Lupul

Înscrisă de: Oana Maria Boncu
Lupul
Data publicării: : 23 Dec 2008, vizualizări:: 3647
Localizare geografica: România, Muntii PIATRA CRAIULUI, Fantana lui Botorog
Echipament folosit: Canon Powershot A720 IS
Descriere: Tura din 6 decembrie. Pornind de la Fantana lui Botorog spre Cabana Cumatura prin padure ne-am intalnit cu... "lupul". Cunoscatorii sunt invitati sa ma lamureasca daca e lup sau caine.
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Crina Sarbu Crina Sarbu, Marţi, 23 Dec 2008, 9:02

ups!!! nu ma pricep daca e "adevarat" dar felicitari pentru curaj!!! cred ca le-as fi lasat incolo de poze:-(:-?:-P

Fără foto Oana Maria Boncu, Marţi, 23 Dec 2008, 9:10

Pai era singur. Si noi eram multi deci erau prea mici sansele sa ne atace.:)

Viorel Borteş Viorel Borteş, Marţi, 23 Dec 2008, 10:08

Lupu' măăăăă! Da, e lup şi, cum se spune, ai fost în locul potrivit la momentul potrivit! Locul e destul de umblat de lupi şi urşi care vizitează stânele din zonă, fapt nu prea agreat de ciobani. Cu toate astea nu se cunosc cazuri de atac la om. Iar curajul trebuie să se manifeste prin a nu face nimic care să-i deranjeze sau să se simtă ameninţaţi. Fiecare cu locul lui!

Ciprian Streteanu Ciprian Streteanu, Marţi, 23 Dec 2008, 13:24

foarte fain

Serban Leoca Serban Leoca, Marţi, 23 Dec 2008, 13:42

Lupul nu e periculos.

A mai fost vorba de lup odata in legatura cu o poza a lui Silviu Matei. Domnul profesor Alexandru Serban (tatal lui Cuxi), vanator cu trofee importante si autor al mai multor scrieri despre animale, mi-a spus odata doua lucruri:

1. Nu se cunoaste niciun caz de om atacat vreodata de lup. Dimpotriva, in Primul Razboi Mondial a fost gasit un soldat francez ranit, dar in viata, care a petrecut noaptea sprijinit de un copac in padure si in jurul caruia erau in zapada nenumarate urme de lup, probabil o haita, pana la un metru de el - si care nu l-au atins.

2. Singurul mamifer din Romania care ataca omul este ursul, si acesta in conditii aparte - ursoaica cu pui, de pilda. Dar chiar si aceasta nu ataca daca i se da de inteles ca nu e un pericol pentru pui, de exemplu indepartandu-te calm in directia opusa puiului.

Nu sunt un specialist. Dar cum pe Alpinet a fost vorba de cateva ori de atacuri ale ursului, dar niciodata de vreun atac al unui lup (am prieteni care s-au intalnit cu lupul, unul chiar cu o haita care a alergat catva timp foarte aproape in jurul lui), toate acestea nu fac decat sa confirme ceea ce domnul profesor Serban mi-a spus.

Cred ca nu avem de ce sa ne temem de lup.

Fără foto Silviu Matei, Marţi, 23 Dec 2008, 16:55

Belea. Foarte frumos ca l-ai vazut. Este una din tintele mele printre alte mamifere pe care vreau sa le prind in cadru. Curios faptul ca a trecut destul de aproape de tine sau voi. Felicitari pentru instantaneu.

Fără foto Silviu Matei, Marţi, 23 Dec 2008, 16:57

Oricum zona unde l-ai pozat nu-i departe de fantana lu Botorog. Si asta este destul de ciudat pt ca a coborat destul de mult spre zona destul de fregventata de multi oameni.

Fără foto Oana Maria Boncu, Marţi, 23 Dec 2008, 17:13

Intradevar era foarte aproape de Fantana. Si pe mine m-a surprins ca a trecut atat de aproape de noi - aproximativ 4-5 metri.

Fără foto Lori Balogh, Marţi, 23 Dec 2008, 21:49

Mare sansa sa prinzi asa ceva. Felicitari pentru sangele rece!

Fără foto GHEORGHIU PAUL, Miercuri, 24 Dec 2008, 19:58

Intr-adevar, Serban are dreptate, lupul nu este animalul fioros din traditia populara iar uciderea lui masiva in trecut nu e justificata de frica noastra lipsita de fundament. Lupul e in general timid si se retrage cand e singur. Cu toate astea exista cazuri inregistrate in diferite parti ale lumii cand lupii au atacat oameni. E demn de remarcat ca acolo unde se practica conservarea mediului si unde lupii sunt protejati si iubiti de oameni, ca in America de Nord, atacurile sunt cu mult mai rare decat in Asia, de exemplu.

Lupul e capabil de afectiune si de sentimente aproape umane. Ma bucur sa vad ca lupul se "reintoarce" in Romania si ca o astfel de fotografie e posibila. Unul dintre documentarele mele favorite se numeste "Living with Wolves" (Traind cu Lupii) si a fost realizat de doi cercetatori americani care au trait sase ani de zile cu o haita de lupi in Muntii Sawtooth din statul Idaho din America. E greu de exprimat in cuvinte legatura afectiva care s-a dezvoltat in acesti ani intre familia de lupi si cei doi cercetatori sau cum ei au fost acceptati ca membrii ai familiei. E aproape incredibil, dar cat se poate de adevarat.

Minerva Vincze Minerva VinczeAdministrator Alpinet , Joi, 25 Dec 2008, 14:47

Interesant si frumos ce citesc si vad aici.

Fără foto _ _ _, Vineri, 26 Dec 2008, 3:04

pfffaaa, nu pot sa cred, esti o norocoasa:-D

Teo Paraschiveanu Teo Paraschiveanu, Sâmbătă, 27 Dec 2008, 20:30

Extraordinar!

gabriel petre gabriel petre, Miercuri, 25 Mar 2009, 13:08

Dar de ce era singur? Sa fi fost respins de haita?

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024