Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Emisiunea Sport Extrem la Radio Bucureşti


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Ovi G. <o...@intech.ro>
Date: Tue, Aug 24, 2004, 3:35 pm
Subject: Taxe de campare fost @ Taxe in arii protejate (Rezervatii fara bariere)
Salut,

actiunea Societatii Nationale de Speologie are in vedere in acest moment taxele de intrare in arii protejate, care sunt bunuri publice incredintate spre administrare. Ne intereseaza atat legaitatea taxelor impuse, cat si justificarea acestora. Noi i-am spus "taxa pe privit".

Pentru servicii oferite in cadrul unei arii protejate este normal sa platesti, atata timp cat le utilizezi benevol si nu ti se impun. Bineintelesc ca administratorul trebuie sa ofere transparenta in legatura cu fondurile obtinute din aceste servicii si modul lor de utilizare, strict in folosul ariei protejate.
In categoria serviciilor pot intra si taxele de campare in arii protejate. Atata timp cat se indeplinesc conditiile de mai sus, nu vedem ce probleme ar fi. Sigur ca marimea taxelor trebuie sa fie justificata si urmarim sa obtinem transparenta asupra a modului de administrare a ariilor protejate.

In ceea ce priveste locurile de campare pe teren proprietate privata, nu putem, din pacate, face nimic. Proprietarul cabanei sau al terenului poate impune taxa de campare pe care o doreste. Nu uitati ca prin campare pe teritoriul cabanei, utilizati infrastructura acesteia, pe care cineva trebuie sa o intretina. Conditia este insa sa desfasoare o activitate ca persoana juridica sau persoana fizica autorizata. Este politica de preturi a proprietarului si turistul este liber sa-i accepte sau nu pretul. Conditia ca activitatea sa fie legala este ca proprietarul sa elibereze o chitanta prin care sa justifice incasarea banilor. In lipsa acesteia, activitata se numeste evaziune fiscala si se pedepseste. E suficient sa faceti o adresa catre Garda Financiara sau Administratia Financiara si sa aratati imprejurarile in care vi s-a perceput taxa.

Cel mai simplu este ca atunci cand vi se cere o taxa de campare, de protectie, sau de ce-o mai fi, sa cereti chitanta si sa actionati in consecinta.

Apropo de taxe, tocmai au anuntat la Europa FM, ca Salvamontul Neamt a fost acuzat de Presedintele Consiliului Judetean Neamt ca nu taie chitante si nu patruleaza in parc. Raspunsul domnului Papalicef a fost ca n-a primit chitantele de la Imprimeria Nationala (sa inteleg ca incaseaza bani si nu taie chitante?!) si ca intra in greva.

Ovi G.
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.

Other messages in the same thread:
SubiectAutorData
 Re: @ Taxe in arii protejate (Rezervatii fara...Dan TautanAug 24, 2004
   Re: @ Taxe in arii protejate (Rezervatii fara...Paul BrinzeiAug 24, 2004
   Taxe de campare fost @ Taxe in arii protejate...Ovi G.Aug 24, 2004


There are no comments for this message
Login or register to comment