Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Codruta <c...@braila.astral.ro>
Date: Mon, Jul 5, 2004, 2:53 am
Subject: @ Fw
Salut!

Pentru lamurirea unei parti din ce s-a petrecut in PC (ele sunt muuuult mai lungi si grele) va trimit un mesaj pus de Erika Stanciu pe lista [natura2000] in 01 iulie 2004 (incompleta, de altfel:(.
Chestia care s-a petrecut este, insa, MULT mai complicata
(unii "spun" ca s-ar putea lasa cu "demisii", eu nu mai cred:(

Codruta


Stimati Colegi,

Astazi am participat la o intalnire organizata de MMGA cu ocazia vizitei unei delegatii de la CE, respectiv a domnului Andras Demeter, responsabil Natura 2000 pe regiunea noastra. Am aflat de intalnire prin Emilian Burdusel, iar la rugamintea noastra de a prezenta Coalitia cu aceasta ocazie, am fost inclusi in programul care a avut loc astazi pe terioriul Parcului National Piatra Craiului.

Ceea ce va pot spune ca impresie generala
Ministerul a facut tot posibilul sa prezinte situatia extrem de roz: totul este bine, APM-le colecteaza de zor date si le obtin prin colaborari de la specialisti, nu exista de fapt problema colectarii datelor, institutiile abea asteapta sa le ofere. Inca un pic si Natura 2000 este gata.... Scuze, exagerez putin in prezentarea mea, dar nu foarte mult. Delegatii EC au fost extrem de surprinsi cand am afirmat ca multi specialisti cred ca procesul de implementare va fi extrem de anevoios, inclusiv cel de colectare a datelor si desemnare a siturilor (nu numai managementul lor viitor).

Am prezentat Coalitia si rezultatele de pana acum, precum si planurile pe acest an (in mare). Am avut de asemenea, posibilitatea de a spune ca avem in curs de pregatire propuneri pentru completarea anexelor.
Multumesc celor care au facut tot posibilul sa trimita cateva fise completate, ceea ce mi-a permis sa le arat si sa ii asigur ca intradevar vrem sa punem pe masa Ministerului ceva, nu numai promitem.

Au trimis fise:

Ecotur - pentru Mesocricetus newtoni (Hamsterul dobrogean) - intocmita de Ana Maria Benedek pentru Anexele II si IV.
Ecotur - pentru Rhododendron myrtifolium - intocmita de Constantin Dragulescu pentru anexele II si V
Milvus - pentru Parus lugubris - intocmita de Tamas Papp

Se pare ca a mai fost trimisa o fisa de Milvus, nu a ajuns inca. Mii de multumiri celor care au lucrat si celor care au trimis aceste fise: efectul imediat - este deosebit de bine sa poti arata ca ai ceva
concret.

Am intrebat in ce masura mai exista sanse pentru Romania de a mai face completari la Anexe. Raspunsul dlui Andras Demeter a fost ca recomandarea DG Environment este de a se mentine deschisa posdibilitatea de a se mai introduce specii si habitate de catre Romania si Bulgaria si ca personal va face tot posibilul sa mai fie primite propuneri. DAR:
propunerile trebuie trimise catmai curand posibil!!!

Bulgaria a trimis acum cateva zile o lista de propuneri pentru anexe.
Daca si Romania se misca repede, se poate forma un singur pachet, cu sanse mari de acceptare, desi procesul este dificil. In ce priveste lista Bulgariei, a mentionat ca se astepta sa vada trei specii de pasari
propuse, din pacate nu le-a primit. Nu stiu la ce specii s-a referit, nu a mai fost timp sa discut cu dansul, dar am sa incerc sa aflu.

Dna Baz zice ca Ministerul a pregatit formularele pentru 12 habitate, care asteapta avizul Academiei cel tarziu saptamana viitoare, dupa care vor fi trimise si, daca nu trimitem in timp util propunerile noastre,
s-ar putea ca Ministerul sa nu mai fie dispus sa le trimita. Am cerut lista acestor habitate, sper sa le primim.

CONCLUZIE IMPORTANTA:

Daca vrem sa avem specii, habitate incluse in anexe, trebuie sa se intocmeasca repede formularele. Pentru habitate si pentru anexa I astept formularele de la Andras Demeter luni, saptamana viitoare, urmand sa vi le translit imediat.

Dupa ce primim formularele complete, va trebui sa obtinem avizul CMN. Acest lucru va dura, dar fara asta Ministeul nu primeste propunerile.

INTREBARE:

Cine va trimite in maxim o saptamana (chiar mai repede), propuneri pentru anexe? Stiu ca toti sunteti extrem de ocupati, dar va rog sa va ganditi si sa puneti in balanta cat este de important ca speciile /
habitatele la care va ganditi sa fie incluse in anexe si in functie de asta sa puneti aceasta activitate ca prioritate majora in agende!!

Vrem sa stim cel putin lista habitatelor si speciilor pe care doriti sa le propuneti si cine anume lucreaza la fise. Trebuie sa pregaim terenul la Academie pentru avizari, cel putin sa avertizam ca venim cu aceste formulare si sa vedem in ce masura avem sanse sa se avizeze si cam cat timpm ar dura.

Astept cu nerabdare raspunsurile voastre!

Erika

Erika Stanciu

WWF DCP (Danube Carpathian Programme)
Forest and Protected Area Team Leader
www.panda.org <http://www.panda.org/>

Str. Lunga 39
500035 Brasov
Romania

Tel/Fax: 0040 268 477054
Mobile: 0040 788265935
0040 722278452
erikas at zappmobile.ro
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Muntii PIATRA CRAIULUI - Casa de Vanatoare Piatra Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Cabana Garofita Pietrei Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Curmatura Pietrei Craiului  
Muntii PIATRA CRAIULUI - Brina Caprelor (Craiului)  
Muntii PIATRA CRAIULUI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


There are no comments for this message
Login or register to comment