Vysoke Tatry

Înscrisă de: Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet
Vysoke Tatry
Data publicării: : 9 Iun 2010, vizualizări:: 1592
Localizare geografica: Slovacia
Echipament folosit: Fuji Finepix S 5700
Descriere: Muntii Tatra Inalta, iunie 2010.
Dan Izvoreanu - Galeria personală
Bookmark and Share
Galeria Foto Alpinet
Dan Izvoreanu Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet , Miercuri, 9 Iun 2010, 12:08

In partea dreapta se vede Lomnicky Stit (Virful Lomnick), al doilea ca inaltime din Tatra, 2632 metri.

Fără foto Cristian Georgescu, Miercuri, 9 Iun 2010, 13:30

Frumoase pozele din Tatra. De ce nu postezi si poze de pe varf?
Cat despre muntii astia, sunt superbi, pacat ca omul a intervenit prea mult aici, prea multe cabane, prea multe amenajari, prea multe facilitati de a ajunge pe munte fara a mai simti ca urci un munte, prea mult comfort pe muntii astia, nu mai sunt munti de alpinisti ci munti de pantofari.

Dan Izvoreanu Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet , Miercuri, 9 Iun 2010, 13:51

Nu am poze de pe virf pentru ca nu am urcat practic pe niciun virf. Am facut mai mult trasee pe vai pina pe la 2300 intr-o shea de unde se vedea virful Rysy. Destul de sus totusi.
In ce priveste parerea ta despre Tatra, imi permit sa te contarzic putin. In primul rind Tatra este Parc National asa ca statutul impune aceste amenajari, tocmai ca sa fie accesibil pentru oricine. Dupa parerea mea faptul ca in tara noastra muntii, potecile, cabanele si refugiiile nu sunt amenajate, nu inseamna ca asta e starea normala si buna a lucrurilor. Noi suntem obijnuiti sa umblam pe trasee mai mult sau mai putin marcate, pe unde ne taie capul, fara sa dam socoteala nimanui. De aceea se intimpla si accidente si de aceea muntii nostri sunt asa de murdari si poluaticu PET-uri.
Deci mie mi-a placut ca am gasit poteci late si bine marcate, cabane intretinute, indicatoare clare si ca nu am avut voie sa umblam decit pe poteca, pentru ca altfel riscam amenzi. Ca sa pastrezi un loc curat (ma refer la un areal mai mare nu strict la un traseu montan) sunt necesare si binevenite astfel de reguli. Mai ales intr-un munte incadrat la categoria Parc National. Pentru alpinisti si iubitorii de salbaticii, exista multi alti munti la dispozitie.:)

Dan Izvoreanu Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet , Miercuri, 9 Iun 2010, 13:57

Si inca un amanunt: masivul tatra nu are un traseu liniar de cresata, cum are Fagarsul de exemplu, tocmai pentru faptul ca majoritatea virfurilor sunt accesibile doar alpinistilor, care au nevoie de aprobare pentru a le escalada, pentru ca traseele sunt grele. In rest traseele sunt doar pe vai, pina in caldarile glaciare unde sunt cabane si refugii si cu mici exceptii se pot atinge pe poteca de trekking si citeva virfuri mai accesibile. Per ansamblu consider ca Tatra este un masiv deosebit de frumos, spectaculos chiar pe alocuri, bine intretinut, amenajati si marcat, pe care v-l recomand cu caldura sa-l vizitati
:-)

Fără foto Cristian Georgescu, Joi, 10 Iun 2010, 16:06

Mda, "vizitat" este cuvantul potrivit pentru muntii astia. Sunt multe parcuri nationale fara asemenea facilitati. Ca sa te contrazic putin, cei mai curati munti pe care i-am vazut sunt cei din Turcia, fara marcaje, fara cabane, fara statut de parc national, fara harti detaliate si automat fara prea multi oameni. Sunt greu de facut, atat logistic cat si tehnic dar acolo faci munti nu te plimbi printr-un parc.

Jeno Csupor Jeno Csupor, Duminică, 13 Iun 2010, 15:02

Unde se poate dormi in august de exemplu? http://www.summitpost.org/view_object.php?object_id=154185#chapter_8 scrie ca campatul e interzis. Ce fac daca cabanele sunt pline? Si cam ce preturi sunt la cabane?

Dan Izvoreanu Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet , Luni, 14 Iun 2010, 9:17

La poalele masivului sunt mai multe statiuni in care se poate gasi cazare. De la hoteluri si pensiuni pina la campinguri. Mai sus, pe munte cazarea se poate face doar la cabane, campatul fiind intr-adevar interzis in Parcul National Muntii Tatra. Pe internet ai posibilitatea sa faci si rezervare la unele dintre ele, ca sa fii sigur.:) In statiuni preturile oscileaza la pensiuni intre 10-11 E pina la 25-30 E/noapte depinde de pensiune/hotel si conditii. La cabanele de creasta in care am fost un pat pe noapte costa in jur de 15 E. La camping taxa pe noapte este in jur de 10 E din cite am inteles.

Fără foto ana pop, Miercuri, 23 Iun 2010, 23:28

De ce crezi ca muntele este adresat unei singure categorii (elita) si eu am fost pantofara mai demult mergeam pe munte in adidasi dar nu am lasat in urma mea gunoaie ci doar o parte din sufletul meu in fiecare loc pe unde am umblat.

Dan Izvoreanu Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet , Joi, 24 Iun 2010, 10:14

Nu cred ca muntele se adreseaza doar celor echipati, adica implicit celor cu bani, daca asta vrei sa spui. Ce vreau sa spun e ca deseurile si gunoaiele lasate pe munte sunt asociate de cele mai multe ori cu asa zisii "pantofari" care urca ocazional si nu au conduita ecologica pe care o au adevaratii iubitori ai muntelui. Si asta nu o spun eu, o arata faptele din pacate. Muntele se adreseaza oricui, doar ca avind un ekipament minim necesar si adecvat fiecarui anotimp, riscurile de accidentari si probleme cauzate de starea vermii, dificultatea sau lungimea uniui traseu, sunt considerabil diminuate. In rest fiecare face ce vrea desigur:-)

Fără foto Rodica Mihalache, Sâmbătă, 3 Iul 2010, 21:40

Ma abtin de la comentarii privind poza! Stie cineva cati romani si-au pierdut viata eliberand Cehoslovacia??!
Se-nvata la istorie, daca se mai invata!!

Cătălin Viorel FrenĹŁ Cătălin Viorel FrenĹŁ, Marţi, 6 Iul 2010, 6:13

Danut faina fotografie:-P
Nu demult eram considerat un pantofar in ale muntelui pentru faptul ca am mers in adidasi/tenesi pe munte. Alea erau vremurile de inceput in ale muntelui pentru mine (desi din prima mea excursie pe munte facuta in bocanci de armata am facut niste bataturi cat jumatate de talpa) si sincer nu-mi pare rau pentru ca desi eram sarac... mergeam si nu faceam mizerie cum de atatea ori am spus... Fagarasul era (si cred ca mai e) plin de cutii de conserve majoritatea de provenienta ceha, maghiara sau germana. Nu cred ca din tarile alea vin numai pantofari sa calce frumoasele inaltimi ale Romaniei si sa faca mizerie.
Ceea ce vad aici, pe meleagurile pe care sunt unde echipamentele montane sunt rezonabile ca pret, imi da dreptate, un om care vrea sa urce, urca, indiferent daca are echipament montan conform "cerintelor nepantofarilor" sau doar o pereche de bascheti si-n pantaloni scurti pe un munte ce mie mi-a dat frisoane la propriu, n-a fost greu, dar eram neobisnuit cu altitudini aproape duble decat minunatele inaltimi ale Romaniei.

Galeria Foto Alpinet
Autentifica-te sau inregistreaza-te pentru a inscrie comentarii
Comentarii înscrise de Dan Izvoreanu
 1-20 din 5763
  > [21-40] [41-60] [61-80] >>
FotografieComentariuData
Şi acuma pe unde o luăm?
Claudiu-Mircea Birliba
Aia cu Scufitza Rosie:)
28 Mar
Şi acuma pe unde o luăm?
Claudiu-Mircea Birliba
E o gluma cu " daca nu stii pe unde sa o iei......":))
28 Mar
vineeeeeeeeeee
Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet
Ori e floarea foarte mica ori is picurii foarte mari:))
28 Mar
Valea Arieşului
Cosmin-Ovidiu Stan
Cautam butonul sa dau like:))
28 Mar
Spectrul din Brocken
Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet
Ma rog, eu nu am aceasta pretentie:)
27 Nov
Spectrul din Brocken
Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet
Mah Hume, fiecare are limitele lui, nu toti suntem maestri in fotografie si nici nu avem aceasta pretentie:)
27 Nov
Bedeleu
Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet
Stimate Domn Ovidiu Belean, nu cred ca e Bulz, fotografia e facuta de undeva de deasupra Cascadei Sipote si Bulz-ul nu se vedea din zona in care eram noi, mult mai departe de Huda lui Papara:)
27 Nov
Spectrul din Brocken
Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet
Cat consideri ca merit, nici mai mult nici mai putin:)
25 Nov
Spectrul din Brocken
Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet
Ma amuza foarte tare cei care noteaza pentru a plati polite (adica notele primite):)
24 Nov
Ceahlău - anticamera zeilor
x y
geniala:)
22 Nov
Rodna
Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet
ihi:-D
27 Apr
Curcubata Mare
Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet
Nu stiu, poate la vara intr-un we, nici io n-am mai fost demult:) E fain si toamna pe traseul ala:)
24 Apr
Contemplare
Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet
yap:)
24 Apr
Rodna
Dan IzvoreanuAdministrator Alpinet
Nu am calculat nimic mah, este un program care taie din colturi:))
24 Apr
Ghiocei
eduard benedek
Noah ca pina la urma ai gasit:-)
19 Apr
early spring
daniel morar
Faina
19 Apr
Stone
daniel morar
asta da:)
19 Apr
Între Pietre
daniel morar
cam turbate culori, dar ma rog..:)
19 Apr
Ochiu Bei
Daniel HumelnicuAdministrator Alpinet
cam secat
6 Apr
Prima rază
Dan Tăuţan
excelent
6 Apr
Comentarii înscrise de Dan Izvoreanu
 1-20 din 5763
  > [21-40] [41-60] [61-80] >>
©Proiectul Alpinet 1999 - 2024