Comunity

Search

Events
Don't miss
Marathon Piatra Craiului



Marathon 7500



Bike marathon 4 Mountains



Cazare Predeal

cazare


Cazare, Pensiuni, Hoteluri

Partners
Zitec - software outsourcing romania

Ştirile Radio Cluj


Alpinet on TwitterAlpinet on Facebook

Alpinet lists - alpinet2k

Bookmark and Share

From: Ion Radoi <i...@yahoo.com>
Date: Fri, Aug 8, 2008, 3:37 pm
Subject: Re: [a] Re: RT: 2 zile in Naratzu, intr-un bocanc
Salut Adrian

Ai mai jos raspunsuri la intrebari - sper sa fie relevante:

1. Daca-mi poti explica mai exact unde este intrarea pe punct rosu din
Brezoi.

Intri in Brezoi dinspre Valea Oltului si mergi. Treci de monument, o tii usor stanga la prima intersectie mare, apoi faci stanga pe strada cu biserica si urci pana unde se termina asfaltul (daca nu gasesti strada cu biserica, intreaba si tu de ea... sau de drumul spre statia de captare de pe Valea Satului). Unde se termina asfaltul, e si un loc de lasat masina, chiar langa casa unui bade, pre numele sau Nae. Te uitzi fix peste vale si o sa vezi o poteca care urca spre munte. Aia e poteca - de fapt, e o varianta care iese in poteca cu punct rosu. Oricum, daca lasi masina acolo, badea o sa te indrume si el, ca e vorbaretz nevoie mare. Si pana sa ajungi la el, pe strada aia o sa vezi la un moment dat si un panou cu traseul cu punct rosu - probabil de acolo incepe traseul propriu-zis.

2. Stina din saua Tirsa mai e vizibila din desis? Ma intereseaza ca
stiu ca la 100m in spatele ei e vestitul izvor din s. Tirsei.

Nu. Toata saua Tarsa e un zmeuris urias. N-am mai vazut nici urma de stana, desi si eu auzisem de ea. Nea Nae ala langa casa caruia am lasat masina mi-a zis ca izvorul e sub stanci (banuiesc ca e vorba de stancile de belvedere orientate spre Valea Lotrisorului), dar asta abia la coborare. Io n-am gasit izvorul, pentru ca nu l-am cautat, dupa cum am zis. Loc de cort e chiar langa stanci, dar in padure.

3. Din saua Tirsa, e vreo poteca/marcaj vechi de acces spre Valea
Satului (daca da, de unde incepe, ca noi n-am dat de ea?), sau ati
luat-o direct dupa busola/harta?

Poteca in sensul de drum batut si/sau marcat, nu e. Dar la bunul simtz tre s-o iei in jos, pe firul vaii. Adica nu mi s-a parut ca ar fi vreo sansa de ratacire p-acolo. Dupa vreo 10 minute de coborat, dai si de prima cruce albastra (de fapt, a doua, pentru ca prima se vede chiar in saua Tarsa, pe un copac, dar n-are nicio continuare). Pe toata Valea Satului cred ca sunt vreo 5 cruci albastre... dar chiar n-ai ce sa ratacesti. Adica poteca e ca si inexistenta pe 70% din traseu, asa ca o iei tot la vale.

4. Stiu ca nu ati ajuns pina acolo, dar cumva ai idee de traseul ce
coboara din Poiana lui Pavel in Brezoi (marcat cu BR in harta lui Nae
Popescu)?

N-am nici cea mai vaga idee. Dar banuiesc ca tre sa fie cel putin la fel de napadit de vegetatie si prost marcat ca si astelalte doua. Adica tre sa intri pe el pregatit de balaureala serioasa.

Deci... daca vii dinspre IF Lotrisor si vrei sa cobori spre Valea Satului, in momentul in care ajungi in Saua Tarsa, ocolesti zmeurisul cel urias prin partea dreapta, si unde vezi vale, cobori. Daca vii dinspre Naratzu-Valtureasa, o sa vezi ca marcajul punct rosu te baga fix in zmeuris... Il ignori cu gratzie si ocolesti zmeurisul cum potzi, prin stanga. Si la fel, cand vezi ca incepe valea, o iei la vale.

Acum ca citesc ce-am scris, remarc ca-s cam tampite explicatiile mele... Da' chiar nu e mare complicatzie in teren. Te orientezi dupa harta si configuratzia terenului. N-ai nevoie de busola.

Ion
The messages are provided by the mentioned sources.
We take no responsability for their form and content.


Links to the Mountain Guide:
Muntii CAPATINII  
Muntii CAPATINII - Saua Plaiului Lotrisor  
Muntii CAPATINII - Plaiul Lotrisor  
Muntii CAPATINII - I.F. Lotrisor  
Muntii CAPATINII - Saua Tirsa  
Muntii CAPATINII - Valea Lotrisor  


A photo [Not found]

An article [Not found]

A trail
Caciulata-Mt. Rostea-Mt. Dosu Pamintului-Saua La Suhaioasa

 



There are no comments for this message
Login or register to comment