"Lumina din lumina..."

Înscrisă de: Adi Chihaia
Data publicării: : 28 Mar 2008, vizualizări:: 2249
Localizare geografica: România, Muntii PIATRA CRAIULUI, Saua Chiliilor
Echipament folosit: Olympus
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Fără foto GHEORGHIU PAUL, Vineri, 28 Mar 2008, 17:13

Cand Isus spune in Biblie, "eu sunt Lumina", e de fapt o preluare fortata a unui simbol al primei religii monoteiste din istoria civilizatiei umane curente.

Regele egiptean Akhenaten, cel insurat cu Nefertiti, a introdus acum 3500 de ani religia Soarelui Disc. El era reprezentatul lui pe pamant, numit si "Lumina". Crestinismul a "imprumutat" in cele din urma toate simbolurile pagane, inclusiv crucea, care vine tot de la egipteni, de la "ank"-ul egiptenilor si de la semnul hieroglific T (tau). "Ank" era un simbol al vietii eterne iar T(tau) al unei noi intelepciuni. La egipteni, moartea unui trup material pe cruce reprezenta ideea unei renasteri spirituale, lepadarea de o intelegere depasita a realitatii si afilierea cu una noua, mai profunda, un minunat simbol total denaturat mai tarziu de biserica. Spre surprinderea celor care nu au citit Biblia dar "cred", in Apocalipsa (Revelatia), capitolul 11 vesetul 8 scrie negru pe alb ca Egipt era locul "unde a fost rastignit si Domnul lor". Asta demostreaza fara echivoc ca simbolul crucificarii "domnului" e cu mult mai vechi decat crestinismul.

Crucea e un simbol preluat insa de biserica din astrologie, cele patru brate ale ei reprezentand apa, aerul, focul si pamantul. Dupa cum stim, in astrologie fiecare semn e fie un semn de apa, de foc, de aer sau de pamant. Biblia e plina de simboluri astrologice in timp ce biserica afirma ca astrologia e "lucrul diavolului". In anii lui de studii, ani care in mod misterios lipsesc din Biblie, Isus a invatat intens astrologia mistica in Egipt.

Adi Chihaia Adi Chihaia, Vineri, 28 Mar 2008, 18:28

Mie nu prea imi place ce scrieti aici...:-?

Fără foto GHEORGHIU PAUL, Vineri, 28 Mar 2008, 20:23

Adi, nu vreau sa cred ca nu-ti place adevarul. Si asta nu e tot. De exemplu, vorbind de conceptul de "Lumina", Mani, cel care a pus bazele maniheismului, a avut o revelatie la varsta de 12 ani cand i s-a arata un "mesager al Luminii", iar religia care a rezultat din aceasta revelatie s-a numit Religia Luminii. Nu era insa o religie in sensul celei practicate in bisericile, moscheile si sinagogile noastre de azi ci un curent filosofic care depasea granitile geografice si cele culturale, asa cum budismul la originea lui nu e o religie ci un curent de gandire. Religia Luminii era considerata in secolul al III-lea ca fiind o "corectie a crestinismului" promovat de noua biserica. Din pacate, in cele din urma biserica a reusit sa anihileze toate celelalte opinii, sau "erezii", asa cum comunistii au inabusit vocile care le contraziceau tezele irationale ale socialismului.

Mai mult decat atat, in fotografia pe care tu ai afisat-o aici apare si o poza inramata a unei icoane reprezentand Fecioara Maria si Pruncul. Si aceasta imagine e preluata tot de la egipteni care, cu mult inainte de biserica crestina, venerau o alta "fecioara cu pruncul": Fecioara Isis cu Pruncul Horus. De altfel traditia "fecioarei" care da nastere unei prunc din impreunarea ei cu o zeitate, "duhul sfant", e prezenta si la greci si la multe, foarte multe alte popoare cu mult inaintea crestinismului.

Adi, daca ceva ne place sau nu, e irelevant. Intrebarea pe care trebuie sa ne-o punem e daca e adevarat sau daca e fals. Cauta si vei gasi, cere si ti se va da, bate si ti se va deschide... Iar Lumina adevarului va va elibera pe toti.... A crede e foarte usor, cunoasterea cere putin efort. Fara efort nu poti ajunge insa niciodata pe varful muntelui. Fara efortul de a cunoaste si de a intelege ramanem imobilizati in capcana credintei in vaile de la poalele lui... In ultima instanta, directia pe care o urmezi in viata iti apartine.

Fără foto Adrian Rosca, Vineri, 28 Mar 2008, 20:55

Ce imi plac personajele care declama tafnos si superior ca detin adevarul. Tz, tz, tz ce superiori e ei. Poate de aia poarta casca ca li se expandeaza materia cenusie si trebuie sa o tina sub volumul critic ca altfel explodeaza si cine stie...
Ii stimam si ii apreciem. Mai bine sa scrie o carte sa ne desteptam si noi ca prea ne-am umplut mintile cu Grof si Jung.

Narcis Lutica Narcis Lutica, Sâmbătă, 29 Mar 2008, 11:59

Paul are foarte multa dreptata in ceea ce scrie...d.p.d.v. istoric si se vede a ca a studiat crestinismul (totusi pentru Paul: dupa cercetari mai recente "in ani care lipsesc" se pare ca Isus a fost in Himalaya unde a studiat budismul, etc..desi crestinismul are la baza simboluri egiptene este mult mai aproape ca si curent de gandire de budism. DAR oricat de mult mult ai cunoaste si oricat de mult ai "intra in vizuina iepurelui" intodeauna te lovesti de aceasi intrebare..a cred sau nu? E foarte usor "sa ii distrugi" sistemul de valori unei persoane care stie mai putin decat tine legat de o tema....dar nu cred ca asta era ideea:-D:-D:-D.sper ca nu am suparat pe nimeni..nu imi place sa fac polemici:-P

Adi Chihaia Adi Chihaia, Sâmbătă, 29 Mar 2008, 16:04

E clar ca dl Paul desconsidera crestinismul!!!!
Pt mine credinta tine de sulflet, iar cunoasterea de simtiri...fiecare cu credinta lui...
Subiectul "religiile lumii" este prea vast si nu cred ca aici e tocmai locul potrivit unde poate fi dezbatut...
Iar daca ceva ne place sa nu, nu e chiar irelevant...caci altfel nu am mai nota, critica, nu s-ar mai face Top Alpinet.

Adi Chihaia Adi Chihaia, Sâmbătă, 29 Mar 2008, 16:06

Si nici mie nu-mi place sa fac polemici...:-)

Cristi Zegheru Cristi Zegheru, Sâmbătă, 29 Mar 2008, 16:41

Salut, Adi.
Poti sa imi spui si mie mai exact unde se afla acest loc binecuvantat?

Adi Chihaia Adi Chihaia, Sâmbătă, 29 Mar 2008, 17:38

La schitul din Coltii Chiliior, pe traseul Zarnesti-Refugiul Diana...

Fără foto GHEORGHIU PAUL, Sâmbătă, 29 Mar 2008, 22:23

Adi, ai dreptate, nu am nici un fel de consideratie pentru crestinismul actual. In opinia mea si a multor altora care au studiat cat de cat istoria crestinismului sau citesc cu atentie Biblia, crestinismul propus de biserica cam acum 1800 de ani reprezinta o denaturare a invataturilor lui Isus, cel care era un invatat, un filosof, nu un dumnezeu care facea miracole. Asta nu inseamna ca nu te respect pe tine ca om. Gandeste-te insa, cu cine ai dori sa pleci la drum, cu cineva care iti spune minciuni placute sau cu cel care iti spune un adevar care iti da de gandit? Insa-si faptul ca in fotografia afisata de tine apare o sculptura in bazorielief care se vrea a fi chipul lui Isus (nimeni nu stie de fapt cum arata Isus) reprezinta un conflict ideologic cu una dintre cele zece porunci care spune "sa nu faci chip cioplit". Intreaga religie crestina e plina de traditii care contrazic atat invataturile lui Isus cat si ceea ce e rational si a ramas inca nealterat in Biblie.

Narcis, ai dreptate, Isus a fost in India, dupa care s-a dust in Persia dar si-a definitivat studiile in Egipt, acolo unde se adunase intre-aga stiinta a lumii. Exista pasaje in Biblie care sunt copiate cuvant cu cuvant din canoanele budiste. Exista asemanari clare in felul cum gandeau gnosticii, adevaratii crestini si budistii. De ce? Pentru ca adevarul e acelasi pentru toti, oriunde ne-am afla pe aceasta planeta. Nu e vorba insa de a distruge sistemul de credinta al cuiva, ci de a impartasi cunostintele noastre cu altii, dupa care fiecare poate sa-si formeze propria parere. Noi nu traim bazat pe ce "credem" ci pe ceea ce stim. De aceea Isus spunea, cauta si vei gasi, cere si ti se va da, bate si ti se va deschide.... si adevarul va va elibera pe toti. El vedea calea salvarii (care e un concept budist legat de reincarnare) in stiinta, nu in credinta, in adevarul care e acelasi pentru toti.

Si, nu, nu e vorba de "a polemiza" ci de a comunica unii cu altii.

Narcis Lutica Narcis Lutica, Duminică, 30 Mar 2008, 11:59

Adevarul e ca si a face polemica pe o anumita tema este tot o forma de comunicare (interectiune specific umana:-D). Un pasaj ce mie imi place foarte mult.." limbile vor inceta, cunostiinta va avea sfarsit.[...]dar raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea..."
Incercam sa spun ca indiferent la ce nivel al stiintei ai ajunge tot sunt in sinea ta fapte, lucruri, etc pe care poti doar sa le crezi sau sa speri ca sunt adevarate pentru ca inca nu ai ajuns sa le poti demonstra ca adevarate, iar cand vei ajunge sa le poti demonstra ca avand valoare de adevar vor exista alte lucruri...
Si un ateu crede in ceva si pe drum as prefera sa merg cu cineva care crede in bine indiferent de religie sau daca are o religie decat cu cineva care nu crede in bine dar are mai multa stiinta decat mine..parere personala.
Foarte multe religii(sau toate cred) au cam ramas in urma d.p.meu d.v. mai putin curentul de gandire al acestora..care in esenta este acelasi...tot parere personala...

Narcis Lutica Narcis Lutica, Duminică, 30 Mar 2008, 12:09

... Si daca am impinge discutia catre un alt nivel (si am intra mai mult in "vizuina iepurelui") s-ar ajunge la conflictul dintre apriori (E. Kant) si empirism (J. Lock) care nici acum nu au ajuns la un consens total:-D:-D...
Totusi...a fost o placere sa citesc aceste comentarii:-P:-P

Mihai Dumitrescu Mihai Dumitrescu, Duminică, 30 Mar 2008, 21:18

E frumoasa poza! Aduce o adiere de pace! Este ceva ce noua ne lipseste foarte mult. Exemplu discutia de mai sus! Nu credeti ca Budha si-a facut studiile in Egiptul antic unde a fost probabil coleg de grupa cu Confucius? Vi se pare intamplatoare asemanarea izbitoare intre burta diforma a lui Akhenaton asa cum apare in statuia sa din muzeul de egiptologie din Cairo si respectabilul abdomen omniprezent in reprezentarile lui Budha... Adi a postat o poza care nu e rea. De ce trebuie sa-l "luminati" cu teorii demne de Miscarea pentru integrare spirituala in absolut?

Fără foto GHEORGHIU PAUL, Luni, 31 Mar 2008, 18:48

Narcis, nu stiu cine a spus.." limbile vor inceta, cunostiinta va avea sfarsit.[...]dar raman acestea trei: credinta, nadejdea si dragostea..." dar trebuie sa-ti marturisesc ca nu sunt de acord cu aceasta afirmatie... exceptand referinta la "dragoste". "Limbile" sunt o creatie diabolica a unuia dintre dumnezeii Bibliei care, daca citesti cartea, spune ca le-ar fi dat oamenilor ca sa ii dezbine (vezi povestea cu Turnul lui Babel). "Cunostiinta", sau stiinta, va fi in eternitate pentru ca ceea ce e, a fost sau va fi e inscris in legile naturii si in documentele Akashe. Pe scurt, nimic nu e nou sub soare. In rest, ai dreptate, ateul numai crede ca nu exista dumnezeu, el nu poate demonstra acest lucru. Ateismul e insa o reactie fireasca, chiar daca nu e total afiliata cu logica, la irationalul religiei, o respingere a dumnezeului inventat in biserici, moschei si sinagogi. Prefer pozitia unui gnostic, nu a agnosticilor sau a ateilor si evident nu a celor afiliati cu orice fel de religie.

Mihai, dincolo de faptul ca esti incantat de ce vezi in fotografie, e greu de inteles de ce ai scris ce ai scris. Budha nu putea sa invete in Egipt sau sa fie "coleg" cu Confucius pentru simplu fapt ca au trait in epoci diferite. Akhenaten nu apare nicaieri cu "respectabilul abdomen". Din potriva, toate reprezentarile lui Akhenaten il arata ca fiind in individ foarte suplu. Pe deasupra, reprezentarile lui, ale lui Nefertiti si ale copiiilor lor au o anume caracteristica pe care nu o voi discuta aici. Nu stiu de ce folosesti toate aceste falsuri si care e asociatia dumitale cu MISA. Oricine doreste sa cunoasca, sa se instruiasca poate verifica afirmatiile mele de unul singur si trage concluziile pe care doreste sa le traga. Tot ce se vede in poza lui Adi contrazice anumite invataturi din Biblie si invataturile lui Isu. Daca romanii secolului al 21-lea vor sa se refugieze prin pesteri cu false simboluri crestine si cu kitchuri religioase iar daca pentru dumneata asta e "adiere de pace", sunteti liberi sa luati aceasta cale. Mai devreme sau mai tarziu insa fiecare dintre noi ne vom afla fata in fata cu consecintele deciziilor noastre. Apropo, pana si acel, "ce semeni vei culege" isi are radacinile tot in Zen-Budhism. Inca odata, Isus ca si Paul indemna oamenii sa aibe respect si dragoste fata de adevar si fata de cunoastere nu fata de "credinta". Biserica a inventat acel concept catastrofic pentru spiritul uman al lui "crede si nu cerceta". Adierea de pace, Mihai, e inafara pesterii, in lumina soarelui si in puritatea naturii..

Adi Chihaia Adi Chihaia, Luni, 31 Mar 2008, 20:59

Dl Paul va deranjeaza atat de mult simbolul crucii? Eu cu poza asta nu am vrut sa sperii pe nimeni...

Cristi Zegheru Cristi Zegheru, Marţi, 1 Apr 2008, 13:00

D-le Gheorghiu cred ca toata lumea care viziteaza site-ul alpinet a inteles de mult convingerile dvs. in materie de religie. De ani buni de zile (imi aduc aminte declaratia dvs de acum approx 4 ani, tot in Postul Mare, despre faptul ca a-ti lasat un preot fara cuvinte in urma argumentelor dvs) tot incercati sa ne "induceti" cate ceva din ele, in acelasi timp denigrand crestinismul.
Asa cum spunea in comentariul de mai sus Adrian, cred ca simbolul Crucii va cauzeaza o mare repulsie, frica sau ceva de genul.
Va rog, nu mai veniti cu comentarii de genul asta pentru ca nu este un spatiu adecvat acest site.
Va multumesc.

Mihai Dumitrescu Mihai Dumitrescu, Marţi, 1 Apr 2008, 13:04

Paul, iti multumesc ca mi-ai atras atentia ca Budha nu avea cum sa fie coleg de grupa cu Confucius. La linkul de mai jos, sunt sigur ca mai sunt si altele, http://allanmatthews.8m.com/egypt/museum/, gasesti fotografia "Colossus of Akhenaten from Amarna - New Kingdom - 18th Dynasty - circa 1353 BCE". Nu e tocmai suplu!:-:-P. Asociatia mea cu MISA nu exista si il rog pe Dumnezeu asa sa si ramana! Nu vreau sa discut convingerile mele in comentariile la o fotografie! Intrebarea este de ce tii tu aici aceasta predica, desi nu pot sa nu observ ca ne dai libertatea "sa luati aceasta cale". Trebuie sa multumim pentru aceasta?! Argumentele tale par desprinse dintr-un curs de materialism dialectic de la Stefan Gheorghiu- sunt convins ca e numai o potrivire de nume-:-D. deci repet intrebarea, de ce aici?

Fără foto Cristian Georgescu, Marţi, 1 Apr 2008, 14:15

"Va rog, nu mai veniti cu comentarii de genul asta pentru ca nu este un spatiu adecvat acest site" spune cineva sigur pe el si sunt total de acord cu acesta. Scoateti poza si vor dispare comentarile si pro si contra unei dogme. Asa cum comentarile religioase nu-si au locul pe acest site nici pozele cu mesaj religios nu au ce cauta aici. Oricum subiectul nu are legatura cu muntele. Interziceti pozele cu simboluri religioase, in felul acesta nu se vor mai isca discutii ce nu duc nicaieri.
Iar voi, buni crestini ce sunteti nu aveti pic de impartialitate, pe site-ul asta apar o gramada de comentarii, poze si titluri cu mesaj crestin, de ce nu le taxati si pe ele ca atare, ca nefiind potrivite pe acest site, oare care este diferenta intre voi si inchizitorii evului mediu, o mana inarmata probabil.
Oricum se divagheaza prea mult pe site-ul asta. Este un site de munte si alpinism si asta nu are nimic religios in el.

Fără foto Dan Loghin, Marţi, 1 Apr 2008, 14:30

Eu unul astept parerea dlui Gergely. Si sunt emotionat de pe acum sa o aflu!...
Pe de alta parte, ca si in cazul altor poze, "samintza de vorba" a incoltzit pornind de la titlul acestora. Mai multa acribie nu strica uneori.

Şerban-Alin Pontoş Şerban-Alin PontoşAdministrator Alpinet , Marţi, 1 Apr 2008, 15:30

Confirm faptul ca Alpinet este un site "de munte". E drept, unii promoveaza echilibrul, altii ipoteze ale istoriei religiilor, altii exprimarea exotica in limba romana, altii tehnica fotografica, dar, in esenta, Alpinet ramane un site "de munte"

Fără foto GHEORGHIU PAUL, Marţi, 1 Apr 2008, 16:37

Voi incheia aici participarea mea la aceasta conversatie prin a ma alatura opiniei lui Cristian Georgescu: incetati sa mai afisati fotografii care fac propaganda religioasa pe Alpinet si noi nu vom mai avea cum ce sa comentam. Pe de alta parte, un schimb de opinii, mai ales cand opiniile sunt exprimate in mod politicos si cand sunt sustinute cu dovezi pertinente e binevenit si benefic pentru fiecare dintre noi. Inteleg ca Alpinet e "un site de munte", dar "muntele" nu e o zona care exista in afara realitatii in care traim cu totii. Dragostea de cunoastere si de adevar nu are caracter religios si nu trebuie sa ofenseze pe nimeni. Cineva ma intreba daca mi-e frica de cruce. E o intrebare cel putin ciudata avand in vedere ca adevarul despre istoria crucii e ceea ce pare ca tulbura pe cei care nu-l cunosc inca. Istoria lumii este istoria razboaielor religioaselor iar intr-o tara in care se construiesc mai multe bisericii decat scoli si spitale dezbaterea acestei teme e necesara ori de cate ori ni se ofera ocazia. Traim in secolul 21 si avem lideri religiousi care nu numai ca predica sfarsitul apocaliptic al lumii, dar sant gata sa-l produca pentru a demonstra ca profetiile lor sunt reale. Absurdul acestei situatii e fundatia credintei. Nu confundati spiritualitatea cu religia. Religia s-a separat de mult de dumnezeu si de adevar. Oamenii nu au nevoie de o noua religie, oamenii au nevoie de adevar. Iar lumea in care vom trai va fi o lume cu mult mai buna...

Adi Chihaia Adi Chihaia, Marţi, 1 Apr 2008, 22:08

Dl Paul, sunt de acord cu dv in legatura cu schimbul de opinii, caci conversatiile duc pe o treapta mai inalta... Scopul postarii fotografiei nu este unul propagandist...nu am vrut sa spun "in asta sa credeti"... Pt crestini aceasta perioada este speciala si am crezut ca este binevenita o asemenea imagine...si inca cred! Imi asum vina daca aceasta fotografie, sau altele asemanatoare v-au ofensat...nu m-am gandit nicio clipa ca va provoca o lectie de gnosticism. Raman la opinia: fiecare cu credinta lui... Sunt multe de spus cu privire la religie, istorie, dar nu aici, nu acum... Fotografiile chiar daca au ca subiect altceva decat muntele, sunt facute pe munti...acolo le-am gasit si acolo o sa le gasiti si voi. Promit sa ma gandesc mai mult inainte de a posta o poza. Sa aveti zile senine si urcusuri cat mai usoare...

Fără foto Dan Loghin, Miercuri, 2 Apr 2008, 10:44

Cred ca este un site al celor care privesc lumea incepind cu muntii.
In privinta "exprimarii exotice" in limba romana, e nashpa!
Vorba unei dragi colege, dea Domnul ca George Pruteanu sa nu fi murit degeaba!:-?

Fără foto catalin stroe, Vineri, 4 Apr 2008, 9:08

Mă, ce aţi păţit? E forum de discuţii pe teme religioase? De la dicuta o poză, voi aţi ajuns la a discuta creştinismul şi simbolurile creştine. Este o poză şi atât. Ce v-aţi agitat aşa?
Omului i-a plăcut cum cade lumina (şi mie, de altfel) iar numele pozei este, mai mult ca sigur, un joc de cuvinte, independent de interpretări religioase.
Pentru Adi: mie poza îmi place; nu în mod deosebit, dar e OK şi nu mă deranjează în nici un fel. Ăştia s-au certat p-aici de zici că ai conceput tu o nouă icoană.:-D

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Adi Chihaia
 1-20 din 35
  > [21-35]
FotografieComentariuData
versantul de est
mihai-ian nedelcu
Absolut minunat...:-o
28 Nov
ta-daaaaa
Paul BrĂŽnzei
Deci nu mi s-a parut ca v-am vazut pe Transfagarasan...
:-)
21 Iul
"Pofta Buna!"? ''Enjoy your meal''
Gergely Iosif
Mesajul e pentru fluture sau pentru floare?!:-)
27 Mai
Atomic...joke:)
Nicolae Cristian Bădescu
Super tare!
27 Mai
comert
mihai-ian nedelcu
Din pacate, dupa tarabe lucrurile nu sunt chiar atat de curate....sunt destule gunoaie!
27 Mai
Anger management
Florin Stana
Gaura neagra...:-D
Pamantul le inghite pe toate!
27 Mai
Braveheart
Florin Stana
Foarte, foarte frumoasa!:-)
27 Mai
Survol
Gelu T
Foarte frumoasa fotografie.... TABLOU!!!:-)
26 Apr
Pe drumul vieţii
Teo Paraschiveanu
Incadrarea este buna: barbatul in centru, femeia in partea dreapta...a barbatului:-D.
26 Apr
Satul Dubova
Emi CristeaAdministrator Alpinet
Pe malul romanesc...si satu` si autorul:-). Am fost si eu pe acolo acu` vreo 3 saptamani si mi-a placut! Avem ce vedea in tara asta!
26 Apr
"Lumina din lumina..."
Adi Chihaia
Dl Paul, sunt de acord cu dv in legatura cu schimbul de opinii, caci conversatiile duc pe o treapta mai inalta... Scopul postarii fotografiei nu este unul propagandist...nu am vrut sa spun "in asta sa credeti"... Pt crestini aceasta perioada este speciala si am crezut ca este binevenita o asemenea imagine...si inca cred! Imi asum vina daca aceasta fotografie, sau altele asemanatoare v-au ofensat...nu m-am gandit nicio clipa ca va provoca o lectie de gnosticism. Raman la opinia: fiecare cu credinta lui... Sunt multe de spus cu privire la religie, istorie, dar nu aici, nu acum... Fotografiile chiar daca au ca subiect altceva decat muntele, sunt facute pe munti...acolo le-am gasit si acolo o sa le gasiti si voi. Promit sa ma gandesc mai mult inainte de a posta o poza. Sa aveti zile senine si urcusuri cat mai usoare...
1 Apr
Fraţi şi surori
Soare George
Foarte frumoasa poza asta:-)
31 Mar
"Lumina din lumina..."
Adi Chihaia
Dl Paul va deranjeaza atat de mult simbolul crucii? Eu cu poza asta nu am vrut sa sperii pe nimeni...
31 Mar
Umbra
Cristi Zegheru
Foarte interesant si frumos...
29 Mar
"Lumina din lumina..."
Adi Chihaia
La schitul din Coltii Chiliior, pe traseul Zarnesti-Refugiul Diana...
29 Mar
"Lumina din lumina..."
Adi Chihaia
Si nici mie nu-mi place sa fac polemici...:-)
29 Mar
"Lumina din lumina..."
Adi Chihaia
E clar ca dl Paul desconsidera crestinismul!!!!
Pt mine credinta tine de sulflet, iar cunoasterea de simtiri...fiecare cu credinta lui...
Subiectul "religiile lumii" este prea vast si nu cred ca aici e tocmai locul potrivit unde poate fi dezbatut...
Iar daca ceva ne place sa nu, nu e chiar irelevant...caci altfel nu am mai nota, critica, nu s-ar mai face Top Alpinet.
29 Mar
"Lumina din lumina..."
Adi Chihaia
Mie nu prea imi place ce scrieti aici...:-?
28 Mar
"Eloi, Eloi..."
Adi Chihaia
Interesant si punctul dv de vedere (fotografiere)...si frumoasa si poza dv de pe carpati.org
28 Mar
"Eloi, Eloi..."
Adi Chihaia
Ce-i drept e ca...poza-i faina...:-D
26 Mar
Comentarii înscrise de Adi Chihaia
 1-20 din 35
  > [21-35]
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024