Apus

Înscrisă de: Wilhelm Doru Gomboş
Apus
Data publicării: : 10 Iul 2003, vizualizări:: 2115
Localizare geografica: România
Album (slideshow): Capatinii
Echipament folosit: Nikon F801 + Nikkor 35-135mm
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Fără foto Miruna B, Vineri, 11 Iul 2003, 11:26

Tot revin la poza asta. Imi place din ce in ce mai mult. Vaai, ce faina e!!

Fără foto Cristian Dinescu, Vineri, 11 Iul 2003, 12:01

Un apus mai aparte... Bravo, 10 meritat!

vasile heresanu vasile heresanu, Vineri, 11 Iul 2003, 22:58

sau inceput de lume?

Ioan Kiszel Ioan Kiszel, Luni, 14 Iul 2003, 20:04

De ce nu i-ai pus titlul,, Lacul de foc" era credibil.

Fără foto Carmil Murgescu, Joi, 24 Iul 2003, 18:46

Este frumoasa dara e prelucrata, nu are nimica cu realitatea, pare rau ca trebue sa o notez cu 8, dara mai mult din respect fata de ce-i care noteaza foarte nobil.

Fără foto Wilhelm Doru Gomboş, Vineri, 25 Iul 2003, 14:27

Dara domnule Murgescu inainte de a intra pe un astfel de site ar trebui sa inveti sa scri si sa te exprimi corect si apoi sa inveti a face diferenta dintre fotografii clasici si cei care lucreaza pe digital. Daca doresti a vedea fotografia originala (pentru ca nu este prelucrata) spune-mi la ce adresa sa o trimit.

Fără foto ciprian cocan, Vineri, 25 Iul 2003, 15:07

Salutare este o fotografie de nota 10, Doru te cred pe cuvint ca este o fotografie neprelucrata, meriti toata admiratia pentru aceasta fotografie. Apropo unde este facut-a?
Iar pe domnul Murgescu nu te supara poate nu a fost cu intentie, a fost si omul surprins cum poate iesi asa ceva fara a fi prelucrat, a gresit si omul. Numai bine:-D

Adrian Popovici Adrian Popovici, Vineri, 25 Iul 2003, 15:19

Sunt cam aiurea comentariile astea prin care unii sar in sus ca unele fotografii sunt prelucrate digital. Pai ca sa o inscrii pe Alpinet vrei nu vrei faci niste prelucrari digitale de la scanare daca e cazul, daca nu ai scaner bun mai trebuie un pic de sharpen, apoi redimensionarea pentru a se incadra in ceea ce se cere pentru acest site. Si cu ce este mai corect un fotograf clasic care foloseste filtre, de exemplu, fata de cineva care se pricepe sa faca acelasi lucru prin software. Aceasta este tehnologia in ziua de azi si unii probabil sunt mai conservatori. Prin software poti sa mai compensezi si minusurile unui aparat "low-level", iar rezultatul ar fi asemanator cu cel obtinut pentru o fotografie realizata cu un aparat mai scump si neprelucrata ulterior. Acum pe langa a sti cum sa reglezi un timp de expunere, o diafragma si ce mai trebuie pentru fotografia clasica, este la fel de important sa cunosti si cate ceva despre prelucrarea digitala a imaginilor. Probabil ca cei ramasi in urma mai incearca sa mentina mitul fotografului clasic. Si, oricum, nici prin fotografia clasica nici prin cea digitala nimeni nu va reusi vreodata sa redea exact realitatea. O fotografie cu tematica alpina nu este doar o simpla imagine ci reprezinta si o parte din trairea celui care a realizat-o. Cineva care nu a strabatut muntii cu drag, nu i-a simtit in suflet, nu are cum sa inteleaga aceste imagini prin care fiecare se straduieste sa le arate celorlalti un peisaj, un apus, un rasarit, o floare.....

Fără foto Carmil Murgescu, Vineri, 25 Iul 2003, 15:20

Domnu....ce sa mai spun, ce priveste ortografia, se spune (clasice si nu clasici) deci aici ar trebui sa mai inveti dumneata sa scri, se mai intampla... chiar si mie:-(.
Ma faci sa-mi para rau de nota care ti-am pus-o, am un ochi foarte critic la pozele digitale, si nu vad unde in poza dumitale, daca vrei tu sa-ti spun asa, este ceva de nota 10. Regret pentru ca va-ti suparat, inteleg daca din puctu-l de vedere al dumneavoastra, va-ti atins idealul fotografiei perfecte.

Fără foto Cristian Georgescu, Vineri, 25 Iul 2003, 15:58

Era vorba de fotografii (persoane) clasici si nu fotografiile clasice. Nu ar trebui sa ne legam de modul de exprimare al oamenilor, ganditiva ca pe acest site navigheaza oameni din zone diferite ale tarii, care vorbesc in dialecte diferite folosindu-se diverse argouri, unele mai indepartate de limba literara decat altele. Ii veti jigni fara rost pe acesti oameni.

Daniel Humelnicu Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet , Vineri, 25 Iul 2003, 16:55

corect... hai sa nu ne legam de ortografie, sintaxa semantica si mai stiu eu ce, important e mesjaul... care deranjeaza sau nu, fiecare isi exprima "pozitia" fatza de ceea ce vede, si isi spune pasul... tre sa ajunga sa-ti fie frica sa critici o chestie ca-ti sare tata lumea in cap:-)
meretzi la munte, relaxativa... si scapati de mesajele rautacioase;-)
cat despre poza cred ca Nikonul a facut mai mult decat photoshopul sau orice prelucrare... personal imi place ceea ce vad.

Fără foto GHEORGHIU PAUL, Vineri, 25 Iul 2003, 18:19

WDG a afisat multe fotografii de calitate pe acest site, si ii multumesc personal pentru imaginile pe care le-a impartasit cu fiecare dintre noi. In acelasi timp, fiecare participant are dreptul sa-si expuna punctul de vedere, un punct de vedere pe care eu unul il respect intotdeauna, chiar atunci cand il consider gresit. La randul meu, s-ar putea sa gresesc cand consider ca opinia cuiva e gresita. Adevarul e ca frumosul nu e nici clasic si nici modern, ci doar frumos, fie el prelucrat sau in forma lui naturala. Important e sa mentinem relatia dintre noi in domeniul acestui frumos pe care il cautam si pe care il aducem de atat de multe ori pe acest site in imagini si in impresii comunicate in scris. O greseala gramaticala e mai putin daunatoare decat un cuvant adresat cu dispret fata de semenii nostri. Ar fi minunat sa incercam sa traim in concordanta cu frumusetea si armonia pe care natura o imparte cu noi cu atata genrozitate.

Fără foto Cristian Roman, Luni, 4 Aug 2003, 10:53

culorile surprinse sunt superbe

Fără foto Camil Pătraşcu, Vineri, 22 Aug 2003, 17:41

Superba pentru un site al oamenilor de munte! Pe cei foarte exigenti ii rog doua chestii:
1 - sa noteze cu aceeasi exigenta toate pozele care ajung pe primele 100 de pozitii in top (altfel enervati de un "apus de soare" sau de o vedere gen "amintiri din Fagaras" ajunse pe primele locuri in top, le depuncteaza numai pe acestea si le arunca cu 20-30 de pozitii mai jos...)
2 - sa posteze, la randul lor, niste poze pe Alpinet ca sa invatam si noi ce inseamna o poza de nota 10 (pentru ca marea majoritate se inscriu in categoria "Critici, voi cu flori desarte, care roade n-ati adus...")
PS...nici vorba ca noi, expozantii, ne-am inscrie in categoria POETULUI:-)

Lucian Jurca Lucian Jurca, Duminică, 24 Aug 2003, 21:45

Dragu-le Carmil, nu m-ai fiii atat de suparat intrucat noi care poate nu ne sti, nu sintem suparati pe tine. Da note cum i-ti dicteaza constinta, ca eu nu cred cai avut note mici la gramatica. Ori cum chestile n-au legatura, mai bine hai sus la munte!:-D

Fără foto Lucian Hulban, Luni, 25 Aug 2003, 7:57

Faina poza. Foarte. Am vazut si eu "multi apusi" si intr-adevar arata bestial!

Fără foto Carmil Murgescu, Luni, 25 Aug 2003, 11:31

Dragu-l meu Lucian, reactia ta este emotionala, pacat, nu suntem aici casa ne criticam care ce greseli gramaticale facem, doar pentru a admira si a aprecia fotografiile expuse.
Ce priveste de a merge la munte, eu unu traesc in inima muntilor.:-P

Fără foto Silviu Matei, Marţi, 26 Aug 2003, 12:37

Domnule Mungescu. Sunteti cam rautacios si in acelasi timp nu cred ca stiti sa faceti diferenta intre o fotografie prelucrata si una neprelucrata. Se pot face imagini absolut superbe fara a fii prelucrate asa cum spuneti dumneavoastra. Unii dintre noi, care pun poze pe acest site pot fii profesionisti si nu este cazul sa ii criticati asa de dur. Asa cum a spus si Dl Adrian Popovici"O fotografie cu tematica alpina nu este doar o simpla imagine ci reprezinta si o parte din trairea celui care a realizat-o"Asta este ceva foarte real.
Acum revenind la imagine mie imi place foarte mult si nu pot sa dau decat un 10 pt compozitie, culori si moment.
Numai bine.:-D

Adrian Popovici Adrian Popovici, Miercuri, 27 Aug 2003, 16:21

Pentru cei care locuiesc prin alte parti sunt de inteles anumite greseli de exprimare sau de ortografie, chiar si pentru cei care suntem aici in tara, din graba se mai intampla sa mai gresim. Insa cand se insista in greseli si nepricepere, pentru a mentine un anumit nivel al acestui site cred ca este bine sa i se mai spuna cate ceva omului respectiv, pentru ca altfel anumite comentarii devin hilare si caraghioase, cum este de exemplu cazul celor inscrise sub numele de Carmil Murgescu. Domnule Carmil nu mi se pare ca anumite comentarii sunt reactii emotionale pur si simplu, ci oamenii vor sa va ajute sa intelegeti cate un pic din limba romana sau din mesajul celor care expun fotografii.
Domnule Carmil, daca traiti in inima muntilor si aveti o oarecare fobie fata de fotografiile digitale s-ar putea sa prezentati zona respectiva macar printr-o fotografie total "nedigitala" si neprelucrata? Poate asa vom pricepe si noi modul dumneavoastra de apreciere al unei fotografii montane. Va multumesc anticipat!

Fără foto Carmil Murgescu, Miercuri, 27 Aug 2003, 17:44

Nu stiam ca suntem aici ca sa punem numai note de 10, gandesc o nota de 7, 8, 9 sunt foarte bune, gandesc, o nota de 10 merita o fotografie care ma electrizeaza, ma face sa nu ma mai desprind de la monitor. Dara, precizez este punctul meu de vedere si nu trebue generalizata. Ce am spus nu a fost o critica, este punctul meu de a aprecia o fotografie sau imagine. Poate am reactionat si eu putin emotinal la critica celor care sau concentrat pe greselile gramaticale si nu pe continutul textului. Cer scuze, nu am vrut sa jicnec pe nimeni, este numai puctul meu de vedere. Nu notez o fotografie caracterizand de unde provine sau cu ce aparat este facut, o notez facand diferenta intre frumos si urat. Nota mea de 8 nu este singura, daca priviti mai atent in notatie mai sunt si alti membri de pe alpinet care au notat cu aceeasi nota sau cu 9.
Probabil m-am exprimat eu gresit neadaugand la ce am scris ca este doar puntul meu de vedere la imaginea de mai sus. CER SCUZE.

Emanuel Molner Emanuel Molner, Miercuri, 27 Aug 2003, 18:32

un 10 de la mine, poza e foarte foarte frumoasa. Lasati comentariile si concentraciva pentru ce suntem aici, sa savuram frumosu-l.

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Wilhelm Doru Gomboş
FotografieComentariuData
Apus
Wilhelm Doru Gomboş
Dara domnule Murgescu inainte de a intra pe un astfel de site ar trebui sa inveti sa scri si sa te exprimi corect si apoi sa inveti a face diferenta dintre fotografii clasici si cei care lucreaza pe digital. Daca doresti a vedea fotografia originala (pentru ca nu este prelucrata) spune-mi la ce adresa sa o trimit.
25 Iul
Izvorul de la Schitul Pahomie
Wilhelm Doru Gomboş
Daca stai cu fatza la izvor te intorci la stinga si-l vezi!:-o
11 Iul
Comentarii înscrise de Wilhelm Doru Gomboş
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024