Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Alfasoft <a...@alphanet.ro>
Date: Fri, Jun 9, 2006, 6:38 am
Subject: [a] Fw: Parcul National Muntii Rodnei va avea Jandarmerie Montana Mesagerul de Bistrita 09 06 06
Nu prea mai au ce pazi dar...pot toca amaritul de buget local/national si....lua cite o spaga si ei pt. a "inchide ochii"
Constituirea APNMROdnei in martie 2004 trebuia sa aiba concomitent aceasta componenta adiacenta si-atunci, poate, s-ar fi diminuat cit de cit jaful;/distrugerile/defrisarile.

LPGoja

Parcul National Muntii Rodnei va avea Jandarmerie Montana
Turistii aflati in zonele montane ale muntilor Rodnei se vor simti mult mai in siguranta, iar flora, fauna si resursele naturale, in special cele neregenerabile sau greu regenerabile, nu vor mai fi exploatate haotic, dupa bunul plac al unor realizati postrevolutionar, deoarece au fost initiate demersuri pentru infiintarea unui post de jandarmi montan. Potrivit celor declarate de inspectorul sef al Jandarmeriei judetului, colonelul Ionel Cimuca, conducerea Parcului National Muntii Rodnei a solicitat institutiei pe care o comanda infiintarea unei subunitati in arealul protejat. Intre timp, s-au facut demersurile necesare la Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane, pentru a se obtine aprobarea infiintarii acestei structuri de ordine publica. Dupa cum a mai precizat colonelul Cimuca, in situatia in care propunerea va fi aprobata, subunitatea respectiva va fi infiintata la Rodna si, in afara misiunilor principale de protejare a zonei muntoase din responsabilitate, jandarmii montani vor executa si misiuni de asigurare a unui climat de ordine si siguranta, atat pentru localnicii din zona, cat si pentru turistii aflati in drumetie prin Muntii Rodnei.
Ovidiu LAZAROAIE
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Muntii RODNEI  
Muntii ANINEI si Munceii DOGNECEI  


Comments
By Attila Lutinca - submitted on Mon, Jun 12, 2006, 12:00 am
...ma interb cum o sa impiedice pe borseni sa mai taie padurea pe versantul nordic(ce-a mai ramas) sau sa deie o mina de ajutor la cineva care are probleme la cabana Izvorul Izei. Ma indoiesc ca o sa patruleze pe creasta, poate pina pe Ineu, ca-i aprope:-D:-D:-D
Comments for this message
Login or register to comment