LACUL PODUL GIURGIULUI

Înscrisă de: ARPAD BALAZS
LACUL PODUL GIURGIULUI
Data publicării: : 21 Oct 2008, vizualizări:: 1255
Localizare geografica: România, Muntii FAGARASULUI
Album (slideshow): Masivul Fagaras
Echipament folosit: sony
Descriere: Nu ar trebui sa existe asa ceva in munti.
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
florin călbază florin călbază, Marţi, 21 Oct 2008, 20:51

Arpi bacsi, ar fi minunat ca acesta situatie sa fie singulara, dar din pacate...:-(

Emanuel Rusu Emanuel Rusu, Marţi, 21 Oct 2008, 20:51

Din pacate traim in Romania... si inca nu realizam ca natura se va razbuna pana la urma...

Alexandru Hârju Alexandru Hârju, Marţi, 21 Oct 2008, 21:01

cred ca daca ar aduna cineva toate cutiile de conserve -fierul vechi- din M-tii Fagarasului si-ar putea lua cel putin o masina tare "jeep" ... se baga careva?:-D

Cătălin Viorel FrenĹŁ Cătălin Viorel FrenĹŁ, Marţi, 21 Oct 2008, 22:03

Din pacate nu numai cei care traiesc in Romania fac asta! Am mai spus-o si o repet, Podul Giurgiului e un loc nu foarte accesibil pt. pantofarii care se aventureaza pana la Capra si inapoi. Majoritatea romanilor care fac creasta au sufletul in munte si muntele in suflet si nu prea fac asta! Cand am vazut cata mizerie e langa acest lac, am ramas surprins si mare mi-a fost mirarea sa vad ... cutiile de conserve in mare proportie erau de provenienta germana, ceha, slovaca, poloneza. Rar vedeai cate una romaneasca. M-as mira ca romanii sa se aprovizioneze cu astfel de conserve, mai ales ca majoritatea celor intalniti in creasta nu sunt romani! Noi ii apreciem, sunt europeni, sunt cu mult inaintea noastra, insa la noi pe munte e libertate de miscare aproape nelimitata, ca in alte locuri se merge organizat pe poteca asfaltata pe munte. Salbaticia de la noi se pare ca ii face salbatici pe cei care noi ii consideram "civilizati". Mai mult ca sigur intr-un viitor apropiat vom "integra" si noi turismul montan in legile lor. Ne v-a durea cand nu vom mai avea libertatea de miscare pe care o aveam, dar in modul asta vom scapa poate si de gunoaie. Nu vreau sa starnesc polemici, fiind o chestiune discutata si rasdiscutata si pe lista, cu ani in urma, insa asta meritam! Turismul civilizat se face cu mari "restrictii", altfel omul este binecunoscut ca si "porcus turisticus", cum se zice pe aici.

alex badea alex badea, Marţi, 21 Oct 2008, 22:43

De la Calcescu ia juma de jeep Alexandre, noroc ca sunt intre stanci, si nu srica privelistea dar tot gunoi este.

Fără foto GHEORGHIU PAUL, Miercuri, 22 Oct 2008, 0:29

Ceva imi spune ca noi suntem consumatorii de conserve germane, cehe, slovace si poloneze. Conservele romanesti nu au aceiasi calitatea, motiv pentru care nu le gasesti aruncate pe jos. Te-ai dus prin Muntii Tatra, de exemplu, sau prim muntii Germaniei si ai gasit aceleasi mormane de gunoaie ca la noi? Ceea ce se intampla in muntii nostrii de zeci de ani de zile e inacceptabil si pana nu se vor lua masuri legislative drastice combinate cu o educatie intensa, nu ocazionala, facuta in scoli si prin media acest lucru va afecta imaginea tarii, turismul romanesc in general, dar mai ales starea ecosistemelor prin care natura supravietuieste de milioane de ani. Trebuie conceputa o strategie la nivel national pe urmatoarele doua decenii. De ani de zile se stie despre ce se intampla in muntii nostrii dar guvernul face pasi extrem de marunti in directia cea buna. Trebuie sa existe o miscare unitara de jos in sus, de la nivelul populatiei, a organizatiilor de drumetie montana care au aparut prin toata tara. Aceasta miscare a inceput sa-si faca simtita prezenta de cativa ani incoace si trebuie sa castige in amploare. Odata cu introducerea uninominalului si la noi in tara e timpul sa se ceara politicienilor sa-si expun clar punctul de vedere si planul lor de actiuni si in aceasta privinta. Muntii Romaniei sunt o comoara nationala si europeana inestimabila. Nu e productiv insa sa ne aratam dispretul fata de cei care polueaza muntii si apele noastre. Trebuie sa se creeze o noua mentalitate in care sa devenim constienti ca suntem cu totii implicatii in destinul tarii si al planetei. Intre timp, fiecare dintre noi poate ridica de pe jos cateva din cutiile astea. Una dintre solutiile cele mai bune e cea a exemplului personal. Esenta spirituala a poporului roman a fost din pacate degradata de aproape 50 de ani de comunism, de coruptia care bantuie si azi prin mai toate straturile sociale ale societiatii, de la guvern pana la biserica. Oamenii din Romania nu trebuie sa astept solutii dinafara, ei trebuie sa redescopere lumina in interiorul lor si sa restabileasca o legatura rationala intre actiunile lor si legile fundamentale care stau in spatele existentei universului. Ne nastem cu totii buni, dornici de a invata, de trai in pace si armonie cu altii si cu mama natura. Trebuie sa reinvatam sa spunem nu tentatiei de a ne inchipui ca actele noastre iresponsabile nu vor avea urmari extrem de grave asupra propriei noastre vieti.

ARPAD BALAZS ARPAD BALAZS, Miercuri, 22 Oct 2008, 9:56

Pentru GHEORGHIU PAUL-am fost si in Tatra si ntadevar n-am vazut asa ceva. Dar vreau sa subliniez ca am facut creasta FAGARASULUI timpde 5 zile impreuna cu 4 amici de-ai mei si am avut si noi conserve si butelii la noi, dar conservele le-am aplatizat cu o piatra ca sa nu ne ocupe loc si le-am carat cu noi inclusiv hirtiile, pungile etc.pina in primul oras unde le-am aruncat la gunoi. Ba am facut si curatenie la refugiul Scara unde era dezastru. In concluzie nu numai turistii straini lasa mizerie in muntii nostrii ci si ai nostrii deci ma gindesc ca totul depinde de mentalitatea turistului. Aici mai trebuie lucrat, la educatie si mentalitate.

CSABA IAKOB CSABA IAKOB, Miercuri, 22 Oct 2008, 13:48

Pentru prietenul meu Arpad Balazs. Cele spuse de el din pacate este o realitate la care nu poti ramane indiferent mai ales de c atre noi toti care iubim muntele. Pe linga faptul ca se taie padurea in prostie de catre sa spunem'' MAFIA '' lemnului, mai contribuim si noi prin aruncarea gunoaielor de tip:conserve, butelii de butan, borcane de sticla, ambalaje de tot felul si in ultimul rind cel mai periculos dupa parerea mea sticlele PET. Degeaba noi incercam sa facem o mica ecologizare pentru ca o doua zi este totul la fel cum a fost inainte. In toti muntii din tara in care am fost peste tot gasesti gunoaie la tot pasul mai ales in locuri unde nu te astepti. Eu va doresc toate cele bune si sa speram ca pe viitor se va schimba mentalitatea turistilor si vom pastra muntele mai curat. Va salut!

Cătălin Viorel Frenţ Cătălin Viorel Frenţ, Miercuri, 22 Oct 2008, 20:49

Paul, mie ceva imi spune ca nu romanii sunt mari consumatori de conserve cehe, poloneze, nemtesti, mai ales daca pe creasta intr-o zi te intalnesti cu 50 persoane din care 4-5 sunt romani, si daca mergand in sens invers de cum merg ei, iar la prima "groapa de gunoi" gasesti conserve proaspat aruncate (cu ramasite... deci nu au mai mult de o zi), in contextul in care numarul conservelor aruncate e mai mare decat numarul romanilor intalniti.
Eu nu incerc sa pasez pisica in curtea lor; noi suntem vinovati ca facem si noi asa si mai ales ca ii lasam si pe ei sa faca ca si noi, de vreme ce la ei in tara nu fac.
Cat despre Tatra... pai acolo sunt legi mai tata, nu te joci, si cu legile... si alte mentalitati. Ia zi-mi si mie cati romani au urcat cel mai inalt varf din Carpati, si cati dintre ei a aruncat o conserva pe acolo, eu zic ca in ultimi douazeci de ani, nici un roman nu si-a aruncat gunoiul in Tatra. Acum la revers, cati slovaci, cehi sau polonezi au urcat Moldoveanu, fara sa aibe un ghid roman cu ei, fiind la liber? Esti sigur ca 30% dintre ei si-au luat mizeria cu ei? Eu nu cred!
Oricum noi suntem de vina! Mizeria de la noi pleaca, dar strainii ii pun capac! Si am mai zis, pleaca de la noi pt. ca nu avem bun simt si nu avem legi care sa ne impuna bunul simt! Strainii au legi, ca bun simt cred ca nu au, in mare parte!

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024