei, despărţit de Izmana prin Vârful Feţei. În dreapta golfului Buhalniţa, pe acea porţiune împădurită distingem creionat parcă un "L" de mână, a cărui parte de jos pare lung prelungită în dreapta: este DN 15 ce străbate astfel centrul satului Rugineşti. Partea de sus, arcuită a "L" -ului este Ocea, iar cea care coboară perpendicular pe şosea până întâlneşte lacul este Botul Ocii.

Pentru Adi,
Ai fost în tura lui George?

Daniela Ursu Daniela Ursu, Miercuri, 15 Oct 2008, 21:46

Pentru Ioana,
În partea de jos a imaginii, dreapta, deasupra siglei alpinet, este Obcina Horşti depărţită de Obcina Baicului (centru, jos), după cum se observă cu uşurinţă, de valea pârâului Secu ce străbate satul cu acelaşi nume până la întâlnirea lacului de acumulare, în golful Secu. Se distinge şi în foto. Tot în partea dreaptă, de partea cealaltă a lacului, este satul Potoci, golful Potoci fiind uşor mai spre stânga. Cu ceva zoom se pot vedea stelele plutitoare ale Păstrăvăriei. În centrul de jos cum spuneam, este Obcina Baicului, 'terminată' spre lac cu un 'vârf' din peninsula Izvorul Alb şi care este despărţită de Obcina Verdelui (situată în stânga) de satul Izvorul Alb, modestă aşezare, bine conturată în fotografie şi de valea pârâului Izvorul Alb ce curge până la întâlnirea cu lacul în golful cu acelaşi nume.

Tot ptr. Adi,
Erai pe la 1890 m? Eu nu mă văd...:-)

Daniela Ursu Daniela Ursu, Joi, 16 Oct 2008, 4:23

Pentru Dan,
O eventuală mină de :-) dezafectată, dar nu părăsită, se află între Netedu şi Zneamăt-ul, un mm mai jos de acel 'oval' împădurit din stânga golfului Buhalniţa.

Ptr. autor,
Fotografia asta are ceva în 'neregulă', un anume magnetism. Am adormit cu ochii pe ea şi m-am trezit tot privind-o pe ea şi mai departe-n zări. Scuze dacă te-au deranjat cumva comentariile mele.

Fără foto Dan Loghin, Joi, 16 Oct 2008, 8:21

Daniela, multumesc! Voi trece detaliile din mtii Stinisoarei in fishele mele.
Zona chiar are un anume "magnetism". La propriu. Fara gluma. Nu stiu daca se poate face vreo legatura cu manastirile de la poalele estice si nordestice.
Iar caracteristicile astea "magnetice" vor putea fi "valorificate" cam in 5-10 ani de-acum incolo. Tehnologia pentru asa ceva a aparut deja. Nu se mai asteapta depopularea naturala a zonei.
Multumesc!:-)

Adrian Herghelegiu Adrian Herghelegiu, Joi, 16 Oct 2008, 8:26

Multumesc pentru comentarii Daniela, m-au ametit putin numeroasele detalii, insa nu aveau cum sa ma deranjeze!:-)

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024