Zodia acelor

Înscrisă de: Paul Airinei
Zodia acelor
Data publicării: : 13 Oct 2009, vizualizări:: 952
Localizare geografica: România, Muntii CEAHLAU, Izvorul Muntelui
Echipament folosit: Canon S3
Descriere: Ace de crin, ace de brad, Acele Caprei Trecând prin desişuri de zade şi de brad Ne-au rămas în păr, prin haine, în bocanci. Ni s-a umplut şi sufletul de ace cu parfumul lor suav.
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Alexandru Hârju Alexandru Hârju, Marţi, 13 Oct 2009, 17:48

faina zona dar cam acoasa:-D

Daniela Ursu Daniela Ursu, Miercuri, 14 Oct 2009, 8:54

Iată-ne ajunşi aproape de Fundul fundului Ghedeon! Diferenţa dintre mine şi Paul e că eu eram la mezanin, el cu un etaj mai sus, dovadă decorul din dreapta foto. Peisaj mirific, trăiri asemănătoare celor din Cheile Stănile(lor) - am folosit toponimul corect - de o parte şi de alta pereţi, în faţă tot pereţi, în spate prăpăstii... Întrebare: Cum ieşim de-aici? Că dacă alegem să ne căţărăm pe ace, în partea opusă tot de prăpăstii dăm. Întrebare identică: Ce însemnă Fundu/Fundul?
Cu tot respectul pentru tine şi pentru traseul turbat pe care l-ai / l-am parcurs, mie-mi lipsesc nişte... stânci din zonă! Pentru că nu le văd în poze... Dacă nu ai ajuns la ele, înseamnă că ai ieşit din Fundul Ghedeon prin dreapta, cu vreo 50 de metri înainte de a ajunge la ele. Că oricum, cale de întoarce nu-i.
Ar mai fi varianta "tot înainte": din spatele acelor din centrul foto, mers/urcat prin pădurea deasă, printre "copaci care te fură", spre extrema stângă foto şi ieşire la orizont, în faţa Pavilionului / turnului din faţa Ocolaşului Mare, drum de 4 ore, dar nu-i de recomandat. Eu l-am parcurs de două ori şi de fiecare dată am ieşit în altă parte: prima oară - prin Jgheabul Lupilor (în foto: 10 cm după marginea peretelui Ocolaşului Mare, de la stânga spre dreapta), a doua oară - pe Terasa Inferioară (extrema stângă, nu se vede în foto).
Bună imagine şi acesta. În peretele Ocolaşului Mare - situat la orizont - se mai disting, tot de la stg. la dreapta după Jgheabul Lupilor şi Hornul Îngust (pe la jumătatea peretelui) şi Fisura cu Streaşină (mai spre dreapta) - trasee interzise astăzi căţărării. Puţin mai jos de marginea nordică a peretelui: o formaţiune stâncoasă izolată - pare - este Piatra Viperei, lângă ea, dar acoperit de înălţimile coniferelor, e Pumnul - dar, din păcate, nu se vede. Şi tot la orizont, spre dreapta, cum Daniela vorbeşte cu stelele/la stele aşa şi Piatra Lată Ghedeon şade cu luna la interminabile taclale...:-)

Fără foto Paul Airinei, Joi, 15 Oct 2009, 12:51

Cele zece ipostaze ale Acelor Caprei
Sunt din patru ture, octombrie anul curent
Şi una de anul trecut de la pensiunea Cruşitu.
Dacă le făceam pe toate într-o tură
Probabil aveai dreptate eram turbat
Noroc că ştiu pe cineva care lucrează la spital.:-P

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024